Βρειτε μας στα Social Media
 

Ρέθυμνο

Ο Γιώργης Μαρινάκης ξανά υποψήφιος;

Δημοσιεύτηκε

στις

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Του Νίκου Μολδοβανίδη

Ότι ο Γιώργης Μαρινάκης είναι ευφυής δεν χρειάζεται η δική μου θετική γνώμη επ’ αυτού. Η δικηγορική του σταδιοδρομία το έδειχνε όλα αυτά τα χρόνια. Πετυχημένη καριέρα στα δικαστικά έδρανα , σε δίκες που πάνω από όλα μετράει η άρτια γνώση των νόμων , αλλά πιο πάνω από αυτή την γνώση μετράει η ευστροφία. Δεν είναι λίγοι που υποστηρίζουν ότι χάθηκε ένας πολύ καλός δικηγόρος για να μεταλλαχθεί σε ένα πετυχημένο δήμαρχο. Από την αρχή που αποφάσισε να γίνει ο δήμαρχος του Ρεθύμνου, άφησε το γραφείο του και όλη μέρα είναι στο δημαρχείο ή ταξιδεύει για θέματα της ΚΕΔΕ ανα την Ελλάδα.

-Εξελέγη εύκολα την πρώτη τετραετία , επανεξελέγη και δεύτερη τετραετία πάλι άνετα με 75 % , αλλά στην τελευταία το 2015 βρέθηκε προ εκπλήξεως. Ο Θοδωρής Νίνος, πολιτικός μηχανικός , παρ΄ότι συγκρότησε την τελευταία στιγμή ψηφοδέλτιο , τον ανάγκασε σε επαναληπτική Κυριακή , όπου και έχασε με 180 ψήφους διαφορά. Λένε ότι το κατάλληλο τραίνο περνάει μια φορά και αν δεν ανέβεις , χάνεις για πάντα την ευκαιρία. Θα δείξει το αποτέλεσμα των επόμενων εκλογών. Και το θέμα το σημερινό εκεί προσπαθεί να ρίξει το πρώτο φως. Στις εκλογές τις επόμενες , που ως γνωστόν θα γίνουν το 2020.

-Υπήρχε η αίσθηση ότι ο Γιωργης Μαρινάκης δεν θα ξανακατέβαινε σε ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ εκλογές και έχουν ακουστεί σε παρέες τα ονόματα των διαδόχων. Δεν χρειάζεται να τα γράψουμε. Ο Θοδωρής Νίνος είναι ΔΕΔΟΜΕΝΟ , με τις σημερινές συνθήκες ότι θα δηλώσει υποψήφιος και μάλιστα ετοιμάζει πολύ ισχυρό ψηφοδέλτιο. Με ηχηρά ονόματα. Αλλά οι τελευταίες κινήσεις του Γιώργη Μαρινάκη δείχνουν ότι σιγά σιγά προετοιμάζει την επόμενη υποψηφιότητα του. Δεν την αρνείται πια την πιθανότητα να διεκδικήσει τον Δήμο για άλλη μια πενταετία.

-η κίνηση του αντιδημάρχου του Στέλιου Σπανουδάκη , επιφανούς στελέχους της τοπικής Νέας Δημοκρατίας, να καταθέσει πρόταση ονομασίας δρόμου της πόλης μας σε οδό ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ, ειναι ολοφάνερο ότι έγινε με έγκριση ή και παρότρυνση Μαρινάκη. Και έπιασε στον ύπνο την ομάδα Νίνου και τη Νέα Δημοκρατία. Από αυτούς ήταν πιο λογικό να κατατεθεί τέτοια πρόταση. Τώρα τους αναγκάζει ο Μαρινάκης να αποδεχτούν ( ως νεοδημοκράτες )την πρόταση του, οπότε κερδίζει και συμπάθειες στον νεοδημοκρατικό χώρο και στην κυριολεξία «αναγκάζει» την ομάδα Νίνου σε ρόλο δεύτερο.

-Όλα αυτά δείχνουν την ευφυία που γράψαμε στην αρχή του σχολίου. Που είπαμε ότι όλοι την παραδέχονται. Βέβαια καλός δήμαρχος δεν σημαίνει μόνο ένας έξυπνος άνθρωπος με ιδιαίτερο δείκτη ευφυίας. Δήμαρχος σημαίνει προγραμματισμός, μέλλον , όραμα. Και βέβαια πράξεις, πολλές πράξεις με αντιστοιχία στα λόγια που έλεγες. Σε αυτά πρέπει να κριθεί η επόμενη δημαρχία και όχι σε ονοματοδοτικά πυροτεχνήματα. Γιατί καλός στα λόγια ο Μαρινάκης με πολλά «είπα» , αλλά και πολλά «ξείπα» . Με αυτά όταν έρθει ο καιρός.

Καλή ξεκούραση

Από την Κρητική Επιθεώρηση του Σαββάτου

 

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Ακολουθήστε το Daynight.gr σε Facebook και Instagram
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση
Διαφήμιση

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Copy link
Powered by Social Snap