Ρέθυμνο
Ραντεβού στην Κοξαρέ! Ένα από τα πιο ξακουστά πανηγύρια της Κρήτης επιστρέφει
Μετά από δύο χρόνια απουσίας, ένα από τα πιο ξακουστά πανηγύρια της Κρήτης, αυτό που διοργανώνεται στο χωριό Κοξαρέ Αγίου Βασιλείου στο Ρέθυμνο, επιστρέφει!
Η επιστροφή στην κανονικότητα, θα φέρει γνώριμες εικόνες από τα παλιά, τότε που κάθε χρόνο τέτοια εποχή (στο διήμερο της Παναγίας) χιλιάδες ντόπιοι και επισκέπτες στην πλατεία του χωριού και γλεντάει με την ψυχή του!
Φαγητό, ποτό, χορός και τραγούδι, γέλια και μπόλικη νεολαία, συνθέτουν ένα δυναμικό ψηφιδωτό διασκέδασης, που αποζημιώνει όλους όσοι σπεύδουν στο πανηγύρι της Κοξαρέ.
Με μπροστάρηδες τα μέλη του Πολιτιστικού Συλλόγου Κοξαρέ, τα οποία κάθε χρόνο δίνουν τον καλύτερό τους εαυτό για να είναι τα πάντα στην εντέλεια, η αντίστροφη μέτρηση για το μεγάλο πανηγύρι της Κρήτης, έχει ήδη ξεκινήσει!
Φέτος, οι Γιώργος Αλεξαντωνάκης (14 Αυγούστου) και Γιώργος & Νίκος Στρατάκης (15 Αυγούστου) σας περιμένουν για να διασκεδάσετε μέχρι τα ξημερώματα και να ζήσετε από κοντά τη μαγεία ενός γνήσιου Κρητικού πανηγυριού.
Αξίζει να σημειωθεί, πως για να πάει κάποιος στο πανηγύρι δεν μπορεί να κάνει προκράτηση, καθώς τα τραπέζια είναι ελεύθερα έως ότου συμπληρωθούν.
Πάρτε στο ακόλουθο άρθρο μια γεύση από το τελευταίο πανηγύρι που έλαβε χώρα στην Κοξαρέ προ πανδημίας και… κανονιστείτε για να ζήσετε από κοντά τις ομορφιές που προσφέρει το ξακουστό πανηγύρι:
Ρέθυμνο: Σείστηκε η Κοξαρέ από χιλιάδες κόσμου που γλέντησε μέχρι τα ξημερώματα! | ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ
Το χωριό Κοξαρέ
Το χωριό Κοξαρέ απέχει 23 χλμ. από το Ρέθυμνο. Έχει 401 κατοίκους σύμφωνα με την απογραφή του 2001. Το χωριό εντοπίζεται σε μια από τις πιο εύφορες περιοχές της ενδοχώρας. Το καταπράσινο τοπίο του ομώνυμου κάμπου της Κοξαρέ (ελαιώνες) εναλλάσσεται με το άγριο και επιβλητικό τοπίο που ορίζουν τα Ατσιπαδιανά όρη ή τα όρη της Κουρούπας στις πρόποδες των οποίων έχει κτιστεί το χωριό. Ο ελαιόκαμπος της Κοξαρέ είναι ο μεγαλύτερος της πρώην επαρχίας Αγίου Βασιλείου. Οι κάτοικοι ασχολούνται σχεδόν αποκλειστικά με τις αγροτικές και κτηνοτροφικές εκμεταλλεύσεις.
Στην Κοξαρέ υπάρχει το σπήλαιο Μπελιγκρέ σε υψόμετρο 470μ και το σπήλαιο Χώνος σε υψόμετρο 1100μ.
Μετά το χωριό Κοξαρέ αρχίζει το Κουρταλιώτικο Φαράγγι (το οποίο είναι ενταγμένο στο δίκτυο NATURA 2000) μήκους 2100μ. που κυλάει ο ποταμός Κουρταλιώτης ή μεγάλος ποταμός που χαρακτηρίζεται από πυκνή βλάστηση (πολλά φοινικόδεντρα) και τους απότομους ψηλούς όγκους πέτρας στις δύο πλευρές του.
Το χωριό λόγω της θέσης του στην είσοδο του Κουρταλιώτικου φαραγγιού έπαιξε στρατηγικό ρόλο στους αγώνες των Κρητικών. Νοτιοανατολικά ανακαλύφθηκε ιερό κορυφής Μεσομινωικών χρόνων και βρέθηκαν ανθρωπόμορφα και ζωόμορφα ειδώλια, ενώ έχουν ανασκαφεί τάφοι Υστερομινωικής περιόδου. Αξιόλογο είναι το εκκλησάκι του Αϊ Γιώργη με βυζαντινές τοιχογραφίες.
-
ΗΡΑΚΛΕΙΟ3 ημέρες πριν
Η Κρητικιά που από αισθητικός έγινε… βοσκός! | ΒΙΝΤΕΟ
-
Ρέθυμνο2 ημέρες πριν
Όταν ξαναδείς τον Λευτέρη σε κάποιο δρόμο του Ρεθύμνου σταμάτα να του πεις ένα «ευχαριστώ!»
-
ΗΡΑΚΛΕΙΟ2 ημέρες πριν
Κρήτη: Δύο φαμίλιες, μια εγκληματική οργάνωση και… επώνυμοι πελάτες!
-
ΛΑΣΙΘΙ2 ημέρες πριν
Σε ποιο μέρος της Κρήτης η θερμοκρασία το πρωί έφτασε 4,6 βαθμούς Κελσίου