Βρειτε μας στα Social Media

Ρέθυμνο

Μία νέα μικρή… πόλη θα δημιουργηθεί στο Ρέθυμνο!

Δημοσιεύτηκε

στις

Ρέθυμνο εστίες
Διαφήμιση xalkiadakis
Διαφήμιση xalkiadakis
208 Shares

Κάποτε, βλέπαμε νέους φοιτητές, απεγνωσμένους, μαζί με τις οικογένειές τους να κάθονται σε ένα παγκάκι εξουθενωμένοι… Αδυνατούσαν να βρουν σπίτι για να στεγάσουν τη φοιτητική τους ζωή στο Πανεπιστήμιο Κρήτης.

Το πρόβλημα ήταν πιο οξύ στο Ρέθυμνο ενώ υπήρχε και στο Ηράκλειο, όπου το Ίδρυμα δε διαθέτει ούτε ένα δωμάτιο για τους άπορους φοιτητές του!

Τα επόμενα χρόνια, το Π.Κ. θα δει ένα όραμα δεκαετιών να υλοποιείται αφού θα είναι γεγονός οι φοιτητικές εστίες σε Ρέθυμνο και Ηράκλειο.

Ο αντιπρύτανης Οικονομικών και Υποδομών του Πανεπιστημίου Κρήτης, καθηγητής Κωνσταντίνος Σπανουδάκης περιγράφει στο Cretalive δεν πρόκειται για δύο «απλές» φοιτητικές εστίες που θα καλύπτουν τις ανάγκες όσων ανήκουν στα χαμηλότερα οικονομικά στρώματα αλλά για δύο μικρές πόλεις προσαρμοσμένες στις ανάγκες νέων ανθρώπων.

Το έργο, περίπου 255 εκ ευρώ, χρηματοδοτείται κατά 50% από την ΕΤΕπ.

Ο κ. Σπανουδάκης τονίζει πως «δεν είναι ένα ακόμα τεχνικό έργο, ισοδυναμεί με την επανίδρυση του Πανεπιστημίου Κρήτης και θα του δώσει την ευκαιρία να αναπτύξει την εξωστρέφειά του και την κοινωνική του πολιτική».

«Το έργο είναι απαραίτητο ακόμα και για την επιβίωση και την πρόοδο του Ιδρύματος», σημειώνει ο αντιπρύτανης του Π.Κ.

Στο Ρέθυμνο θα κατασκευαστούν 1810 κατοικίες δυναμικότητας 2710 κλινών και στο Ηράκλειο 1026 κατοικίες δυναμικότητας 2136 κλινών.

Οι εστίες δεν προορίζονται μονάχα για φοιτητές αλλά και ερευνητές, επιστήμονες από το εξωτερικό που θα θέλει το Ίδρυμα να προσελκύσει.

«Δεν κατασκευάζουμε δύο πολυκατοικίες για να μένουν φοιτητές ή καθηγητές. Πρόκειται για δύο μικρές πόλεις, οικιστικούς ιστούς, όπου κανείς θα μπορεί να αναπτύξει εκπαιδευτικές, πολιτιστικές και αθλητικές ανάγκες», περιγράφει ο κ. Σπανουδάκης.

Πηγή: cretalive

Ρέθυμνο εστίες
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση ypen
Διαφήμιση louvro
Διαφήμιση vision
Ακολουθήστε το Daynight.gr σε Google News, Facebook και Instagram.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κρήτη, την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Daynight.gr
Διαφήμιση ypen
Διαφήμιση cretan
Διαφήμιση ypen
Διαφήμιση louvro
Διαφήμιση vision
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση
Διαφήμιση gialos
Διαφήμιση

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Copy link
Powered by Social Snap