Βρειτε μας στα Social Media
 

ΡΕΘΥΜΝΟ

Ρέθυμνο: Προς αναβάθμιση ο νότιος περιφερειακός δρόμος

Δημοσιεύτηκε

στιςΟ νότιος περιφερειακός δρόμος της πόλης του Ρεθύμνου βρίσκεται ένα βήμα -μεγάλο η μικρό θα το δείξει η ιστορία- πριν από την αναβάθμισή του. Το συνολικό κόστος για τον δρόμο, μαζί με τον υφιστάμενο κόμβο Ατσιποπούλου, ανέρχεται στα 200 χιλιάδες Ευρώ τόσο για τη μελέτη όσο και για την ανακατασκευή.

Βέβαια, ο νότιος περιφερειακός δρόμος έχει μακρά ιστορία αναβάθμισης αφού ήδη από ήδη από το 2008 είχαν ξεκινήσει οι διαδικασίες. Το πλάνο τον τοποθετούσε βόρεια του ΒΟΑΚ από την περιοχή του κόμβου Σπηλίου και τον Αγιοβασιλειώτικο δρόμο, μέχρι τη συνοικία των Περιβολίων στα ανατολικά της πόλης.

Εκτιμάται ότι ο νότιος περιφερειακός δρόμος θα προχωρήσει γρηγορότερα, εάν υπάρξει απρόσκοπτη χρηματοδότηση, αφού στις περιπτώσεις των κόμβων Ατσιποπούλου και Γερανίου, θα πρέπει να γίνουν εξαρχής διαγωνισμοί, ενώ για τον νέο περιφερειακό δρόμο, έχει ήδη αναδειχθεί ανάδοχος.

Τι πρόσφερει ο νότιος περιφερειακός δρόμος;

Με τον νέο περιφερειακό δρόμο υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να αποσυμφορηθεί η κυκλοφορία στο κέντρο της πόλης εάν βέβαια γίνουν και κάποια άλλα έργα οδοποιίας με κατάλληλο σχεδιασμό.

Πάγιο αίτημα της τοπικής κοινωνίας του Ρεθύμνου, αποτελεί η επέκταση του νότιου περιφερειακού δρόμου, μέχρι τον σημερινό κόμβο Αμαρίου στα ανατολικά, ενώ εξαιρετικά δύσκολο εκτιμάται να γίνει αντίστοιχη επέκταση και δυτικά μέχρι τον κόμβο Ατσιποπούλου.

Η προμελέτη οδοποιίας, η αρχική και η οριστική γεωλογική μελέτη και η έγκρισή τους έχουν ήδη ολοκληρωθεί, όπως και η τοπογραφική αποτύπωση, η κτηματογράφηση, η προκαταρκτική επεξεργασία τεχνικών έργων και το πρόγραμμα ερευνών, εκκρεμεί ωστόσο η έγκριση τόσο των μελετών όσο και της μελέτης περιβαλλοντικών επιπτώσεων εδώ και 6 χρόνια.

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Ακολουθήστε το Daynight.gr σε Facebook και Instagram
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση
Διαφήμιση

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Copy link
Powered by Social Snap