Βρειτε μας στα Social Media

Ρέθυμνο

Με την πλάτη στον τοίχο οι αγρότες και οι κτηνοτρόφοι του Ρεθύμνου

Διαφήμιση

Δημοσιεύτηκε

στις

κτηνοτρόφοι

Και μη χειρότερα αναφωνούν όσοι ασχολούνται με τον πρωτογενή τομέα στο Ρέθυμνο, αφού μετά από ένα διάστημα όπου το εισόδημα φαινόταν ικανοποιητικό και εξασφαλισμένο, οι τελευταίες εξελίξεις έφεραν τα χειρότερα.

Η ελαιοκομική περίοδος ήταν ικανοποιητική σε ποσότητα και ποιότητα, όπως και οι τιμές του γάλακτος και του κρέατος, όμως η παρατεταμένη κακοκαιρία, έφερε τα πάνω – κάτω στο αγροκτηνοτροφικό εισόδημα.

Σύμφωνα με τα όσα ανέφερε στο Daynight.gr o πρόεδρος του αγροτικού συλλόγου Ρεθύμνου, Γιώργος Κατσανέβας, στα υψόμετρα άνω των 500 μέτρων αρκετές ελιές έχουν σπασμένα κλαδιά από την χιονόπτωση, ενώ την ίδια ώρα παραμένουν τα προβλήματα με το κτηματολόγιο και τους δασικούς χάρτες.

Παράλληλα και σε ό,τι αφορά τα αμνοερίφια, αρκετά ψόφησαν και ιδιαίτερα όσα γεννήθηκαν τις μέρες του χιονιά, αφού οι κτηνοτρόφοι δεν κατάφεραν να τα διασώσουν όλα. Αξίζει επίσης να σημειωθεί, ότι οι τιμές στο ντόπιο κρέας έπεσαν από τα 6 στα 4,5 ευρώ το κιλό, σηματοδοτώντας σημαντική μείωση στο εισόδημα των κτηνοτρόφων.

Οι αγρότες και κτηνοτρόφοι του Ρεθύμνου προσπαθούν να ανασυνταχθούν και να αποφασίσουν τους τρόπους με τους οποίους θα συμμετάσχουν σε κινητοποιήσεις μετά και από αυτές που είχαν προγραμματίσει οι συνάδελφοί τους στο Ηράκλειο και στα Χανιά και υλοποίησαν ζητώντας από το κράτος τη λήψη μέτρων για τη στήριξη του εισοδήματός τους.

Σε κάθε περίπτωση, θα πρέπει να αναφερθεί ότι οι χιονοπτώσεις έχουν και την ευεργετική τους πλευρά, αφού συμβάλουν στο να απομακρυνθούν οι παθογένειες από τα ελαιόδεντρα, ενώ ενισχύουν σημαντικά και τον υδροφόρο ορίζοντα. Μέχρι ωστόσο να αντιμετωπιστούν οι δυσκολίες και να παραμείνουν μόνο τα όποια θετικά, ο δρόμος είναι μακρύς…


Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Ακολουθήστε το Daynight.gr σε Google News, Facebook και Instagram.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κρήτη, την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Daynight.gr
Διαφήμιση
Διαφήμιση ypen
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση expoyachtingcrete
Διαφήμιση agroexpoierapetra
Διαφήμιση ypen
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση expoyachtingcrete
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση vision
Διαφήμιση
Διαφήμιση agroexpo

ΔΗΜΟΦΙΛΗ