Βρειτε μας στα Social Media

Ρέθυμνο

Πότε το Ρέθυμνο θα σταματήσει να μας εκπλήσσει δυσάρεστα;

Διαφήμιση

Δημοσιεύτηκε

στις

Ρέθυμνο
Διαφήμιση
Διαφήμιση

Το Ρέθυμνο παίζει να είναι η πιο διπολική περιοχή στην Ελλάδα…

Γράφει ο «Ρεθεμνιώτης» για το Daynight.gr

Των γραμμάτων και των τεχνών, αλλά και με σχολική διαρροή κι εγκληματικότητα. Των φιλόξενων ανθρώπων, αλλά και με το airbnb. Της αγάπης και του νοιαξίματος της μικρής κοινωνίας, αλλά και υπό όρους και με άγραφους νόμους. Της λεβεντιάς και της “λεβεντιάς”. Της τουριστικής εξωστρέφειας που συμφέρει κι αποφέρει, αλλά και της εσωστρέφειας σε ό,τι δε συμφέρει κι αποφέρει.

Γιατί πρέπει κάθε τόσο το Ρέθυμνο να “πρωταγωνιστεί” για τους λάθος λόγους; Φταίει ο καθένας μας. Δεν μπορεί να κάνει την αλλαγή που χρειάζεται. Γελά πονηρά, εφησυχάζει και τροφοδοτεί τη γελοιότητα. Αυτό το δίπολο που διατρέχει τον τόπο και τους ανθρώπους του, ανάμεσα στο δίπολο Χανιά – Ηράκλειο.Θα αισθανθείς χάλια επειδή θα σε περιπαίξουν εάν εκφράσεις μια άποψη “ελαφριά” για κάτι τόσο βαρύ όπως η βλακεία του απαίδευτου.

Κι όμως τόσοι και τόσοι, ελαφρά την καρδία ξεγιβεντίζουν τον τόπο. Αυτοί που μετέρχονται της ψευτομαγκιάς σαν κάτι αληθινό και ύψιστο ιδανικό καταξίωσης.

Έχουμε χορτάσει “ιλιγγιώδη καταξίωση” σε αυτό τον τόπο. Όμως πια, είναι δυσδιάκριτο μέσα μας τι έχει κακοφορμίσει και γιατί. Έχουμε ποτίσει στην ιδιότυπη ανομία. Ζέχνει η νοικοκυροσύνη και ωχριά η ματιά…

Με αυτά τα μούτρα θα αντικρίσουμε τη νέα γενιά. Για να παραδώσουμε τι;

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση minoan
Ακολουθήστε το Daynight.gr σε Google News, Facebook και Instagram.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κρήτη, την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Daynight.gr
Διαφήμιση cretanenergy
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση daynight
Διαφήμιση
Διαφήμιση cretanenergy
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση vision
Διαφήμιση

ΔΗΜΟΦΙΛΗ