Βρειτε μας στα Social Media
 

Ρέθυμνο

ΡΕΘΥΜΝΟ: Πάνω από 270 γυναίκες θύματα βίας και κακοποίησης έχουν ζητήσει βοήθεια!

Δημοσιεύτηκε

στις

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Το συμβουλευτικό κέντρο του Ρεθύμνου για άλλη μια φορά τιμά την 25η Νοεμβρίου Παγκόσμια ημέρα εξάλειψης βίας κατά των γυναικών και μέσω ενημερωτικού περιπτέρου έξω από το Δημαρχείο προσπάθησε να ενημερώσει τον κόσμο για την ύπαρξη του κέντρου και να ευαισθητοποιήσει την τοπική κοινωνία σε θέματα έμφυλης βίας.

Γράφει η Ιωάννα Καψάλη 

Πάνω από 270 γυναίκες στο Ρέθυμνο έχουν λάβει τις υπηρεσίες του Κέντρου Συμβουλευτικής Υποστήριξης Γυναικών Θυμάτων Βίας μέσα στα 4 χρόνια λειτουργίας, δηλώνει η Εύα Βασιλάκη, Κοινωνιολόγος του Κέντρου.

Στο Κέντρο παρέχεται δωρεάν ψυχοκοινωνική στήριξη και νομική συμβουλευτική και οι υπηρεσίες διέπονται από το απόρρητο της επικοινωνίας. Υπάρχει και η υπηρεσία συνοδείας των γυναικών, όποτε απαιτείται και υπάρχει ανάγκη, που θα μπορούσε να είναι το νοσοκομείο, η αστυνομία ή ακόμα και ο εισαγγελέας.

Ωστόσο, η Εύα αναφέρει ότι: “Η κακοποίηση των γυναικών η οποία παρουσιάζεται κυρίως με ενδοοικογενειακή βία χαρακτηρίζεται ως έγκλημα και η σιωπή μπορεί να θεωρηθεί το δεύτερο έγκλημα που συνοδεύεται με την κακοποίηση.  Δεν πρέπει να βλέπουμε την βία ως ένα φαινόμενο ατομικού χαρακτήρα αλλά ως ένα κοινωνικό φαινόμενο, έτσι η σιωπή και η ανοχή διαιωνίζει το πρόβλημα”.

 

Στατιστικά από τη Γενική Γραμματεία Ισότητας Φύλων

1 Νοεμβρίου 2016 – 31 Οκτωβρίου 2017 σε όλη την Ελλάδα:

  • 5.210 γυναίκες επισκέφθηκαν κάποιο Κέντρο Συμβουλευτικής Υποστήριξης εκ των οποίων οι 4.849 εξυπηρετήθηκαν.
  • 361 γυναίκες φιλοξενήθηκαν στους ξενώνες του Δικτύου Υποστήριξης Θυμάτων Βίας.
  • 5.041 κλήσεις δέχτηκε η 24ωρη τηλεφωνική γραμμή στήριξης 15900.
  • 113 ηλεκτρονικά μηνύματα έλαβαν τα Κέντρα.

Μια ακόμη υπηρεσία του Κέντρου που είναι αρκετά σημαντική επίσης, είναι ό,τι αφορά την πληροφόρηση της υπόλοιπης τοπικής κοινωνίας. Με αυτό τον τρόπο υπάρχει στήριξη ακόμη και σε ανθρώπους που γνωρίζουν κάποιο άτομο θύμα βίας στο οικογενειακό, φιλικό, γνωστό ή άγνωστο περιβάλλον τους και με κάποιο τρόπο οφείλουν να το πλησιάσουν και να το παροτρύνουν να λάβει την απαραίτητη στήριξη από εξειδικευμένους επιστήμονες.

Το Κέντρο Συμβουλευτικής Υποστήριξης Γυναικών Θυμάτων Βίας λειτουργεί καθημερινά από της 8:00 έως τις 16:00 με την κοινωνιολόγο, την κοινωνική λειτουργό, την ψυχολόγο και την νομική σύμβουλο για στήριξη και ενημέρωση.

Βρίσκεται σε κεντρικό σημείο της πόλης, συγκεκριμένα στη λεωφόρο Κουντουριώτη 98 και το τηλέφωνο επικοινωνίας είναι 28310 56607. Άλλοι τρόποι επικοινωνίας είναι το email: isotitavia.reth@gmail.com ενώ για όσους επιθυμούν, μπορούν να έρθουν σε επαφή και από την σελίδα του facebook κάνοντας κλικ εδώ.

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Ακολουθήστε το Daynight.gr σε Facebook και Instagram
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση
Διαφήμιση

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Copy link
Powered by Social Snap