Βρειτε μας στα Social Media
 

ΡΕΘΥΜΝΟ

Ο «Ρεθεμνιώτης» παίρνει μαθήματα από τη Γουχάν και «προβλέπει» το μέλλον της Ελλάδας

Δημοσιεύτηκε

στις

Γουχάν
Διαφήμιση XALKIADAKIS
Διαφήμιση XALKIADAKIS

Αγαπητοί μου συμπολίτες, ο «Ρεθεμνιώτης» έμαθε τη Γουχάν. Όχι τώρα αλλά εδώ και καιρό. Θυμάστε όταν είχα αναφερθεί στον ιό της Κίνας και σε όσα συνέβαιναν εκεί και σας είχα πει ότι απέφευγα τις χαιρετούρες

Γράφει ο «Ρεθεμνιώτης» για το Daynight.gr 

Αυτά πριν γίνουν όσα έγιναν. Τώρα επειδή βλέπω ότι μάλλον η καραντίνα θα κρατήσει καιρό είπα να μάθω περισσότερα για την πόλη από την οποία ξεκίνησε το κακό. Μαθαίνουμε νέες πόλεις αλλά και νέες ορολογίες από αυτές τις κρίσης. Αρκετά παλαιότερα είχαμε μάθει το Τσερνόμπιλ λόγω του πυρηνικού δυστυχήματος  το 1986. 

Μετά μάθαμε τι είναι «subprime» και μάθαμε για την κρίση στις ΗΠΑ, με αποτέλεσμα να καταρρεύσουν οικονομίες και να πληγούν χιλιάδες εργαζόμενοι. 

Τώρα μαθαίνουμε λοιπόν πού είναι η Γουχάν και τι έγινε εκεί. Οι τελευταίες εξελίξεις ίσως μας δώσουν μία αίσθηση για το τι θα γίνει και στη χώρα μας. Η χώρα μας βέβαια παίρνοντας τα μέτρα πάει καλύτερα από εκείνες τις χώρες που αδιαφόρησαν στην αρχή. Βλέπουμε τι γίνεται τώρα στις ΗΠΑ και την Αγγλία. 

Η Γουχάν όμως φαίνεται πως βγαίνει από την καραντίνα. Αυτό έγινε μετά από δύο μήνες. Άρα ίσως έχουμε αρκετό δρόμο ακόμα μπροστά μας. Τι γίνεται όμως εκεί; Έγιναν όλα όπως πριν; Όχι, δυστυχώς έχουν ακόμα δρόμο…

Άνοιξαν κάποιες γραμμές του μετρό, μπήκαν σε λειτουργία τα σημεία ελέγχου στα όρια της πόλης και επιτρέπεται στους κατοίκους να ξαναδούν τους δικούς τους. 

Όσοι θεωρούνται πως είναι καλά στην υγεία τους μπορούν να μετακινούνται μέσα στην πόλη με την ταυτότητά τους και να πηγαίνουν στην εργασία τους με σχετική άδεια από τον εργοδότη. Αν είναι αρνητικοί στον ιό μπορούν να βγουν και να πάνε σε άλλες πόλης της επαρχίας Χουμπέι. 

Αυτά σημαίνουν πως και μετά το τέλος της καραντίνας, οι προφυλάξεις θα διατηρηθούν και θα πρέπει να συνεχίσουμε να είμαστε προσεκτικοί. Τα παραπάνω δείχνουν αρκετά για το θα μπορούσε να γίνει σε μερικές εβδομάδες στην Ελλάδα αλλά και στις άλλες χώρες αφού καταφέρουν να μειώσουν την εξάπλωση και να απομονώσουν τον ιό. Ο κίνδυνος όμως θα υπάρχει για ένα διάστημα ακόμα και μάλλον θα έχουμε μία άλλη κανονικότητα, ίσως καλύτερη από τη σημερινή κατάσταση, αλλά δε θα επιστρέψουμε αμέσως σε αυτά που είχαμε συνηθίσει. Αυτό βέβαια θα συνεχίσει να επηρεάζει την οικονομία, τις μεταφορές και πολλά ακόμη. 

Άρα έχουμε δρόμο μπροστά μας. Για να πετύχουμε όμως αυτό που πέτυχε η Γουχάν θα πρέπει να εφαρμόσουμε αυστηρά τις συμβουλές των ειδικών και να Μένουμε Σπίτι. 

Την καλημέρα μας!

Διαβάστε εδώ περισσότερες σκέψεις από τον Ρεθεμνιώτη

Γουχάν
Διαφήμιση
emvolio
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
emvolio
Ακολουθήστε το Daynight.gr σε Facebook και Instagram
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση
Διαφήμιση

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Copy link
Powered by Social Snap