Βρειτε μας στα Social Media

Ρέθυμνο

Κλειστό το Πανεπιστήμιο Ρεθύμνου λόγω κοροναϊού | Ύποπτο κρούσμα σε φοιτητή

Δημοσιεύτηκε

στις

Πανεπιστήμιο Ρεθύμνου
Διαφήμιση xalkiadakis
Διαφήμιση xalkiadakis

Αναστάτωση έχει προκαλέσει στην πανεπιστημιακή κοινότητα του Ρεθύμνου αλλά και στην τοπική κοινωνία η είδηση της αναστολής του Ιδρύματος σήμερα Πέμπτη και αύριο Παρασκευή, εξαιτίας της ύπαρξης ύποπτου κρούσματος σε φοιτητή του Παιδαγωγικού Τμήματος.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του Daynight.gr, ο φοιτητής ο οποίος  ανήκει στο περιβάλλον των ασθενών που επιβεβαιωμένα προσβλήθηκαν από τον ιό στην Πάτρα, εμφάνισε συμπτώματα του κοροναϊού, μεταφέρθηκε σε ειδικό θάλαμο στο Νοσοκομείο Ρεθύμνου και πλέον άπαντες αναμένουν τα αποτελέσματα από το Ινστιτούτο Ιολογίας του ΠΑΓΝΗ.

Το γεγονός αυτό, οδήγησε την Πρυτανεία του Πανεπιστημίου Κρήτης να αναστείλει -για προληπτικούς λόγους και κατόπιν οδηγιών που έλαβε από τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας- τη λειτουργία του στο Ρέθυμνο (στο Ηράκλειο συνεχίζεται κανονικά), ενώ την Κυριακή αναμένεται να εκδοθεί νεώτερη ανακοίνωση.

 

Την ίδια στιγμή, στην πανεπιστημιούπολη του Γάλλου επικρατεί έντονη ανησυχία, με τους ελάχιστους φοιτητές που βρίσκονται αυτή τη στιγμή εντός του Πανεπιστημίου να προσπαθούν να συλλέξουν περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το ύποπτο κρούσμα.

Σε κάθε περίπτωση, οφείλουμε άπαντες να δείξουμε την απαραίτητη προσοχή και ψυχραιμία μέχρι να ανακοινωθούν τα αποτελέσματα των εξετάσεων.

Υπενθυμίζουμε πως σύμφωνα με τις οδηγίες του ΕΟΔΥ, εάν κάποιος εμφανίσει συμπτωματολογία και έχει ταξιδέψει πρόσφατα σε κάποια από τις χώρες όπου υπάρχουν αυξημένα κρούσματα κοροναΐού, θα πρέπει πρώτα να επικοινωνήσει με τον ΕΟΔΥ και το Νοσοκομείο της περιοχής του και αφού λάβει τις απαραίτητες οδηγίες για το πώς να προσέλθει και τι διαδικασία πρέπει να ακολουθήσει, να προχωρήσει στις περαιτέρω ενέργειες που θα περιορίζουν τις πιθανότητες διασποράς σε περίπτωση που είναι θετικός στον κοροναΐό.

Πανεπιστήμιο Ρεθύμνου
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση louvro
Διαφήμιση vision
Ακολουθήστε το Daynight.gr σε Google News, Facebook και Instagram.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κρήτη, την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Daynight.gr
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση cretan
Διαφήμιση louvro
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση vision
Διαφήμιση
Διαφήμιση gialos
Διαφήμιση

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Copy link
Powered by Social Snap