Βρειτε μας στα Social Media
 

ΡΕΘΥΜΝΟ

Απογοητευμένος με την στάση των εκπαιδευτικών ο «Ρεθεμνιώτης»

Δημοσιεύτηκε

στις

Ρεθεμνιώτης


Από το ξεκίνημα της πανδημίας, αγαπητοί μου συμπολίτες, είχα απευθύνει έκκληση στους εκπαιδευτικούς να μην ξεχάσουν τους μαθητές τους. Να τους στηρίξουν με όποιο τρόπο μπορούν. Δυστυχώς όπως μαθαίνω από το ρεπορτάζ, πολλοί είναι αυτοί που απλά έστειλαν μερικά email και… καθάρισαν. 

Γράφει ο «Ρεθεμνιώτης» για το Daynight.gr 

Εγώ θα σταθώ όμως σε αυτούς που στήριξαν τους μαθητές και τίμησαν το λειτούργημά τους. Είναι πολλοί και δίνουν το παράδειγμα και μπράβο τους. Ελπίζω αυτοί που αντιδρούν με το άνοιγμα και τώρα σκέφτηκαν τη δημόσια υγεία να είναι οι λίγοι. Να είναι λίγοι αυτοί που ακούν εντολές κάποιων συνδικαλιστών, οι οποίοι επιτρέψτε μου να πω πως τους έχει ξεπεράσει ο χρόνος, έχουν μείνει στο χρονοντούλαπο της ιστορίας. 

Ευτυχώς οι νέοι δάσκαλοι και καθηγητές έχουν όρεξη για δουλειά και το βλέπεις στα μάτια τους όταν πας να πάρεις ή να αφήσεις το δικό σου παιδί στο σχολείο. Αυτοί παρασύρουν με την καλή έννοια και αρκετούς άλλους. Αυτοί αξίζουν το μπράβο το δικό μας. Οι φόροι μας πάνε δίκαια και σε αυτούς. 

Οι υπόλοιποι θα πρέπει να επανεξετάσουν τη στάση τους και να φροντίσουν να μη διχάσουν τον κόσμο. Όλοι φοβόμαστε να επιστρέψουμε στις δουλειές μας. Όλοι έχουμε αγωνία. Όλοι δώσαμε αγώνα με την υπομονή μας και τα θέλω μας αυτό το διάστημα της καραντίνας. Φυσικά και φοβόμαστε για το τι θα γίνει αύριο ή σήμερα που βγαίνουμε έξω. Φυσικά και φοβόμαστε να στείλουμε τα παιδιά μας ξανά εκεί έξω. Ποια όμως είναι η λύση; Να μας ζει το κράτος με δανεικά; Να μας ζουν αυτοί που δουλεύουν όλο αυτό τον καιρό; Τι ακριβώς προτείνουν; 

Διασφαλίστε με τις γνώσεις σας και τις συμβουλές των ειδικών τη δημόσια υγεία. Ακολουθήστε τα μέτρα που προτείνουν. Προσέξτε δέκα φορές περισσότερο αυτές τις ημέρες. Καλώς ή κακώς πρέπει να ζήσουμε με τη νέα κανονικότητα. Όποιος δε θέλει ξέρει το δρόμο. Υπάρχουν πολλοί που θέλουν. 

Συγγνώμη που μπορεί να ακούγομαι κάπως σκληρός αλλά η πραγματικότητα είναι αυτή. Οι δουλειές όλων κινδυνεύουν. Η ανεργία μπορεί να μας στοιχίσει περισσότερα από τον ιό. Δεν είναι μόνο δικές μου σκέψεις ή απόψεις. Τις έχουν γράψει ειδικοί σε μεγάλα ειδησεογραφικά πρακτορεία εδώ και βδομάδες. Κοιτάξτε στις ΗΠΑ. Σε πέντε εβδομάδες δηλώθηκαν 30 εκατ. νέοι άνεργοι. Και εκεί το lockdown δεν ήταν όπως σε άλλες χώρες. 

Όλοι μαζί ενωμένοι, μονιασμένοι ας φροντίσουμε τους δικούς μας ανθρώπους, τους πελάτες, τους καταστηματάρχες, όλους. Βάζουμε πλάτη, όχι εμπόδια!

Την καλησπέρα μας!

Διαβάστε εδώ περισσότερες σκέψεις από τον Ρεθεμνιώτη

Ρεθεμνιώτης
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Ακολουθήστε το Daynight.gr σε Facebook και Instagram
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση
Διαφήμιση

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Copy link
Powered by Social Snap