Βρειτε μας στα Social Media

Ρέθυμνο

Τα κατάφεραν! Δύο φοιτήτριες από το Πολυτεχνείο Κρήτης δημοσίευσαν διπλωματική εργασία για την Παλιά Πόλη του Ρεθύμνου!

Δημοσιεύτηκε

στις

Παλιά Πόλη
Διαφήμιση xalkiadakis
Διαφήμιση xalkiadakis

Το καλοκαίρι του 2019, λάβαμε στο Daynight.gr μια ευγενική επιστολή από δύο φοιτήτριες του Πολυτεχνείου Κρήτης, οι οποίες στα πλαίσια της διπλωματικής τους εργασίας διένειμαν ένα ερωτηματολόγιο με κεντρικό θέμα την παλιά πόλη του Ρεθύμνου.

Χωρίς δεύτερη σκέψη, αποφασίσαμε να το δημοσιεύσουμε προκειμένου οι πολίτες του Ρεθύμνου να συμμετάσχουν και να βοηθήσουν τις δύο φοιτήτριες να φέρουν εις πέρας την εργασία τους.

Μια εργασία που στοχεύει στην μελέτη διατήρησης και αναζωογόνησης του ιστορικού πυρήνα της πόλης του Ρεθύμνου ,με την βοήθεια επεμβάσεων στον πολεοδομικό ιστό της. Όπως αναφέρουν οι ίδιες, «ένα ιστορικό κέντρο αποτελεί  την ζωντανή συνέχεια της πόλης που έχει σχεδιαστεί και διαμορφωθεί με το πέρας του χρόνου σε μία πολεοδομική ενότητα και καλείται να καλύψει τις σύγχρονές ανάγκες της. Μέσω της προσπάθειας ανασυγκρότησης του δημοσίου χώρου,τον επανασχεδιασμό των δικτύων και των χρήσεων γης της πόλης,καθώς και τον καθορισμό όρων και περιορισμών δόμησης ,επιδιώκεται η συνολική αναβάθμιση του ιστορικού κέντρου και η βέλτιστη σύνδεση αυτού με τον σύγχρονο αστικό ιστό. Η πρόταση αποσκοπεί σε έναν βιώσιμο πολεοδομικό σχεδιασμό με ενεργό ρόλο στη σύγχρονη ζωή αλλά κυρίως με σεβασμό στη μνήμη και την αξία του παρελθόντος.»

Πριν από μερικές ημέρες, με μεγάλη μας χαρά δεχτήκαμε εκ νέου μήνυμα, μέσα από το οποίο η Πολυξένη και η Χρυσή Υακίνθη, μάς ενημέρωναν πως η εργασία τους όχι απλά διεκπεραιώθηκε αλλά έλαβε και θερμότατων σχολίων!

 

 

Η επιστολή των δύο φοιτητριών

«Είμαστε οι φοιτήτριες του Πολυτεχνείου Κρήτης Πολυξένη Τίτα και Χρυσή Υακίνθη Αποστολάκη της Αρχιτεκτονικης σχολής.

Στα πλαίσια της ερευνητική μας μελέτης σας ζητήσαμε το καλοκαίρι να δημοσιεύσετε ένα ερωτηματολόγιο στην σελίδα σας και τα αποτελέσματα πραγματικά μας βοήθησαν παρά πολύ. Παρουσιάσαμε πρόσφατα την διπλωματική μας εργασία η οποία βασίστηκε στα αποτελέσματα αυτού του ερωτηματολογίου.

Τα σχόλια ήταν όλα θετικά και μας χαροποίησε πολύ αυτό το γεγονός! Για τον λόγο πήραμε την απόφαση να σας στέλνουμε αυτό το ευχαριστήριο μήνυμα θέλοντας να σας εκφράσουμε και πάλι ότι η βοήθεια σας αποδέχτηκε πολύτιμη!

Έχετε μια υπέροχη πόλη και ενεργούς πολίτες που θέλουν την βέλτιστη λειτουργία της!

Όποτε θέλετε μπορούμε να σας στείλουμε την μελέτη να την δείτε εσείς και οι αναγνώστες σας!»

To Daynight.gr εύχεται εκ νέου καλή σταδιοδρομία στις δύο φοιτήτριες και τις ευχαριστεί θερμά που με το… λιθαράκι τους συνέβαλαν στη δημόσια ατζέντα για τα της όμορφης πόλης μας.

Για όποιον θέλει να ρίξει μια ματιά στην διπλωματική τους εργασία με κεντρικό θέμα την παλιά πόλη του Ρεθύμνου, μπορεί να ανατρέξει ΕΔΩ.

Παλιά Πόλη
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση ypen
Διαφήμιση louvro
Διαφήμιση vision
Ακολουθήστε το Daynight.gr σε Google News, Facebook και Instagram.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κρήτη, την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Daynight.gr
Διαφήμιση ypen
Διαφήμιση cretan
Διαφήμιση ypen
Διαφήμιση louvro
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση vision
Διαφήμιση
Διαφήμιση gialos
Διαφήμιση

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Copy link
Powered by Social Snap