Βρειτε μας στα Social Media

ΡΕΘΥΜΝΟ

Πρωτοπόρα ιδέα στον Μυλοπόταμο | Γίνε αγρότης για μια εβδομάδα

Δημοσιεύτηκε

στις

Διαφήμιση Xalkiadakis New Eshop
Διαφήμιση Xalkiadakis New Eshop

Δυναμικά προετοιμάζεται ο Δήμος Μυλοποτάμου για να στηρίξει το τουριστικό του προϊόν μετά το πλήγμα που δέχθηκε από την πανδημία του κορονοϊού.
Η επιτροπή τουρισμού, όργανο επιτελικό του Οργανισμού Πολιτισμού – Τουρισμού και Νέας Γενιάς Δήμου Μυλοποτάμου «Ο Αυλοπόταμος» μετά από πολύωρες συσκέψεις και διαβούλευση σε πολλά επίπεδα προχώρησε σε σειρά εισηγήσεων και αποφάσεων που προωθούνται στα κεντρικά όργανα του δήμου προς ψήφιση και υλοποίηση.
Την ίδια ώρα ο Πρόεδρος της επιτροπής, Δημοτικός Σύμβουλος κ. Γιώργος Παρασύρης, αποκάλυψε στη εφημερίδα «Ρέθεμνος» ένα ιδιαίτερο τουριστικό project που ευελπιστεί πως θα αποτελέσει αιτία για δώδεκα μήνες τουρισμό στο κέντρο της Κρήτης. Άλλωστε στον Δήμο Μυλοποτάμου ήδη λειτουργούν περισσότερες από 900 τουριστικές μονάδες με πολλές από αυτές να λειτουργούν ως προτάσεις εναλλακτικής μορφής διακοπών, άλλες να είναι ανοιχτές όλο το χρόνο, αφού ο ορεινός Μυλοπόταμος και το χειμώνα δέχεται αρκετούς επισκέπτες, ενώ ο τουρισμός πολυτελείας έχει ήδη «βαθιές ρίζες» με δεκάδες βίλες να βρίσκονται στην διάθεση πλούσιων παραθεριστών αλλά και το ξενοδοχείο HILTON RESORT με παγκόσμια στάνταρτς ποιότητας, να είναι έτοιμο να λειτουργήσει το 2021 στο Πάνορμο.

Γίνε αγρότης για μια εβδομάδα στον Μυλοπόταμο

«Μια καινοτόμος ιδέα πάνω στην οποία δουλεύω αυτό το διάστημα και θα την παρουσιάσω στην επιτροπή τουρισμού είναι η ενίσχυση τουρισμού και γενικότερα επισκεπτών τους χειμερινούς μήνες στο δήμο μας και θα ονομάζεται  «Γίνε αγρότης για μια εβδομάδα  στο Μυλοπόταμο» είπε στην εφημερίδα μας ο υπεύθυνος τουρισμού του Δήμου Μυλοποτάμου κ. Γιώργος Παρασύρης. Αναλύοντας την πρόταση του, δήλωσε τα εξής: «Αυτή η δράση αφορά τους χειμερινούς μήνες. Θα θέλαμε και του 2021, αλλά σίγουρα  αλλά λόγω πανδημίας ευελπιστούμε να είμαστε έτοιμοι για τις επόμενες χειμερινές περιόδους.
Το πρόγραμμά της θα περιλαμβάνει προκαθορισμένες ημερομηνίες κάθε μήνα της χειμερινής περιόδου. Θα ξεκινάει από την τελευταία εβδομάδα του Οκτώβρη και θα τελειώνει την τελευταία του Μάρτη.  Θα δεχόμαστε στο Μυλοπόταμο επισκέπτες  από μεγάλα αστικά κέντρα της Ελλάδας και της Κρήτης  καθώς και από το εξωτερικό και θα τους δίνουμε τη δυνατότητα βάσει του προγράμματος «Γίνε αγρότης για μια εβδομάδα στο Μυλοπόταμο»  να συμμετέχουν στην ελαιοσυγκομιδή  και στην παραγωγή ελαιολάδου, στην παραγωγή τυριού, θα τους μάθουμε να ξεχωρίζουν και να περισυλλέγουν τα άγρια βρώσιμα χόρτα, τα βότανα, θα μάθουν  παραδοσιακές συνταγές μαγειρέματος , θα κάνουν μαθήματα κεραμικής και φυσικά να τους δείξουμε τις ομορφιές και τις ιδιαιτερότητες  της επαρχίας μας το χυμένα.»
Ο κ. Παρασύρης συνέχισε λέγοντας: «Ήδη έχω έρθει σε επαφή με οικογένειες που έχουν ελαιώνες, με αγρότες, με ιδιοκτήτες ελαιουργείων, τυροκομείων, αγροτουριστικών μονάδων και ξενώνων, με κεραμίστες, με μάγειρες και απλές νοικοκυρές, οι οποίοι είναι πρόθυμοι να συνεισφέρουν στη δράση αυτή. Οι συμμετέχοντες  εκτός από την εμπειρία και τη γνώση που θα αποκομίζουν θα επιβραβεύονται με τα προϊόντα που θα παράγουν οι ίδιοι. Όπως γνωρίζουμε εμείς οι μεγαλύτεροι το μάζεμα της ελιάς και γενικότερα οι αγροτικές ομαδικές εργασίες (τρύγος, θέρος)   παλιότερα ήταν ένα γλέντι, μια χαρά και μια ευκαιρία για κοινωνικότητα κι αυτό είναι κάτι που θα πρέπει να μάθει κάθε επισκέπτης. Θα είναι μια καλή ευκαιρία για τους κατοίκους των πόλεων και τα παιδιά τους, να έρθουν σε επαφή με την φύση και να νιώσουν την ενεργεία του Ψηλορείτη και των ανθρώπων του.  Ουσιαστικά αυτό που πάμε να υλοποιήσουμε είναι η ιδέα του αγροτουρισμού υπό την αιγίδα και τον συντονισμό της επιτροπής τουρισμού  του δήμου Μυλοποτάμου . Η δράση αυτή λειτουργεί πολύ στο εξωτερικό όπου είχα προσωπική εμπειρία. Εδώ μας βοηθούν πολύ οι καλές κλιματολογικές συνθήκες και η μεγάλη ποικιλία δραστηριοτήτων που έχουμε. Άλλωστε, έχουμε πολλούς  μικρούς και μεγαλύτερους ξενώνες σε όλη την έκταση του Μυλοποτάμου, σχεδόν σε κάθε χωριό και οικισμό, που έχουν προδιαγραφές να λειτουργήσουν ανά πάσα στιγμή και την χειμερινή περίοδο .Όπως ανάφερα παραπάνω θα γίνει προκαθορισμένες ημέρες κάθε μήνα έτσι ώστε να έχει χαμηλό κόστος για τον επισκέπτη όσων αφορά στις μεταφορές, τη διαμονή κλπ, διότι θα δημιουργηθούν γκρουπ επισκεπτών.»

Με τουριστικό σήμα και πολλές δράσεις

Σύμφωνα με τον κ. Παρασύρη η επιτροπή τουρισμού έχει προετοιμάσει σειρά από δράσεις για να στηρίξει τον τοπικό τουριστικό προορισμό. Μιλώντας για το θέμα αυτό ο κ. Παρασύρης δήλωσε τα εξής: «Για το 2021 και την μετά πανδημία εποχή έχουμε τους εξής πρωταρχικούς στόχους :
α) Την προβολή και τη διαφήμιση του δήμου μας στο εξωτερικό και την Ελλάδα.
β) Την προσέλκυση επισκεπτών που ήδη παραθερίζουν στην Κρήτη για μονοήμερες επισκέψεις σαν εκδρομή, δεδομένου ότι ο δήμος μας βρίσκεται στο κέντρο της Κρήτης και η πρόσβαση είναι πολύ εύκολη καθώς υπάρχουν πολλοί λόγοι, τους οποίους παραθέτω παρακάτω που αξίζει να επισκεφτούν το Μυλοποταμο, αλλά και για μονοήμερες ή διήμερες διανυκτερεύσεις εφόσον δεν έχουν έρθει με οργανωμένα γκρουπ.

γ) Άλλος ένας βασικός στόχος μας είναι η ώθηση των τουριστών  από τις μεγάλες παραλιακές τουριστικές μονάδες του δήμου να επισκεφτούν τον ημιορεινό και ορεινό όγκο του Μυλοποτάμου και όλα τα αξιοθέατα που διαθέτουν οι  περιοχές αυτές.
Προκειμένου να προβάλλουμε και να διαφημίσουμε την επαρχία μας έχουμε δημιουργήσει ανάλογο λογότυπο του δήμου «MYLOPOTAMOS CRETE» για να διαχωρίσουμε το Μυλοπόταμο από τις άλλες ομώνυμες περιοχές της Ελλάδας και για να γίνεται αναγνωρίσιμο στον κυκεώνα πληροφοριών που κατακλύζει το διαδίκτυο. Επίσης όλες οι οδικές είσοδοι του δήμου μας θα σηματοδοτηθούν με ταμπέλες που θα φέρουν το λογότυπο αυτό καθώς και QR code έτσι ώστε ο επισκέπτης να ξέρει που εισέρχεται και να λαμβάνει μέσω του QR code πληροφορίες σχετικές με την περιοχή του Μυλοποτάμου στην οποία βρίσκεται.
Έχουμε ξεκινήσει ήδη τη δημιουργία θεματικών video και φωτογραφιών όσων αφορά τα αξιοθέατα και τις δραστηριότητες  που παρέχει η περιοχή του Μυλοποταμου σαν προορισμός .
Επίσης έχουμε κάνει τις απαραίτητες ενέργειες για τη δημιουργία πολυσέλιδου ενημερωτικού φυλλαδίου σε τρείς διαφορετικές γλώσσες το οποίο θα διανέμεται σε ξενοδοχεία και τουριστικά γραφεία. Το φυλλάδιο αυτό θα παρέχει πληροφορίες όσων αφορά  την ιστορία και τον πολιτισμικό πλούτο,του Μυλοποτάμου, τον εμπλουτισμένο καθοδηγητικό χάρτη του δήμου καθώς και  όλες τις ανάλογες ψηφιακές διευθύνσεις με σημαντικές πληροφορίες για τον επισκέπτη. Πέρα από την έντυπη μορφή του θα υπάρχει και σε ψηφιακή ώστε να είναι η βάση για τη δημιουργία της νέας ιστοσελίδας του δήμου μας η οποία θα έχει αμιγώς τουριστικό, ενημερωτικό και προωθητικό χαρακτήρα.
Προχωράμε ήδη στην ανάθεση σε ειδικούς στη διαχείριση της  προβολής του δήμου μας στα social media.
Με τη λήξη της καραντίνας έχουμε προγραμματίσει σειρά σεμιναρίων και ομιλιών από ειδικούς σε θέματα τουρισμού για την επιμόρφωση των επαγγελματιών του τουρισμού του δήμου μας»

Χειμερινές διακοπές στον Μυλοπόταμο

«Ο Μυλοπόταμος προσφέρεται ιδανικά και για χειμερινές διακοπές διότι διαθέτει μεγάλο ορεινό όγκο. Είναι μια επαρχία με πολλούς νέους ανθρώπους και χωριά που παραμένουν ζωντανά και το χειμώνα σε αντίθεση με άλλους προορισμούς αμιγώς καλοκαιρινούς.» Αυτό υποστηρίζει ο κ. Γιώργος Παρασύρης, ο οποίος τόνισε τα εξής:  «Όσο αφορά τον εσωτερικό τουρισμό μπορούμε να καταφέρουμε να τον προσελκύσουμε διότι όπως είπα προηγουμένως βρισκόμαστε στο κέντρο της Κρήτης ανάμεσα σε δυο λιμάνια και δυο αεροδρόμια άρα υπάρχει συχνή αεροπορική και ακτοπλοϊκή σύνδεση. Επομένως αν προσελκύσουμε τον εσωτερικό τουρισμό θα είναι μια πολλή καλή αρχή για δωδεκάμηνο τουριστικό προορισμό. Από την άλλη ως προς την προσέγγιση μαζικού τουρισμού  από το εξωτερικό για τους χειμερινούς μήνες είναι θέμα κατάλληλου σχεδιασμού της περιφέρειας, του συλλόγου ξενοδόχων και του υπουργείο τουρισμού.»
Αναφερόμενος στου λόγους που μπορεί κάποιος να επισκεφθεί τον Μυλοπόταμο, ο υπεύθυνος τουρισμού του Δήμου Μυλοποτάμου δήλωσε τα εξής: «Οι λόγοι για τους οποίους μπορεί κάποιος να επισκεφτεί το Μυλοπόταμο οποιαδήποτε εποχή είναι πολλοί. Διαθέτει περίπου 900 ξενώνες οι οποίοι είναι απλωμένοι σε όλη τη γεωγραφική περιφέρεια του δήμου, σχεδόν σε όλα τα χωριά του υπάρχουν ταβέρνες και παραδοσιακά καφενεία, η περιοχή μας φημίζεται για τη φιλοξενία της, υπάρχουν υπέροχες παραλίες, πολυτελή ξενοδοχεία. Να ενημερώσουμε τους αναγνώστες σας ότι το 2021 θα λειτουργήσει ξενοδοχείο  HILTON RESORT με παγκόσμια στάνταρτς ποιότητας , στο Πάνορμο κάτι που από μόνο του είναι μεγάλη διαφήμιση  για την περιοχή και  πόλος έλξης τουρισμού. Επίσης ο δήμος μας διαθέτει γραφικές παραλιακές ταβέρνες  με παροχές υψηλής ποιότητας, δύο κέντρα καταδύσεων, θαλάσσια σπορ, καραβάκια για μίνι κρουαζιέρες. Επίσης να θυμίσουμε ότι ο Ψηλορείτης έχει ανακηρυχτεί παγκόσμιο γεωπάρκο της Unesco το 2015 ,και όλη η γεωγραφική ενότητα  του Μυλοποτάμου συμπεριλαμβάνεται στο γεωπάρκο της Unesco (www.psiloritisgeopark.gr). Σαν δήμος διαθέτουμε πολλούς αρχαιολογικούς τόπους, δύο πολύ γνωστά σπήλαια (Μελιδονιού, Ζωνιανών), φαράγγια, μουσεία καθώς και εμβληματικά μοναστήρια και πολλές βυζαντινές και παλαιοχριστιανικές εκκλησίες. Στο Μυλοπόταμο υπάρχουν χωριά τα οποία από μόνα τους είναι πόλος έλξης και τουριστικοί προορισμοί (Μελιδόνι, Μαργαρίτες, Αξός, Ζωνιανά, Πάνορμο, Μπαλί, Σίσσες). Αξιοσημείωτο είναι ότι το νοτιότερο χιονοδρομικό κέντρο ορειβατικού σκι στην Ευρώπη βρίσκεται στο δήμο μας στο Λιβαδιώτικο Αόρι. Επίσης να τονίσουμε ότι στο δήμο μας γίνονται αξιοσημείωτες πολιτιστικές εκδηλώσεις όλο το χρόνο όπως τα Ταλαία, η γιορτή τυριού στα Ζωνιανά, γιορτή κίτρου στο Γαράζο και πλήθος θεατρικών παραστάσεων. Επίσης ο δήμος μας συνορεύει με αξιόλογους τουριστικούς και ιστορικούς προορισμούς όπως είναι τα Ανώγεια, το Αρκάδι και η Αρχαία Ελεύθερνα όπου ο επισκέπτης μπορεί να συνδυάσει ερχόμενος στο Μυλοπόταμο. Ο Μυλοπόταμος είναι  παράδεισος για τους φυσιολάτρες, για τους ορειβάτες, για τους περιπατητές, για τους λάτρεις της ορεινής ποδηλασίας, για τους εξερευνητές, για τους λάτρεις του καλού φαγητού και της παράδοσης. Ένας μεγάλος Έλληνας ηγέτης είπε ότι το Ρέθυμνο είναι η ψυχή της Κρήτης, εγώ θα προσθέσω ότι ο Μυλοποταμος είναι η καρδία της.»

Ανάπτυξη εφαρμογών ηλεκτρονικού πολιτισμού

Στο μεταξύ, σύμφωνα με τον Αντιδήμαρχο Μυλοποτάμου κ. Μανώλη Σκλαβάκη, εντάχθηκε και προετοιμάζεται να υλοποιηθεί η δράση «Ανάπτυξη εφαρμογών ηλεκτρονικού πολιτισμού για την προβολή των μνημείων και του πολιτιστικού αποθέματος του Δήμου Μυλοποτάμου», προκειμένου να συμβάλεις την τουριστική προβολή της περιοχής.
Το έργο αποσκοπεί στην προβολή των μνημείων και του εν γένει πολιτιστικού αποθέματος της ευρύτερη περιοχής που ανήκει στο Δήμο Μυλοποτάμου μέσω της χρήσης ηλεκτρονικών εφαρμογών σύγχρονης τεχνολογίας, με σκοπό αφενός τη διατήρηση της ιστορίας και του πολιτισμού της περιοχής και την αξιοποίηση του πολιτιστικού αποθέματος και των τεχνολογιών για παροχή βιωματικής εκπαίδευσης. Οι εφαρμογές και ψηφιακό περιεχόμενο που θα παραχθούν στα πλαίσια του έργου θα διατίθενται δωρεάν μέσω διαδικτύου και παράλληλα θα προσφέρονται τοπικά στο κτήριο του παλαιού σχολείου του Μελιδονιού, το οποίο έχει αποκατασταθεί και προορίζεται για χρήσεις πολιτισμού. Το έργο περιλαμβάνει: Δημιουργία ιστοσελίδας πολιτισμού της περιοχής της περιοχής στην οποία θα παρουσιάζονται όλα τα μνημεία – σημεία ενδιαφέροντος της περιοχής με το σχετικό φωτογραφικό υλικό και θα αποτυπώνεται η θέση τους στον χάρτη. Παράλληλα θα διατίθεται μέσω subportal της ιστοσελίδας το οπτικοκουστικό περιεχόμενο που θα παραχθεί στα πλαίσια της πράξης (Video VR, Video 3D, Video 4K).Εφαρμογές φορητών συσκευών για τη διάθεση του οπτικοακουστικό περιεχομένου με δυνατότητες augmented και virtual reality. Διαδραστική Εφαρμογή βιωματικής εκπαίδευσης μέσω εικονικής πραγματικότητας. Θα χρησιμοποιεί το βίντεο 360 ως περιεχόμενο σε συνδυασμό με quiz ερωταπαντήσεων. Θα είναι διαθέσιμη τοπικά σε κάσκες VR καθώς και μέσω δημοσίων εφαρμογών εικονικής Πραγματικότητας στα native app stores (oculus store, playstore, apple app store) αλλά και μέσω cloud video player (VR compatible).Περιλαμβάνει επίσης παραγωγή 360ο βίντεο με θέμα τα δύο Σπήλαια Μελιδονίου και Ζωνιανών, με αφήγηση στα ελληνικά, αγγλικά και γερμανικά και ένθεση υποτίτλων για άτομα με προβλήματα ακοής. Παραγωγή 3D στερεοσκοπικού ντοκιμαντέρ διάρκειας 20 λεπτών σχετικά με τα αρχαία και βυζαντινά μνημεία της περιοχής. Θα διατίθεται μέσω cloud video player (3D video compatible) και θα προβάλλεται τοπικά με κατάλληλο εξοπλισμό. Παραγωγή βίντεο ντοκιμαντέρ με αφήγηση και μουσική με θέμα τα αξιοθέατα και το φυσικό περιβάλλον της περιοχής του Δήμου Μυλοποτάμου. Το βίντεο θα έχει διάρκεια 40 λεπτά και θα γυριστεί σε υπερύψηλή ανάλυση 4Κ. Θα υπάρχει εκπαιδευτική εφαρμογή για παιδιά και σχολεία για επιφάνειες αφής. Ψηφιακά ολογράμματα σημαντικών αρχαιολογικών ευρημάτων (τουλάχιστον 5) της περιοχής. Θα προβάλλονται τοπικά σε ειδικές ολογραμματικές προθήκες και θα είναι διαθέσιμα σε μορφή augmented reality στην εφαρμογή κινητών τηλεφώνων. Προβλέπεται, πλατφόρμα αποθήκευσης και διαχείρισης στατιστικών. Κατά την διάρκεια χρήσης των παραπάνω εκπαιδευτικών εφαρμογών (σε τοπικό ή απομακρυσμένο επίπεδο) προκύπτουν δεδομένα από την χρήση τους. Η πλατφόρμα αναλαμβάνει την αποθήκευσή και την διαχείρισή τους ώστε να είναι προσβάσιμα μέσω subportal της ιστοσελίδας υπό την μορφή συμπερασμάτων-reports (με αξιοποίηση μηχανισμών AI). Συμπληρωματικά υποστηρίζεται η διοχέτευση τους, μέσω API σε λοιπούς φορείς.
 
Πηγή: rethemnosnews

Ακολουθήστε το Daynight.gr σε Facebook και Instagram
Σχολίασε το άρθρο
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση Cretanphysis Face Cream
Διαφήμιση Cretanphysis Face Cream

ΣΧΟΛΙΑ:

Το Daynight.gr σέβεται απόλυτα το δικαίωμα σας στην ελεύθερη γνώμη στο πλαίσιο πάντα ενός κόσμιου διαλόγου. Τα σχόλια που ακολουθούν εκφράζουν και απηχούν αποκλειστικά τον αναγνώστη/ρια και το Daynight.gr διατητηρεί το δικαίωμα να μην αναρτά ή/και να διαγράφει απρεπή, υβριστικά και διαφημιστικά σχόλια.

ΡΕΘΥΜΝΟ

Συναγερμός στο Ρέθυμνο: Δεκάδες κρούσματα στην Creta Farms

Δημοσιεύτηκε

στις

creta farms

Έντονη ανησυχία και προβληματισμό στην τοπική κοινωνία έχει προκαλέσει η γνωστοποίηση της είδησης ότι υπάρχει συρροή κρουσμάτων μεταξύ των εργαζομένων της εταιρίας Creta Farms

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, πρόκειται για δεκάδες θετικά κρούσματα (γίνεται λόγος για 36), τα οποία αποκαλύφθηκαν μετά από rapid tests που διενήργησε η εταιρεία.

Είναι ενδεικτικό πως πολλοί από τους εργαζόμενους της εταιρείας νοσηλεύονται ήδη στο Γενικό Νοσοκομείο Ρεθύμνου, ενώ αναμένονται και τα αποτελέσματα των μοριακών ελέγχων.

Υπενθυμίζουμε πως χτες, Τετάρτη, ανακοινώθηκαν 1.913 νέα κρούσματα κορονοϊού στη χώρα και 28 νέοι θάνατοι, με τον αριθμό των νεκρών από την εμφάνιση της πανδημίας να φτάνει τους 6.371. Παράλληλα, σε 357 ανέρχονται οι διασωληνωμένοι ασθενείς στις ΜΕΘ.

creta farms
συνεχεια αναγνωσης

ΡΕΘΥΜΝΟ

Τα κορίτσια που κάνουν delivery ΑΓΑΠΗΣ στα παιδιά του Ρεθύμνου 😀

Δημοσιεύτηκε

στις

Ομάδα βοήθειας παιδιών στο Ρέθυμνο

Η ιστορία έχει αποδείξει ότι μέσα σε καιρούς δύσκολους, οι άνθρωποι πάντα έβρισκαν τρόπο να εκφράζονται, να βοηθούν και να στηρίζουν ο ένας τον άλλο. Έτσι και τον τελευταίο ένα περίπου χρόνο, οι επιπτώσεις που έφερε ο covid19 σε όλα τα επίπεδα ήταν ισοπεδωτικές και για πολλές οικογένειες που κανείς δεν φανταζόταν.

Συνέντευξη στην Μαριάννα Τζιράκη για το Daynight.gr

Για την πόλη του Ρεθύμνου τα προβλήματα ήταν επίσης αυξημένα, αν σκεφτεί κανείς ότι ο τουρισμός που στηρίζει οικονομικά την τοπική κοινωνία αλλά και ολόκληρο το νησί, χτυπήθηκε αλύπητα. Μια μικρή ομάδα εθελοντών στην πόλη μας, ωστόσο, έμελλε να δώσει χαρά, αισιοδοξία και ανακούφιση σε πολλές οικογένειες του τόπου που τους είχαν ανάγκη και που συγκινούν με την ανιδιοτέλειά τους.

Έχοντας μεγάλη περηφάνεια που μια τέτοια κίνηση σημειώθηκε από συμπολίτες μας, συνάντησα μία εκ των γυναικών που κρύβονται πίσω από την δράση “Ομάδα βοήθειας παιδιών στο Ρέθυμνο“, την Ελένη Σηφάκη η οποία ήταν η εμπνευστής του εγχειρήματος. Λόγω των συνθηκών δεν μπορέσαμε να γνωρίσουμε όλα τα μέλη από κοντά, όμως καταφέραμε να πληροφορηθούμε για σημαντικά ζητήματα καθώς και για τις ανάγκες που υπάρχουν και τους τρόπους στήριξης στο έργο των παιδιών. 

Όλα ξεκίνησαν από ένα… αμαξάκι!

Ελένη, πότε και πώς δημιουργήθηκε η ομάδα σας;
Η “Ομάδα βοήθειας παιδιών στο Ρέθυμνο” δημιουργήθηκε με την έναρξη της δεύτερης καραντίνας το Νοέμβριο του 2020. Η αγάπη μου για τα παιδιά και η επιθυμία μου να είναι όλα χαρούμενα υπήρχε πάντα μέσα μου όμως αφορμή στάθηκε ένα γεγονός που μου έδειξε τον δρόμο. Ήταν μια αυθόρμητη κίνηση η δημιουργία της ομάδας, χωρίς κανένα προγραμματισμό ή σχέδιο. Απλώς ακολούθησα την καρδιά μου. Στην αρχή ενεργοποιήθηκαν άνθρωποι που με γνώριζαν αλλά ακόμα και άγνωστοι ώστε να προσφέρουν ό,τι μπορούσαν!

Είχα πάρει μόλις το δίπλωμα, και τα Σάββατα έπαιρνα το μικρό μου αμαξάκι, έδινα ένα σημείο συνάντησης και μάζευα εκεί όλα τα τρόφιμα ώστε να τα δώσω στις πρώτες τρεις οικογένειες που είχαν ανάγκη.

Από την αρχή ήρθαν με σακούλες μέλη της ομάδας μας που πλέον είναι διαχειρίστριες, τα “διαμάντια” μου, για τις οποίες νιώθω τεράστια ευγνωμοσύνη! Η Φανή Αρβανίτη, η Ελένη Αλεξαντωνάκη και η Μαρία Κόρολογου οι οποίες με βοήθησαν τόσο με υλικά αγαθά όσο και υποστηρίζοντας με ώστε να συνεχίσω.

Έπειτα η Κατερίνα η Αργέντη η οποία πρότεινε την πολύ όμορφη ιδέα για τα δώρα του Αγίου Βασίλη, κατά την περίοδο των γιορτών και χάρη στη βοήθεια της καταφέραμε ώστε να γίνει πραγματικότητα! Έπειτα μέσω μιας οικογένειας που βοηθήσαμε από κοινού, έγινε μέλος και έπειτα διαχειρίστρια της ομάδας μας ακόμα μία κοπέλα, η Κατερίνα Σκλαβάκη.

 

Ποιος ήταν ο άμεσος στόχος σας και πώς ήταν η ανταπόκριση του κόσμου;
Ο άμεσος στόχος ήταν να καλύψουμε οικογένειες που βρίσκονταν σε δύσκολη οικονομική κατάσταση αρχικά με τρόφιμα, ρούχα και παπούτσια και έπειτα με παιχνίδια, βρεφικά είδη και οτιδήποτε άλλο θα έκανε τα παιδικά προσωπάκια να λάμπουν από χαρά.

Η ανταπόκριση του κόσμου ήταν τεράστια και στην αρχή η προσφορά ήταν πολύ μεγαλύτερη από τη ζήτηση! Μόλις όμως η ομάδα μας έγινε γνωστή, και ειδικά την περίοδο των Χριστουγέννων που οι άνθρωποι είναι πιο ευαισθητοποιημένοι, οι οικογένειες αυξήθηκαν στις 15 και τώρα είναι πάνω από τις 20!

 

Υπάρχουν πολλές οικογένειες στην πόλη που έχουν ανάγκη; Πώς μπορεί κάποιος να ζητήσει βοήθεια;
Στη δράση για τα δώρα του Αγίου Βασίλη έλαβαν δώρο πάνω από 100 παιδιά και βοηθήθηκαν 40 οικογένειες που αδυνατούσαν να προσφέρουν δώρο στα παιδιά τους λόγω οικονομικών δυσκολιών. Οποιοσδήποτε έχει ανάγκη  μπορεί να επικοινωνήσει με προσωπικό μήνυμα είτε μαζί μου είτε με τις άλλες διαχειρίστριες της ομάδας μας. Σε κάθε περίπτωση τηρείται η ανωνυμία τους οπότε να μην διστάσουν!

 

Πώς μπορεί κάποιος ιδιώτης ή γενικότερα επιχείρηση να συμβάλει στο έργο σας;
Οποιοσδήποτε έχει μια επιχείρηση που επιθυμεί να βοηθήσει οικογένειες με παιδιά που αντιμετωπίζουν οικονομικά προβλήματα μπορεί με τον ίδιο τρόπο να επικοινωνήσει μαζί μας σε προσωπικό μήνυμα και να προσφέρει πράγματα τα οποία ο ίδιος διαθέτει και μπορεί μια οικογένεια να έχει ανάγκη! Από ρούχα, παπούτσια, βρεφικά είδη μέχρι έπιπλα και ηλεκτρικές συσκευές.

Επίσης δεχόμαστε τρόφιμα αλλά ακόμα και υπηρεσίες όπως για παράδειγμα φροντιστήριο, η δραστηριότητες ψυχαγωγίας για παιδιά.

 

Ελένη, μέχρι τώρα υπήρξαν τυχόν δυσκολίες;
Οι δυσκολίες λόγω κορονοϊού είναι πολλές και εμείς φροντίζουμε να είμαστε πολύ προσεκτικοί ώστε να τηρούμε όλα τα μέτρα προστασίας. Όμως αν κάτι το επιθυμείς πάρα πολύ και το αγαπάς ξεπερνάς τα εμπόδια.  Έτσι κι εμείς δίνουμε τον καλύτερο μας εαυτό αφιερώνοντας προσωπικό χρόνο και ενέργεια για να μη σβήσει κανένα παιδικό χαμόγελο!

Πλέον έχουμε συνεργαζόμενα σουπερμάρκετ και κρεοπωλεία στην πόλη του Ρέθυμνου όπου μαζεύονται επιταγές που δίνονται στις οικογένειες για να αγοράσουν αυτά που χρειάζονται!

Υπάρχουν πολλοί άνθρωποι, από τον απλό φοιτητή μέχρι τον οικογενειάρχη ή τον καταστηματάρχη που παρ’ όλες τις δυσκολίες είναι δίπλα μας να στηρίξουν αυτή την πράξη αγάπης. Αυτοί οι άνθρωποι είναι η ομάδα μας και η δύναμη μας!

Στα εξής συνεργαζόμενα σούπερ μάρκετ και κρεοπωλεία μπορεί να βοηθήσει όποιος επιθυμεί με δωροεπιταγές από 10 ευρώ!

-Σούπερ μάρκετ ΦΑΙΣΤΟΣ Home στην Κριάρη
-Σούπερ μάρκετ ΣΚΛΑΒΕΝΙΤΗΣ στο Ρέθυμνο
-Σούπερ μάρκετ ΣΥΝΚΑ στα Περιβόλια
-Κρεοπωλείο ΧΑΣΙΚΟΣ στην Ηγουμένου Γαβριήλ
-Κρεοπωλείο ΠΕΤΡΟΓΙΑΝΝΗΣ στην Χορτάτζη
-Κρεοπωλείο ΜΠΟΥΡΜΠΑΚΗΣ στην Γερακάρη

Το συναίσθημα που νιώθω είναι τεράστια πληρότητα, και όπως πολύ σωστά λένε “Όταν παίρνεις γεμίζουν τα χέρια σου… όταν δίνεις όμως γεμίζει η καρδιά σου! Εύχομαι η λάμψη από τα μάτια των παιδιών που χάρη στη βοήθεια σας χαμογελούν να φωτίζει πάντα την καρδιά σας.

 

Για όσους διαβάσουν τη συνέντευξή μας, δώσε μας πληροφορίες για τις ανάγκες και τον τρόπο συμβολής στο έργο της “Ομάδας βοήθειας παιδιών στο Ρέθυμνο”.
Αρχικά να αναφέρουμε ότι ο στόχος της ομάδας είναι να προσφέρει βοήθεια όλο τον χρόνο και να έχουμε μία σταθερή πορεία, μέχρι που να μην μας έχουν πια ανάγκη οι άνθρωποι.

Όσον αφορά στα είδη, τα τρόφιμα για παράδειγμα είναι κάτι που έχει μια διαρκή ζήτηση. Υπάρχουν πολίτες που δίνουν κουπόνια από το σούπερ μάρκετ που είναι πολύ βοηθητικό επίσης. Όσον αφορά στα είδη ρουχισμού ή διάφορων προϊόντων π.χ παιδικά καρεκλάκια ή αντικείμενα βρεφικά, αυτά τα αναρτούμε σε post ανάλογα με την ανάγκη που έχει προκύψει.

 

Αντί επιλόγου…

Η Ελένη, η Φανή, η δεύτερη Ελένη, η Μαρία, η Κατερίνα και η δεύτερη Κατερίνα είναι κοπέλες που ζουν ανάμεσά μας, όπως και τόσοι συμπολίτες μας που με την σκέψη ότι κάποιος έχει ανάγκη, δίνουν τον χρόνο, την αγάπη και την στήριξή τους.

Μόνο αισιοδοξία με γέμισε η κουβέντα μας με την Ελένη Σηφάκη καθώς παρ’ όλη την κατάσταση, το χαμόγελο, η ανιδιοτέλεια και η πραγματική αλληλεγγύη με έκαναν για μια ακόμη φορά να πιστέψω ότι η ανθρωπιά δεν θα χαθεί γιατί εκεί έξω υπάρχουν αθόρυβοι Άνθρωποι που κάνουν το αυτονόητο. Η δράση ξεκίνησε μεν από το Ρέθυμνο όμως αυτό δεν σημαίνει ότι υπάρχει περιορισμός. Η κάθε βοήθεια είναι σημαντική.

Ως Daynight.gr ευχόμαστε καλή δύναμη στο οποιοδήποτε  έργο που καταβάλλουν συμπολίτες μας απ’ όλη την Ελλάδα, ιδιώτες ή μη με την ευχή οι επόμενες μέρες που έρχονται να μας βρουν δυνατούς και χωρίς άλλες απώλειες!

Διαβάστε επίσης:
Στο Ρέθυμνο ΔΕΝ χωράει η μισανθρωπιά!

Ομάδα βοήθειας παιδιών στο Ρέθυμνο
συνεχεια αναγνωσης

ΡΕΘΥΜΝΟ

Ανώγεια: Ξυπνούν μνήμες από το διπλό φονικό

Δημοσιεύτηκε

στις

φονικό ανώγεια
18 Shares

Στις 5 Απριλίου ορίστηκε η δίκη του 29χρονου κατηγορούμενου για τα όσα συνέβησαν στα Ανώγεια τον περασμένο Μάιο.

Ο Μανόλης Καλομοίρης κατηγορείται για ανθρωποκτονία από πρόθεση για το θάνατο του Γιώργου Ξυλούρη στα Ανώγεια μετά το θάνατο του πατέρα του και γνωστού μαντιναδολόγου Λευτέρη Καλομοίρη, σε συμπλοκή που είχε σημειωθεί έξω από το σπίτι της οικογένειας του κατηγορούμενου.

Υπενθυμίζεται πως πριν από περίπου τρεις μήνες, τα αποτελέσματα των βαλλιστικών εξετάσεων είχαν καταδείξει πως ο πατέρας του 29χρονου κατηγορούμενου, Λευτέρης Καλομοίρης είχε βρει το θάνατο από σφαίρα που προήλθε από το όπλο που παραδόθηκε από την οικογένεια Ξυλούρη στις αστυνομικές αρχές.

Η εκδίκαση της υπόθεσης θα γίνει στα Χανιά.

Πηγή: creta24

φονικό ανώγεια
18 Shares
συνεχεια αναγνωσης

ΡΕΘΥΜΝΟ

Αυτοκίνητο πήρε φωτιά εν κινήσει κοντά στο στρατόπεδο

Δημοσιεύτηκε

στις

αυτοκίνητο
36 Shares

Φωτιά ξέσπασε πριν από λίγο σε αυτοκίνητο που κινούνταν στο ύψος του στρατοπέδου στο Ρέθυμνο.

Επί τόπου έφτασε η Πυροσβεστική Υπηρεσία προκειμένου να σβήσει τις φλόγες που ήδη κατάκαιγαν το αυτοκίνητο.

Από τις πρώτες πληροφορίες του rethmenosnews υπάρχουν μόνο υλικές ζημιές…

αυτοκίνητο

αυτοκίνητο
36 Shares
συνεχεια αναγνωσης

ΡΕΘΥΜΝΟ

5.000 ευρώ πρόστιμο σε ξενοδοχείο του Ρεθύμνου

Δημοσιεύτηκε

στις

πρόστιμο
17 Shares

Νέες “καμπάνες” έπεσαν χθες σε ξενοδοχείο και μίνι μάρκετ στην Κρήτη για παραβίαση των μέτρων που εφαρμόζονται κατά του κορονοϊού.

Στο πλαίσιο των ελέγχων των αστυνομικών αρχών, συγκεκριμένα, εστιατόριο ξενοδοχείου στο Ρέθυμνο εντοπίστηκε να σερβίρει και σε πολίτες, εκτός αυτών του ξενοδοχείου. Ο ιδιοκτήτης συνελήφθη ενώ στην επιχείρηση επιβλήθηκε πρόστιμο 5.000 ευρώ.

Την ίδια ώρα, μίνι μαρκετ στο Ηράκλειο, έβαλε λουκέτο για 15 ημέρες και ο ιδιοκτήτης καλείται να πληρώσει πρόστιμου ύψους 10.000 ευρώ για παράβαση ωραρίου, καθώς εντοπίστηκε να λειτουργεί μετά τις 18.00.

Επιπλέον πρόστιμα είχαμε και για μη χρήση μάσκας 14 στο σύνολο του νησιού, αλλά και 98 για απαγόρευση μετακίνησης.

Συγκεκριμένα για μάσκα είχαμε από 4 πρόστιμα σε Χανιά, Ρέθυμνο και Ηράκλειο και 2 στο Λασίθι. Τα περισσότερα πρόστιμα για την μετακίνηση καταγράφηκαν για ακόμα μια μέρα στην ΠΕ Ηρακλείου, όπου είχαμε 67 περιπτώσεις. Ακολούθως στα Χανιά είχαμε 13 παραβάσεις, 8 στο Ρέθυμνο, και 10 στο Λασίθι.

Σημειώνεται ότι το πρόστιμο για τις παραπάνω παραβάσεις ανέρχεται έκαστος σε 300 ευρώ ενώ ο συνολικός αριθμός ελέγχνων που διενεργήθηκαν χθες στο νησί ανέρχεται σε 2.703.

πρόστιμο
17 Shares
συνεχεια αναγνωσης

ΡΕΘΥΜΝΟ

Νέα διάκριση για το Ρέθυμνο από το Υπουργείο Τουρισμού

Δημοσιεύτηκε

στις

δημος φιλικος για το ποδηλατο
700 Shares
Άλλη μια διάκριση για το Ρεθυμνάκι μας, αφού ψηφίστηκε από το Υπουργείο Τουρισμού Δήμος φιλικός για τους ποδηλάτες!
Η συγκεκριμένη διάκριση η οποία τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Τουρισμού απονέμεται από το 2017 σε Δήμους προορισμούς, οι οποίοι πληρούν μια σειρά κριτηρίων εξυπηρέτησης των φίλων του ποδηλάτου (ποδηλατικές διαδρομές, ποδηλατόδρομοι, ποδηλατικές δραστηριότητες και συνεχής ενημέρωση σε έντυπα και ηλεκτρονικά μέσα, συμμετοχή σε αντίστοιχες εκθέσεις και workshops, χώροι στάθμευσης και οδική σήμανση για ποδήλατα, σύστημα ενοικίασης εποπτευόμενο από τον Δήμο, χάρτες και έντυπα, κ.ά.), δημιουργώντας έτσι «ποδηλατική ταυτότητα» στον προορισμό και ενθαρρύνοντας κατοίκους κι επισκέπτες να χρησιμοποιούν το ποδήλατο στην καθημερινότητα ή στις διακοπές τους αντίστοιχα.
Ο Δήμος Ρεθύμνης, τα τελευταία δέκα χρόνια, έχει επενδύσει σημαντικά στη Βιώσιμη Κινητικότητα, τόσο μέσω του Τμήματος Προγραμματισμού και το ευρωπαϊκό πρόγραμμα CIVITAS Destinations όσο και μέσω του Τμήματος Τουρισμού, το οποίο προβάλλει και προωθεί στην Ελλάδα και το εξωτερικό κάθε δράση που σχετίζεται με βιώσιμη ανάπτυξη, προσβασιμότητα και εναλλακτικό Τουρισμό, με ιδιαίτερη έμφαση στον Ποδηλατικό Τουρισμό.
Σημαντικότατα οφέλη της πιστοποίησης “Bike Friendly” είναι ο εμπλουτισμός του τουριστικού προϊόντος του Δήμου, η άμεση τοποθέτησή του τόσο στην ελληνική, όσο και στη διεθνή αγορά με διείσδυση σε πρόσθετα τμήματα της ζήτησης του Εναλλακτικού-Θεματικού Τουρισμού, η μεγάλη δημοσιότητα (άμεση αποστολή ενημέρωσης σε 1.100 δημοσιογράφους, σε 4.000 τουριστικά γραφεία του εξωτερικού, σε ποδηλατικούς συλλόγους, σε ξενοδόχους κ.ά.), συναντήσεις, workshops και συμμετοχή σε εκθέσεις ως συνεκθέτης του “Bike Friendly”, καθώς και η ηλεκτρονική προώθηση και προβολή σε όλα τα ΜΜΕ που αφορούν Βιώσιμο και Εναλλακτικό Τουρισμό.
Η κα Βίκυ Καραντζαβέλου, Διευθύντρια και Υπεύθυνη Δημοσίων Σχέσεων της Εταιρείας ΝatTour ΑΜΚΕ (Διαχειρίστρια Εταιρεία του Σήματος Πιστοποίησης “BikeFriendly”), δήλωσε
«Καλωσορίζουμε τον Δήμο Ρεθύμνης, ο οποίος πρόσφατα πιστοποιήθηκε ως Δήμος φιλικός προς το ποδήλατο και θα σταθούμε αρωγοί σε όλες τις δράσεις και εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν, με στόχο τη χρήση του ποδηλάτου ως φιλικού προς το περιβάλλον μέσου μεταφοράς των κατοίκων, αλλά και των τουριστών.»
Σύμφωνα με την κα Πέπη Μπιρλιράκη, Αντιδήμαρχο Ρεθύμνης, «Η διάκριση με το σήμα “BikeFriendly” είναι μια επιπλέον αξιοποίηση της προσήλωσης του Δήμου μας πάνω στη Βιώσιμη Κινητικότητα και στα οφέλη αυτής για τους κατοίκους και τους επισκέπτες του Δήμου. Ανοίγουν νέες προοπτικές για τον Ποδηλατικό Τουρισμό που είναι πολύτιμος λόγω της εποχικότητάς του στη χαμηλή περίοδο, όπως και για τη συνέχεια δημιουργίας, αξιοποίησης και βελτίωσης υποδομών από τον δημόσιο, αλλά και τον ιδιωτικό τομέα (όπως το δίκτυο ξενοδοχείων για Ποδηλατικό Τουρισμό, κ.ά.)
Ευχαριστούμε θερμά όλους όσοι δούλεψαν γι’ αυτήν τη διάκριση και όλους αυτούς που τη στηρίζουν στην πράξη. Ελπίζουμε τα αποτελέσματα και αυτής της προσπάθειας του Δήμου μας, να τα καρπωθεί σύντομα όλη η κοινωνία »
Η παράδοση του σήματος της πιστοποίησης θα γίνει με ειδική εκδήλωση μόλις επιτρέψουν οι συνθήκες των υγειονομικών πρωτοκόλλων.
Πηγή: kriti360

δημος φιλικος για το ποδηλατο
700 Shares
συνεχεια αναγνωσης
Διαφήμιση

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Copy link
Powered by Social Snap