Βρειτε μας στα Social Media

Ρέθυμνο

Πώς ερμηνεύει ο «Ρεθεμνιώτης» το μήνυμα του Sir Stelios από την EasyJet;

Διαφήμιση

Δημοσιεύτηκε

στις

Ρεθεμνιώτης

Την ώρα που τα σημάδια επιβράδυνσης της πανδημίας σε ευρωπαϊκές χώρες έστελναν μήνυμα αισιοδοξίας στον πλανήτη και ουσιαστικά δείχνουν πως ο αποκλεισμός στα σπίτια μας είναι η σωστή αντίδραση, ένα μήνυμα του γνωστού Sir Stelios, του επιχειρηματία Στέλιου Χατζηιωάννου δηλαδή, δημιουργεί εντυπώσεις. 

Γράφει ο «Ρεθεμνιώτης» για το Daynight.gr 

Απευθυνόμενος προς τη διοίκηση της EasyJet στην οποία είναι βασικός μέτοχος, καλεί ουσιαστικά την εταιρεία να ακυρώσει παραγγελία για 107 αεροσκάφη ύψους 4,5 δισ. λιρών. 

Αυτό που λέει είναι πως δεν πρόκειται η εταιρεία να επιστρέψει μέχρι τον Ιούνιο και πως οι εκτιμήσεις που έχουν γίνει από ξένο οίκο είναι καθαρή φαντασία. 

Σημειώνει πως τα σύνορα σε πολλές χώρες στην Ευρώπη έχουν κλείσει και κανείς δε ξέρει πότε θα ανοίξουν ξανά, ενώ τονίζει πως είναι τρελή η υπόθεση ότι η EasyJet θα πετάει από τον Οκτώβρη με όλο το στόλο της. Τέλος σημειώνει πως ο στόλος της εταιρείας πρέπει να μειωθεί από τα 350 αεροσκάφη σε 250. 

Εδώ αγαπητοί μου συμπολίτες έχουμε να κάνουμε με μία εξέλιξη που είναι πιθανή και ο Sir Stelios μόνο τυχαίος δεν είναι. 

Αν επιβεβαιωθούν οι εκτιμήσεις του και αν η πανδημία φέρει σε δεινή θέση πολλές αεροπορικές εταιρείες, τότε ίσως μελλοντικά και όταν φύγουμε από αυτή τη δυσάρεστη θέση, η επιστροφή στην κανονικότητα να μην είναι όπως την περιμένουμε. Να μας πάρει δηλαδή μερικούς μήνες μέχρι να γίνουν όλα όπως πριν. Αν γίνει αυτό θα υπάρξει περαιτέρω πίεση στο εισόδημα των εργαζομένων, στα έσοδα των επιχειρήσεων και στην πορεία της οικονομίας της χώρας.

Η χώρα μας αλλά και πιο ειδικά ο τόπος μας, η Κρήτη, μπορεί να έχει μεγαλύτερες επιπτώσεις από αυτές που λογαριάζουμε με τα σημερινά δεδομένα. 

Ελπίζουμε οι εξελίξεις να είναι με βάση το θετικό σενάριο και όχι με το αρνητικό. 

Την καλημέρα μας!

Διαβάστε εδώ περισσότερες σκέψεις από τον Ρεθεμνιώτη

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Ακολουθήστε το Daynight.gr σε Google News, Facebook και Instagram.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κρήτη, την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Daynight.gr
Διαφήμιση
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση vision
Διαφήμιση
Διαφήμιση

ΔΗΜΟΦΙΛΗ