Βρειτε μας στα Social Media
 

ΡΕΘΥΜΝΟ

«Εδώ ο κόσμος καίγεται και ασχολούμαστε με το… Καρναβάλι»

Δημοσιεύτηκε

στις

καρναβάλια


Τελικά και διασκέδασε ο κόσμος και χαρταετό πέταξε… Μόνο άρματα δεν είδαμε και τη μεγάλη παρέλαση με τους χιλιάδες καρναβαλιστές, αλλά και τι έγινε; Πόσο μικρές και ασήμαντες φαίνονται κάποιες φορές οι διαφορετικές απόψεις και οι αντιπαραθέσεις μας, όπως και η συγκεκριμένη, τώρα, με όσα γίνονται με τα σύνορά μας;

Γράφει ο «Ρεθεμνιώτης» για το Daynight.gr

Την ώρα που διασκεδάζαμε, άλλοι άνοιγαν τα σύνορά τους και έστελναν με πούλμαν, τρένα και βάρκες όσους μπορούσαν στη χώρα μας. Για να εκβιάσουν και να προκαλέσουν. Ποιοι; Αυτοί που εισβάλουν σε άλλες χώρες και προκαλούν προσφυγικές ροές και παρουσιάζονται ως ευαίσθητοι. Και εμείς σκεφτόμασταν αν πρέπει να γίνουν οι παρελάσεις…

Πόσο μικρές είναι κάποιες φορές οι διαφωνίες μας και πόσο τις μεγαλώνουμε! Μόνο όταν έρθει κάτι άλλο που μπορεί να συγκριθεί με το θέμα που διαφωνείς, ίσως καταλαβαίνεις τη σημασία κάποιων πραγμάτων. 

Στον Έβρο και στα νησιά δίνονται μάχες τα τελευταία 24ωρα και η χώρα προσπαθεί να αποφύγει την είσοδο χιλιάδων μεταναστών και προσφύγων που προσπαθούν με κάθε τρόπο, όχι όλοι αλλά κάποιοι, να περάσουν και να κατευθυνθούν στην ενδοχώρα ή και στο εξωτερικό.
Αλλά στο εξωτερικό δεν μπορούν να κατευθυνθούν αφού και στο παρελθόν είδαμε και τώρα το βλέπουμε ότι, δεν τους αφήνουν να περάσουν. Η Βουλγαρία το δήλωσε ξεκάθαρα όπως και η Ελλάδα. Αρκετοί Ευρωπαίοι ηγέτες έχουν ταχθεί στο πλευρό μας, αλλά κάποιοι κρατούν ίσες αποστάσεις.  

Πόσο λίγη φαίνεται η Γερμανία που κρατάει ίσες αποστάσεις σε ένα θέμα που απασχολεί όλη την Ευρώπη; Και κρατάει αποστάσεις μεταξύ μίας ευρωπαϊκής χώρας και μίας που δεν είναι ευρωπαϊκή και είναι αυτή που προκαλεί. 

Εκτός από τον ιό της Κίνας και τα προβλήματα που προκαλεί στον πλανήτη αλλά και στην Ελλάδα μας, έχουμε πλέον και άλλο ένα εξαιρετικά σοβαρό θέμα να διαχειριστούμε. Το μεταναστευτικό που παίρνει ακόμα μεγαλύτερες από τις ήδη μεγάλες διαστάσεις που είχε. 

Ευχόμαστε να πάνε όλα καλά και να επικρατήσει η ψυχραιμία. Να αναλάβουν όλοι τις ευθύνες που τους αναλογούν. 

Την καλημέρα μας!

Διαβάστε εδώ περισσότερες σκέψεις από τον Ρεθεμνιώτη

καρναβάλια
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Ακολουθήστε το Daynight.gr σε Facebook και Instagram
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση
Διαφήμιση

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Copy link
Powered by Social Snap