Βρειτε μας στα Social Media

Ρέθυμνο

Πλακιάς: Διαμαρτυρία για τον Παλίγκρεμνο και εκδίκαση την Τετάρτη

Δημοσιεύτηκε

στις

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Με παρέμβαση του Δασαρχείου και της Αστυνομίας, πάντως, την Πέμπτη, οι εκσκαφές που είχαν ξεκινήσει, διακόπηκαν τουλάχιστον ως τη Δευτέρα. Στα μέσα της ερχόμενης εβδομάδας και συγκεκριμένα, την Τετάρτη, πρόκειται να εκδικαστούν τα ασφαλιστικά μέτρα που ο δήμος Αγίου Βασιλείου Ρεθύμνης κατέθεσε, προσπαθώντας να μπλοκάρει την κατασκευή μεγάλης ξενοδοχειακής μονάδας σε ένα “παρθένο” τοπίο, εξαιρετικού φυσικού κάλλους, στο Παλίγκρεμνο στον Πλακιά.

Τα ασφαλιστικά μέτρα που κατατέθηκαν, “πατούν” πάνω στις εργασίες διαπλάτυνσης του δρόμου διέλευσης που υλοποιήθηκαν από την πλευρά της εταιρείας χωρίς να ληφθεί σχετική άδεια από το δήμο αλλά και σε παραβάσεις επί του τοπογραφικού.

Με παρέμβαση του Δασαρχείου και της Αστυνομίας, πάντως, την Πέμπτη, οι εκσκαφές που είχαν ξεκινήσει, διακόπηκαν τουλάχιστον ως τη Δευτέρα. Στο δήμο Αγίου Βασιλείου επικρατεί “πυρετός” διαβουλεύσεων, με τη νομική υπηρεσία να συγκεντρώνει “όπλα” στη φαρέτρα της, έχοντας στο πλευρό της φορείς όπως το Τεχνικό Επιμελητήριο και το Σύλλογο Αρχιτεκτόνων, που ήδη από το 2019 είχαν τοποθετηθεί κατά της όποιας μεγάλης παρέμβασης στο σημείο.

Πάντως, η οικοδομική άδεια που εκδόθηκε μέσα στον Απρίλιο δεν προσκρούει κάπου και είναι σύννομη, με δεδομένο ότι το Παλίγκρεμνο δεν έχει χαρακτηριστεί ή υπαχθεί σε καθεστώς προστασίας, αν και είναι – αδιαμφισβήτητου πάντως – γεωολογικού και ιστορικού του ενδιαφέροντος.

Κινητοποίηση την Κυριακή

Με όλα αυτά τα δεδομένα, η “Κίνηση για την προστασία του Παλίγκρεμνου” προχωρά σε κινητοποίηση αύριο Κυριακή, στις 11.00 το πρωί, στον Πλακιά, στέλνοντας μήνυμα για την διάσωση “εμβληματικού τοπόσημου της περιοχής”, όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.

Στην κινητοποίηση θα συμμετάσχει και ο ΕΟΣ Ρεθύμνου, με πεζοπορία στις στοές και στην κορυφή του Παλίγκρεμνου. “Ειναι μία δράση που πέρα από την συνηθισμένη σωματική άσκηση και την οικο-αισθητική βελτίωση θα μας εμπλουτίσει τοπο-ιστορικά και θα μας ωριμάσει λίγο περισσότερο ως πολίτες” – αναφέρουν οι διοργανωτές.

πηγή:cretalive.gr

παλίγκρεμνος

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση cretan
Διαφήμιση gialos
Ακολουθήστε το Daynight.gr σε Google News, Facebook και Instagram.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κρήτη, την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Daynight.gr
Διαφήμιση cretan
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση gialos
Διαφήμιση
Διαφήμιση

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Copy link
Powered by Social Snap