Βρειτε μας στα Social Media
 

ΡΕΘΥΜΝΟ

Ρέθυμνο: Είναι γάιδαροι και παρκάρουν όπου γουστάρουν! Δείτε τις τραγελαφικές φωτογραφίες

Δημοσιεύτηκε

στιςΤο παράνομο και κυρίως ανεύθυνο παρκάρισμα δεν είναι αποκλειστικό μονοπώλιο του Ρεθύμνου. Η αλήθεια είναι πως σε θέματα οδηγικής παιδείας, η συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων παίρνουμε κάτω από τη βάση. Το θέμα μπορεί να φαντάζει σε μερικούς μικρής σημασίας αλλά δεν είναι: σκεφτείτε μόνο πόσο δυσκολεύεται η κινητικότητα ατόμων με αναπηρία όταν βλέπουν ένα αμάξι παρκαρισμένο ετσιθελικά πάνω σε μια ράμπα ή μία μητέρα που αντί να προχωρήσει στο πεζοδρόμιο, αναγκάζεται να βγει με το καρότσι στο δρόμο και να εκτεθεί απέναντι στα διερχόμενα ΙΧ.

Με αυτά και με εκείνα, πήρα τη φωτογραφική μηχανή και βγήκα μια βόλτα στους δρόμους της πόλης μας για να δω πόσα κρούσματα αναισθησίας μπορώ να καταγράψω κάνοντας μια βόλτα μερικών μόνο εκατοντάδων μέτρων.  Ε ρε Πάνθηρες του Δρόμου που μας χρειάζονται…

Ξεκινώντας μια συνηθισμένη ημέρα στο Ρέθυμνο και η φάση είναι κάπως έτσι…

Αυτή ήταν η οδός Παστέρ όπου προφανώς οι κάδοι των σκουπιδιών έχουν διακοσμητικό χαρακτήρα. Συνεχίζω και σε άλλες πολλές οδούς με ανάλογες ανευθυνότητες οδηγών που αφήνουν το αμάξι όπου βρουν.

Αποκλεισμός κάδων απορριμάτων σε διάφορα σημεία της πόλης, ακόμα και στο κέντρο του Ρεθύμνου. Εδώ συγκεκριμένα η οδός Καζαντζάκη.

Συνέχισα λοιπόν το περπάτημα στην οδό Καζαντζάκη και είδα και άλλα πολλά και διάφορα… Όπως αυτό:

Καβαλίκεμα πεζοδρομίων, αφού έτσι και αλλιώς πεζοί δεν υπάρχουν, παρά μόνο αυτοκίνητα… Παντού αυτοκίνητα!

Στον ίδιο δρόμο δεν υπάρχει ούτε πεζοδρόμιο ούτε δρόμος  για τους πεζούς αφού τα διπλοπαρκαρίσματα δίνουν και παίρνουν.

Εδώ η κατάσταση παραπέμπει σε… αγροτικό μπλόκο:

Έτσι είναι το Ρέθυμνο καθημερινά, αυτή τη κατάσταση έχει παγιωθεί και πλέον θεωρείται φυσιολογική για κάποιον λόγο που εμείς προσωπικά δεν μπορούμε να κατανοήσουμε. Αρκεί να έχουμε αυτό στο μυαλό μας: Από τους πολίτες ξεκινάει πάνω από όλα ο σεβασμός για την πόλη! Δεν χρειάζεται να καταλογίζουμε μονάχα ευθύνες. Καμιά φορά καλό είναι και να τις παίρνουμε πάνω μας. Ας ξεκινήσουμε από πράγματα απλά, όπως το υπεύθυνο και… ανθρώπινο παρκάρισμα.

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Ακολουθήστε το Daynight.gr σε Facebook και Instagram
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση
etem
Διαφήμιση

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Copy link
Powered by Social Snap