Βρειτε μας στα Social Media

Ρέθυμνο

Όλα τα άνθη που βρίσκονται στους πρόποδες του Ψηλορείτη! | ΦΩΤΟ

Διαφήμιση

Δημοσιεύτηκε

στις

Η άγρια χλωρίδα στους πρόποδες του Ψηλορείτη,  έρχεται να επιδράσει και να διαμορφώσει ένα ιδιαίτερο τοπίο χρωμάτων και αρωμάτων που προκαλούν τις αισθήσεις του επισκέπτη.  Ανάμεσα στα χιλιάδες είδη φυτών και δένδρων, μέσα στους βράχους, τις κακοτοπιές, στις ράχες των βουνών, στα φαράγγια και στις πλαγιές των λόφων, τα λουλούδια, έρχονται να χρωματίσουν μια φύση μοναδική.

Κάθε τόπος στον πλανήτη μας είναι μοναδικός. Και ο δικός μας εδώ στην Κρήτη επίσης. Πολλοί από εμάς, δυστυχώς, δεν αξιολογούμε αυτή την ιδιαιτερότητα. Όμως, ευτυχώς, η πλούσια γεωποικιλότητα και η βιοποικιλότητα του πανέμορφου τοπίου, η αδιαμφισβήτητη  ιστορία και η παράδοσή του, είναι οι λόγοι που η περιοχή έχει χαρακτηριστεί ως «Φυσικό Πάρκο Ψηλορείτη», το οποίο, ως γνωστό, έχει ενταχθεί από την ίδρυσή του στο Δίκτυο των Ευρωπαϊκών Γεωπάρκων και τα τελευταία χρόνια στο Δίκτυο των Παγκόσμιων Γεωπάρκων της UNESCO.

Μετά την «γνωριμία μας» με τα άγρια πουλιά που διαβιούν στο φαράγγι της Αξού, συνεχίζουμε την «περιήγηση» μας στα ίδια μονοπάτια αλλά και στους πρόποδες του Ψηλορείτη γύρω από την Αξό. «Οδηγός» μας και σε αυτή την γνωριμία με τον τόπο ο φωτογραφικός φακός του Αντώνη Δαφέρμου, ο οποίος με δεξιότητα καταφέρνει και μας εκπλήσσει, καθώς αναδεικνύει την ωραιότητα της φύσης, μέσα στην οποία γεννηθήκαμε και ζούμε, αλλά πιθανότατα δεν αξιολογούμε και δεν σεβόμαστε όπως οφείλουμε και όπως θα έπρεπε.

Λουλούδια. Άνθη του Ψηλορείτη. Πλούτος φυσικός που δίνει άλλο νόημα στην ζωή, στον χρόνο και στον τόπο. Άγριες ορχιδέες και τουλίπες. Σπάνια ζουμπούλια, μαχαιρίδες και κυκλάμινα. Ένα μπουκέτο από άγρια λουλούδια, που πρέπει όχι μόνο να τα θαυμάζουμε, αλλά κυρίως να τα προστατεύουμε. Γιατί η αλόγιστη ανθρώπινη δραστηριότητα, η χρήση των φυτοφαρμάκων και η υπερβόσκηση, αποτελούν κίνδυνο και για την χλωρίδα του τόπου μας, που διακρίνεται για τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της και αποτελεί μια μοναδικότητα μέσα στον χάρτη των δώρων της γης.

ΜΕ ΤΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΦΑΚΟ ΤΟΥ ΑΝΤΩΝΗ ΔΑΦΕΡΜΟΥ

Πηγή: rethemnosnews.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Ακολουθήστε το Daynight.gr σε Google News, Facebook και Instagram.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κρήτη, την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Daynight.gr
Διαφήμιση
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση vision
Διαφήμιση
Διαφήμιση

ΔΗΜΟΦΙΛΗ