Βρειτε μας στα Social Media

Ρέθυμνο

Ολοκληρώνονται οι νέες εγκαταστάσεις για τους αλιείς στο Ενετικό λιμάνι

Δημοσιεύτηκε

στις

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Ολοκληρώνονται  οι εργασίες εξωραϊσμού του χώρου εξυπηρέτησης των αλιέων στο Ενετικό λιμάνι, όπως προβλέπεται στην απόφαση του Υπουργείου Πολιτισμού για την προστασία, την ανάδειξη και τη λειτουργία αυτού του ιστορικού μνημείου του Ρεθύμνου.

Το ξύλινο στέγαστρο κατεδαφίστηκε και στη θέση του τοποθετήθηκε πτυσσόμενη ομπρέλα. Για την διευκόλυνση του έργου των ψαράδων, οι νέες εγκαταστάσεις συμπληρώθηκαν με την κατασκευή ξύλινου πάγκου από κόντρα πλακέ θαλάσσης, με ανοξείδωτη λαμαρίνα και γούρνες στην επιφάνεια του. Επίσης, o χώρος εξυπηρέτησης των αλιέων μεταφέρθηκε στο ακριβές σημείο που προβλέπει η Υπουργική Απόφαση.

Το έργο χρηματοδοτήθηκε εξ ολοκλήρου από πόρους του Λιμενικού Ταμείου Ρεθύμνου και το κόστος του ανήλθε στις 20.000 ευρώ.

Την ίδια ώρα, στην συνεδρίαση του Δ.Σ. του Λιμενικού Ταμείου της 10ης Ιουλίου 2018, αποφασίστηκε η ανάκληση της παραχώρησης του ιδιαίτερου δικαιώματος χρήσης χώρου για την τοποθέτηση τραπεζοκαθισμάτων στο Ενετικό λιμάνι, σε όσους επιχειρηματίες εξακολουθούν να μην εφαρμόζουν την Υπουργική Απόφαση,  που προβλέπει την ύπαρξη εξωτερικού διαδρόμου για τη διέλευση των πεζών. Αξίζει να σημειωθεί ότι οι αποφάσεις ανάκλησης παρέλκουν σημαντικές επιπτώσεις για τα καταστήματα. Αφενός, τα πρόστιμα που θα επιβάλλονται το εξής θα είναι σαφώς υψηλότερα, αφού θα αφορούν σε μεγαλύτερη επιφάνεια χώρου, αφετέρου η Κτηματική Υπηρεσία θα προχωρήσει σε διοικητική αποβολή από τον χώρο, με αποτέλεσμα την απομάκρυνση των τραπεζοκαθισμάτων από τον χώρο. Η πιο σημαντική, όμως, επίπτωση αφορά στις ενέργειες στις οποίες προβλέπεται από τον  νόμο να προχωρήσουν οι αρμόδιες υπηρεσίες και αφορούν στην αλλαγή των αδειών των καταστημάτων (γνωστοποιήσεις), εφ’ όσον ο αναγραφόμενος χώρος ανάπτυξης των τραπεζοκαθισμάτων της άδειας δεν θα είναι ο ίδιος , μετά την αφαίρεση του εξωτερικού χώρου.

Όπως επισημαίνει το Λιμενικό ταμείο, τις επόμενες ημέρες θα ενταθούν οι έλεγχοι των Λιμενικών Αρχών, ενώ τα πρόστιμα που έχουν ήδη επιβληθεί στους επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται στη χερσαία ζώνη του λιμένος και παραβιάζουν τη νομοθεσία,  έχουν ανέλθει στο ποσό των 52.000 ευρώ.

Πηγή: rethemnosnews.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση louvro
Διαφήμιση vision
Ακολουθήστε το Daynight.gr σε Google News, Facebook και Instagram.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κρήτη, την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Daynight.gr
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση cretan
Διαφήμιση louvro
Διαφήμιση
Διαφήμιση vision
Διαφήμιση
Διαφήμιση gialos
Διαφήμιση

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Copy link
Powered by Social Snap