Βρειτε μας στα Social Media

Ρέθυμνο

ΡΕΘΥΜΝΟ: Η ζωγράφος Ολυμπία Ματράκη σας περιμένει με τις «Σειρήνες» της στην πλατεία 25ης Μαρτίου! ΦΩΤΟ

Δημοσιεύτηκε

στις

Διαφήμιση xalkiadakis
Διαφήμιση xalkiadakis

Το Ρέθυμνο είναι από τους τυχερούς τόπους που πάντα κάτι έχει στα σκαριά από εκδηλώσεις. Πάντα κάπου, σε κάποιο στενό της παλιάς πόλης θα ακούσεις μουσική, θα βρεις μια έκθεση φωτογραφίας, θα ανακαλύψεις όμορφες γωνιές που φιλοξενούν τέχνη και μορφές πολιτισμού!

Για ένα τέτοιο γεγονός θα σας μιλήσω και εγώ.

Γράφει η Μαριάννα Τζιράκη
Φωτογράφος: Μιχαέλα Τζιράκη

Ήταν από εκείνα τα απογεύματα του Αυγούστου, που αν και τα τζιτζίκια είχαν στήσει χορό, τα σύννεφα είχαν κατακλύσει τον ουρανό και έλεγες πως ήταν Σεπτέμβρης. Το ραντεβού μου ήταν ιδιαίτερο, για αυτό ήμουν προετοιμασμένη για όμορφη συζήτηση με ζεστό ελληνικό καφέ και μια υπέροχη θέα, αυτή στην πλατεία 25ης Μαρτίου στο Ρέθυμνο.

Λεμονιές, παλιά αρχοντικά σπίτια και μια βρύση να τρέχει δροσερό νερό. Το μέρος δεν ήταν τυχαίο. Στην γωνία της πλατείας, στο art café “Κιμωλία”, η όμορφη ζωγράφος από την Λάρισα, Ολυμπία Ματράκη έστησε τα έργα της για τη νέα της ατομική έκθεση που θα διαρκέσει μέχρι και τον Οκτώβρη του 2017.

Στο Ρέθυμνο, είναι η τρίτη φορά που φιλοξενείται η έκθεσή της, στο art café της αγαπημένης της φίλης, Βίκυς Ποδρομίδου, μετά από άλλες ατομικές αλλά και ομαδικές εκθέσεις σε διάφορες πόλεις της χώρας, όπως η Θεσσαλονίκη κ.α.

Με αφορμή το Ρέθυμνο, τα έργα της Ολυμπίας ταξίδεψαν σε όλο τον κόσμο, με συλλέκτες και αγαπημένους «φανατικούς» των γυναικών της. Δανία, Σκωτία, Ιρλανδία, Γερμανία, Ελβετία, Ρουμανία, Βουλγαρία, Γαλλία και Ισπανία.

Τα έργα της, επικεντρώνονται μόνο στα γυναικεία πρόσωπα. Όπως μας είπε και η ίδια:

«Πάντα το θέμα μου είναι και θα είναι τα γυναικεία πρόσωπα. Όπως βλέπετε, η καθεμία έχει διαφορετικά χρώματα, χαρακτηριστικά, με κοινό μόνο στοιχείο τα μεγάλα μάτια. Η καθεμιά τους έχει όνομα και επώνυμο. Όταν τελειώνω τους πίνακες μου και τις κοιτώ, τότε αποφασίζω τι είναι η εκάστοτε κοπέλα. Ποια είναι η ψυχοσύνθεσή της. Μου έχει συμβεί μάλιστα με άτομα, αφού επιλέξουν τον πίνακα που τους άρεσε, να διαβάζουν την περιγραφή της συγκεκριμένης κοπέλας και να ταυτίζονται με τον χαρακτήρα της. Δεν μπορώ να σας περιγράψω αυτό το συναίσθημα. Ακόμα και τώρα που το λέω, ανατριχιάζω».

Η ζωγράφος, μιλούσε με τόσο πάθος για τις «κόρες» της, οι οποίες προέρχονται μεν από την φαντασία της, αλλά όλες έχουν ρίζες κυρίως από την Ισπανία. Η χώρα αυτή αποτελεί αγαπημένο προορισμό της Ολυμπίας. Άλλωστε αυτό είναι εμφανές αν παρατηρήσει κανείς τις γυναίκες αυτές, με τα έντονα χρώματα και τα ευφάνταστα αξεσουάρ που σε παραπέμπουν σε άλλα μέρη.

Αν και η τέχνη της ζωγραφικής είναι η μεγάλη της αγάπη, η Ολυμπία έχει άλλη μία σπουδαία ενασχόληση, ως επάγγελμα βέβαια, αυτό της δικηγόρου, το οποίο ασκεί στη Λάρισα. Τα χρώματα όμως και ο κόσμος της φαντασίας είναι αυτά που της δίνουν πνοή.

Συζητώντας με την Ολυμπία, δεν μπορούσα να μην τη ρωτήσω πώς ανταποκρίνεται ο κόσμος, δεδομένης της οικονομικής κρίσης. «Η εσωτερική ανάγκη των ανθρώπων να νιώθουν όμορφα στον χώρο τους και να περιτριγυρίζονται από αντικείμενα που τους γεμίζουν με θετική ενέργεια και χαρά, δίνει ώθηση στον τομέα της Τέχνης. Τα έργα μου απευθύνονται σε τέτοιους ανθρώπους, με ευγενικά συναισθήματα, που μπορούν να τα εκτιμήσουν».

Όσο για τον τίτλο της έκθεσης «Σειρήνες-Sirenas» το μόνο στοιχείο που θα σας αποκαλύψω είναι ότι οι συγκεκριμένες Σειρήνες δεν μοιάζουν σε τίποτα με τις διηγήσεις του Ομήρου καθώς αυτές δεν χρησιμοποιούν τη φωνή τους για να μαγέψουν… αλλά την σιωπή τους! Ή μήπως όχι;

Περισσότερες πληροφορίες για τα έργα της Ολυμπίας Ματράκη θα βρείτε στην σελίδα στο facebook:  Olympia.-Ολυμπία.- Olympia Matraki

Email: olaki@yahoo.com

Τηλ επικοινωνίας: 6979225779

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση louvro
Διαφήμιση vision
Ακολουθήστε το Daynight.gr σε Google News, Facebook και Instagram.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κρήτη, την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Daynight.gr
Διαφήμιση cretan
Διαφήμιση cretan
Διαφήμιση minoan
Διαφήμιση louvro
Διαφήμιση anek
Διαφήμιση vision
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση
Διαφήμιση gialos
Διαφήμιση

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Copy link
Powered by Social Snap