Βρειτε μας στα Social Media

Ρέθυμνο

Με το αίτημα της καθαίρεσης παραπέμπεται ο ιερέας του YouTube

Διαφήμιση

Δημοσιεύτηκε

στις

Διαφήμιση
Διαφήμιση
101 Shares

Δε γλιτώνει μετά και την νέα επίθεση στον Αρχιεπίσκοπο Κρήτης για τη γονυκλισία στον τάφο του Καζαντζάκη που έφερε στο φως το neakriti.gr το Επισκοπικό Δικαστήριο ο παπάς που κηρύττει τον λόγο του με βίντεο στο youtube των κεφαλών της Εκκλησίας της Κρήτης.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο Μητροπολίτης Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου Πρόδρομος έχει κινήσει τις διαδικασίες για τη σύγκληση Επισκοπικού Δικαστηρίου για τον συγκεκριμένο ιερά που δηλώνει αποτειχιστής και δε μνημονεύει Επίσκοπο και Αρχιεπίσκοπο ενώ ταυτόχρονα επιτίθεται σε βάρος τους. Σύμφωνα με πληροφορίες, η μια υπόθεση αφορά τον ιερέα Ε.Σ της ενορίας Παναγίας Ελευθερώτριας.

Μάλιστα υπενθυμίζεται ότι είχε προσφύγει στην Αστυνομία και είχε στείλει εξώδικο στον Μητροπολίτη να μην παραστεί στο πανηγύρι του ναού.

Κατά πληροφορίες, εξ αιτίας της αμετανόητης στάσης του εν λόγω κληρικού αποφασίστηκε η εις βάρος του ποινή αργίας ενός μήνα, διάστημα κατά το οποίο θα στερείται του δικαιώματος της ιερατικής του ιδιότητας, απόφαση που θα του γνωστοποιηθεί εγγράφως. Μάλιστα η παραπομπή γίνεται με το ερώτημα της καθαίρεσης και έχει ήδη συσταθεί η προβλεπόμενη από την Εκκλησία Ανακριτική Επιτροπή στην οικεία Μητρόπολη (Επισκοπικό Δικαστήριο), η οποία θα εξετάσει το θέμα και θα γνωμοδοτήσει αν χρήζει καθαιρέσεως ο κληρικός, λαμβάνοντας υπόψη την συμπεριφορά και όλα τα αντίθετα προς την Εκκλησία παραπτώματά του.

Στη συνέχεια θα παραπεμφθεί στο Συνοδικό Δικαστήριο της οποίας τα μέλη (Μητροπολίτες) θα λάβουν τελεσίδικη απόφαση.

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση marianblue
Ακολουθήστε το Daynight.gr σε Google News, Facebook και Instagram.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κρήτη, την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Daynight.gr
Διαφήμιση
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση
marianblue
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση vision
Διαφήμιση
Διαφήμιση

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Copy link
Powered by Social Snap