Διαφήμιση

Ρέθυμνο

Πληρότητες στο 95% με μειωμένες όμως τις διανυκτερεύσεις

Δημοσιεύτηκε

στις

[ss_social_share shape="rectangle" size="small"]
Διαφήμιση

Στο απόγειο της τουριστικής σεζόν οι κρατήσεις στα καταλύματα στο Δήμο Ρεθύμνου αγγίζουν καθημερινά το 90 με 95%. Παραδοσιακά τέτοια περίοδο οι πληρότητες εκτοξεύονται, με τους Έλληνες ταξιδιώτες να συμβάλουν σημαντικά στην αύξηση αυτή.

 

Κι ενώ καταγράφεται ρεκόρ αφίξεων, η εικόνα δεν είναι ανάλογη και στα ταμεία των καταλυμάτων αφού ο αριθμός των διανυκτερεύσεων δεν κινείται στα ίδια υψηλά επίπεδα.

Πάγιο αίτημα των εργαζομένων στον τουρισμό και στο εμπόριο γενικότερα παραμένει η επέκταση της τουριστικής σεζόν.

Ακόμα και με μειωμένες αφίξεις κατά την παραδοσιακή τουριστική περίοδο οι επιχειρήσεις αναμένεται να αυξήσουν τζίρους αν επιτευχθούν σταθερές αφίξεις τουλάχιστον την περίοδο Απριλίου-Νοεμβρίου.

Με τον πληθωρισμό να πλήττει τα ευρωπαϊκά νοικοκυριά δημιουργούνται έντονοι προβληματισμοί για την επόμενη τουριστική σεζόν.

Ανησυχίες διατυπώνονται τόσο για την οικονομική δυνατότητα των Ευρωπαίων να ταξιδέψουν στο νησί όσο και για το αν ο τουρισμός που θα φθάσει τελικά θα ανταποκρίνεται στις προσδοκίες του τουριστικού κλάδου.

Πηγή: neakriti
Διαφήμιση
Διαφήμιση

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Το Daynight.gr σέβεται απόλυτα το δικαίωμα σας στην ελεύθερη γνώμη στο πλαίσιο πάντα ενός κόσμιου διαλόγου. Τα σχόλια που ακολουθούν εκφράζουν και απηχούν αποκλειστικά τον αναγνώστη/ρια και το Daynight.gr διατητηρεί το δικαίωμα να μην αναρτά ή/και να διαγράφει απρεπή, υβριστικά και διαφημιστικά σχόλια.

[gs-fb-comments]
Exit mobile version