Βρειτε μας στα Social Media

Ρέθυμνο

Ποινές για ρύπανση κι εγκληματική συμπεριφορά στο Ρέθυμνο με την βοήθεια της τεχνολογίας!

Δημοσιεύτηκε

στις

Διαφήμιση xalkiadakis
Διαφήμιση xalkiadakis
60 Shares

Στην χρήση τεχνολογικών μέσων για τον εντοπισμό των παραβατών που απορρίπτουν ογκώδη αντικείμενα και κλαδιά δίπλα σε κάδους ή σε άλλα σημεία προχωρά ο δήμος Ρεθύμνου σε μια προσπάθεια να περιορίσει τα φαινόμενα αυθαίρετης ρίψης μπάζων και άλλων αντικειμένων.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωση του παραθέτοντας σχετικό φωτογραφικό υλικό προτεραιότητα για το δήμο είναι η προστασία της δημόσιας υγείας και του περιβάλλοντος και για λόγο αυτό είναι αποφασισμένος να επιβαλλει στους παραβάτες τις προβλεπόμενες ποινές για ρύπανση και εγκληματική συμπεριφορά.

Αναλυτικά, στην ανακοίνωση του δήμου,αναφέρεται:»Στο πλαίσιο επικοινωνίας του Δήμου Ρεθύμνης και της Υπηρεσίας του για το Περιβάλλον και την Αγροτική Ανάπτυξη, με τους συμπολίτες, για θέματα καθαριότητας, κρίνεται απαραίτητο να επισημανθούν τα εξής:

Παρά τις μεγάλες προσπάθειες που καταβάλει η Υπηρεσία, κάτω από δυσμενείς συνθήκες λόγω της συνεχιζόμενης πανδημίας και της αποψίλωσης του προσωπικού της και παρά τις εκκλήσεις για συνεργασία που απευθύνει συχνά στους δημότες, η τακτική της απόρριψης ογκωδών αντικειμένων, κλαδιών, ακόμη και νεκρών ζώων δίπλα σε κάδους απορριμμάτων ή σε κοινόχρηστους χώρους, κατά τρόπο αυθαίρετο, επικίνδυνο για τη δημόσια υγεία και προσβλητικό για όλους μας, παραμένει για κάποιους ασυνείδητους συστηματική τακτική.

Εντονότερα και συχνότερα συναντάται η ζοφερή αυτή εικόνα στην ενδοχώρα του Ρεθύμνου με πρωταγωνιστές τους επαγγελματίες αλλά και κατοίκους των περιοχών που επιλέγουν τον συγκεκριμένο τρόπο αντί να ειδοποιήσουν την Υπηρεσία για να απαλλαγούν νομίμως και χωρίς κόστος από τα απορρίμματα τους.

Ενδεικτικά, παραθέτουμε φωτογραφίες που έχουν ληφθεί από το ίδιο σημείο με διαφορά λίγων ημερών. Αποτυπώνουν χώρο στο δρόμο από Λούτρα προς Παγκαλοχώρι. Στην πρώτη φωτογραφία , παρουσιάζεται σωρός από κλαδέματα που εναποτέθηκαν αυθαίρετα δίπλα στους κάδους. Στη δεύτερη, ο ίδιος χώρο καθαρισμένος από την Υπηρεσία του Δήμου. Στην τρίτη, στο ίδιο σημείο, μόλις μία ημέρα μετά, έχει ξεκινήσει εκ νέου η απόρριψη αντίστοιχων απορριμμάτων.

Είναι λυπηρό, σε μια κοινωνία που κάνει σοβαρά βήματα προόδου σε όλα τα επίπεδα, που αλλάζει νοοτροπία, που εκσυγχρονίζεται, να υπάρχουν μέλη της που την υπονομεύουν εκ των έσω, χωρίς να συμμερίζονται την κοινή παραδοχή ότι η εικόνα του τόπου μας είναι η δική μας εικόνα, είναι το πιστοποιητικό του
Πολιτισμού μας.

Ο Δήμος Ρεθύμνης, έχοντας εξαντλήσει κάθε προσπάθεια συνεργασίας με τους ανεπίγνωστους πολίτες, θα προβεί στη χρήση τεχνολογικών μέσων και στην εφαρμογή των κατά Νόμο οριζόμενων τρόπων, προκειμένου να εντοπιστούν οι παραβάτες και να τους επιβληθούν οι προβλεπόμενες ποινές για ρύπανση κι εγκληματική συμπεριφορά.

Επαναλαμβάνονται τα τηλέφωνα επικοινωνίας με την Υπηρεσία για την αδάπανη αποκομιδή ογκωδών αντικειμένων: 28310 57940, 40997-78 με την προσδοκία να μην χρειαστεί η εφαρμογή αυστηρών μέτρων για την τήρηση αυτονόητων, σημαντικών αρχών προστασίας και διασφάλισης της δημόσιας υγείας, του περιβάλλοντος, και της αρμονικής κοινωνικής μας συνύπαρξης, στη βάση του αυτοσεβασμού που αποτελεί προϋπόθεση και συνθήκη τον αλληλοσεβασμού «.

πηγή: rethnea.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση louvro
Διαφήμιση vision
Ακολουθήστε το Daynight.gr σε Google News, Facebook και Instagram.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κρήτη, την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Daynight.gr
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση cretan
Διαφήμιση louvro
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση vision
Διαφήμιση
Διαφήμιση gialos
Διαφήμιση

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Copy link
Powered by Social Snap