Βρειτε μας στα Social Media
 

ΡΕΘΥΜΝΟ

Ρέθυμνο: Είδαν επιτέλους νερό στις βρύσες τους στο Πανόραμα

Δημοσιεύτηκε

στις

Πανόραμα
Διαφήμιση XALKIADAKIS
Διαφήμιση XALKIADAKIS

Νερό στις βρύσες τους μετά από πέντε ημέρες που ήταν κυριολεκτικά στεγνές, άρχισαν να βλέπουν από τις πρώτες βραδινές ώρες οι κάτοικοι του Πανοράματος στο Ρέθυμνο.

Όπως ανέφεραν χαρακτηριστικά στο neakriti.gr και επιβεβαίωσαν στο Daynight.gr αναγνώστες του, μπορεί μέχρι στιγμής η ροή και η πίεση του νερού να μην είναι μεγάλη, ωστόσο, είναι ικανή τουλάχιστον για να πλύνουν τα χέρια τους…

Το τελευταίο «πείραμα» της ΔΕΥΑΡ να διακόψει οριστικά σήμερα την παροχή νερού από οποιαδήποτε άλλη δεξαμενή και να εγκαταστήσει νέες σωλήνες ώστε να τροφοδοτήσει τον οικισμό από άλλη «πηγή» και συγκεκριμένα από το Ρέθυμνο, φαίνεται πως πέτυχε.

Διαβάστε σχετικά:

Ρέθυμνο: «Είμαστε χωρίς νερό για τρεις ημέρες!»

Οι κάτοικοι ωστόσο, αν και ανακουφισμένοι που ο εφιάλτης τους έλαβε τέλος, διερωτώνται για ποιο λόγο δεν ακολουθήθηκε αυτή η λύση εξαρχής, ώστε η ταλαιπωρία τους να ήταν όσο το δυνατόν συντομότερη, ειδικότερα σε αυτές τις ιδιαίτερες συνθήκες που βιώνουν σήμερα και οι Ρεθυμνιώτες.

Σε κάθε περίπτωση η διοίκηση της ΔΕΥΑΡ, γνωρίζοντας καλά τα προβλήματα υδροδότησης της περιοχής, εξαιτίας των πεπαλαιωμένων δικτύων ύδρευσης, προγραμματίζει να ξεκινήσουν στο άμεσο μέλλον οι εργασίες για την εγκατάσταση νέων δικτύων στο Πανόραμα ώστε να εξασφαλιστεί η ομαλή υδροδότηση του οικισμού από το Ρέθυμνο.

Οι εργασίες αυτές θα γίνουν -όπως ανέφερε στο neakriti.gr, ο διευθυντής της ΔΕΥΑΡ, Γιώργος Παπαδάκης- παράλληλα με τα έργα που προγραμματίζονται και για την κατασκευή του αποχετευτικού δικτύου. Και αυτό διότι αν και το Πανόραμα βρίσκεται σε απόσταση αναπνοής από τις εγκαταστάσεις της ΔΕΥΑΡ και τον βιολογικό, ακόμα και σήμερα τα σπίτια της περιοχής εξυπηρετούνται αποχετευτικά, με βόθρους.

Πανόραμα
Διαφήμιση
emvolio
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
emvolio
Ακολουθήστε το Daynight.gr σε Facebook και Instagram
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση
Διαφήμιση

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Copy link
Powered by Social Snap