Βρειτε μας στα Social Media

Ρέθυμνο

Ο Ρεθυμνιώτης Σπαρταθλητής που έτρεξε 246 χιλιόμετρα!

Διαφήμιση

Δημοσιεύτηκε

στις

σπαρταθλητης
Διαφήμιση
Διαφήμιση
138 Shares

Συγκλονιστικές ήταν οι στιγμές που ζήσαμε το διήμερο 30.09 και 1.10.2022. Δύο μεγάλοι μας υπεραθλητές, ο Σπύρος Κοτζάμπασης και ο Δημήτρης Λαχνιδάκης, συμμετείχαν στο επετειακό 40ο Σπάρταθλον 2022 και μας συγκίνησαν πολύ με τον τιτάνιο αγώνα τους.

Όνειρο ζωής εκπλήρωσε ο Δημήτρης Λαχνιδάκης, Δημοτικός Σύμβουλος, επικεφαλής του Τμήματος Αθλητισμού του Δήμου Ρεθύμνου και πρόεδρος του ΣΔΥΡ, που τερμάτισε τη διαδρομή των 246 χιλιομέτρων μεταξύ Αθήνας- Σπάρτης σε χρόνο 35:25:58.

Μεγάλη συγκίνηση προκάλεσε στους φίλους του ρεθεμνιώτικου δρομικού αθλητισμού και η υπεράνθρωπη προσπάθεια του πολυβραβευμένου
υπερμαραθωνοδρόμου Σπύρου Κοτζάμπαση, ο οποίος υπέστη θερμοπληξία στο 97ο χιλιόμετρο της διαδρομής. Ο μεγάλος υπεραθλητής μας, ο οποίος έχει τερματίσει το Σπάρταθλον δύο φορές κατά το πρόσφατο παρελθόν (2018, 2021), φέτος μπορεί να νικήθηκε από τη ζέστη, αλλά ποτέ δεν ηττήθηκε στις συνειδήσεις μας.

Αξίζει να αναφερθεί ότι το Σπάρταθλον είναι ένας ιστορικός υπερμαραθώνιος που διοργανώνεται κάθε χρόνο στα τέλη Σεπτεμβρίου. Είναι ένας από τους δυσκολότερους αγώνες υπεραποστάσεων παγκοσμίως και προκαλεί μεγάλο ενδιαφέρον λόγω του ιστορικού του υπόβαθρου, καθώς αναβιώνει τα βήματα
του Φειδιππίδη, του δρομέα που το 490 π.Χ. έτρεξε από την Αθήνα στην Σπάρτη, για να ζητήσει βοήθεια στον πόλεμο κατά των Περσών.

Η φετινή διοργάνωση ήταν η 40η συνεχόμενη και η διαδρομή που ακολούθησαν οι αθλητές είναι η κοντινότερη δυνατή σε αυτή που περιγράφει ο αρχαίος ιστορικός Ηρόδοτος. Αξίζει να αναφερθεί ότι λόγω της μεγάλης δυσκολίας του αγώνα έχουν τεθεί συγκεκριμένα και αυστηρά κριτήρια, για να γίνει δεκτή η συμμετοχή ενός αθλητή.

Στην εκκίνηση του 40ου Σπάρταθλου 2022 φέτος βρέθηκαν 400 δρομείς από 47 χώρες του κόσμου, ενώ από την Ελλάδα συνολικά συμμετείχαν 45
Έλληνες υπεραθλητές και 6 Ελληνίδες υπεραθλήτριες. Τον τεράστιο αυτό άθλο ολοκλήρωσαν 181 αθλητές, εκ των οποίων οι 23 ήταν Έλληνες και οι 5 Ελληνίδες.

σπαρταθλητης
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση marianblue
Ακολουθήστε το Daynight.gr σε Google News, Facebook και Instagram.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κρήτη, την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Daynight.gr
Διαφήμιση
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση
marianblue
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση vision
Διαφήμιση
Διαφήμιση

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Copy link
Powered by Social Snap