Βρειτε μας στα Social Media

Ρέθυμνο

Με δυο άτομα ενισχύεται η επιθεώρηση εργασίας Ρεθύμνου

Διαφήμιση

Δημοσιεύτηκε

στις

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Όχι μόνο δεν μειώνεται το προσωπικό του ΣΕΠΕ Ρεθύμνου αλλά θα ενισχυθεί με επιπλέον 2 υπαλλήλους

Σχετικά με πρόσφατη επιστολή της Διοίκησης του Εργατικού Κέντρου Ρεθύμνου που έκανε λόγω για μείωση του προσωπικού του παραρτήματος του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας (ΣΕΠΕ) Ρεθύμνου λόγω μετάταξης μιας υπαλλήλου-επιθεωρήτριας και σχετικά δημοσιεύματα, το Γραφείο Τύπου της Νομαρχιακής Επιτροπής Ρεθύμνου του ΣΥΡΙΖΑ έκανε το παρακάτω σχόλιο:

«Μετά από επικοινωνία που είχαμε με τον Ειδικό Γραμματέα ΣΕΠΕ κ. Πάνο Κορφιάτη, ενημερωθήκαμε ότι δεν υπάρχει καμία έγκριση από το Υπουργείο Εργασίας για μετάταξη/μετακίνηση υπαλλήλου από το ΣΕΠΕ Ρεθύμνου και η δύναμη του προσωπικού του παραμένει ως έχει. Ο Ειδικός Γραμματέας του Σ.ΕΠ.Ε. κ. Πάνος Κορφιάτης θα ενημέρωνε σχετικά τον Πρόεδρο του Εργατικού Κέντρου Ρεθύμνου και την Προϊσταμένη του Παραρτήματος του ΣΕΠΕ Ρεθύμνου.

Επίσης, ενημερωθήκαμε ότι έχουν ήδη προβλεφτεί 2 επιπλέον θέσεις υπαλλήλων-επιθεωρητών για το ΣΕΠΕ Ρεθύμνου, δηλ. 1 θέση σε προκήρυξη του ΑΣΕΠ που θα τρέξει τον επόμενο μήνα συν 1 θέση από την κινητικότητα των δημοσίων υπαλλήλων. Άρα όχι μόνο δεν μεταβάλλεται η δύναμη του ΣΕΠΕ Ρεθύμνου αλλά θα ενισχυθεί με 2 επιπλέον υπαλλήλους-επιθεωρητές.

Η κυβέρνηση έχει πάρει μια σειρά πρωτοβουλίες όπως η αναβάθμιση του ΣΕΠΕ, η ενίσχυση του με ανθρώπινο δυναμικό, η εγκατάσταση νέου πληροφοριακού συστήματος και η επέκταση του Μητρώου Παραβατικότητας. Έχει προχωρήσει σε στοχευμένους ελέγχους στους κλάδους υψηλής παραβατικότητας, στην αναβάθμιση των υπηρεσιών ενημέρωσης και νομικών συμβουλών, στο συντονισμό και την κοινή δράση των ελεγκτικών μηχανισμών και στην ίδρυση ειδικού τμήματος Καταπολέμησης Αδήλωτης Εργασίας,

Έχει επιτευχθεί να μειωθεί η παραβατικότητα στην αγορά εργασίας. Για πρώτη φορά μπαίνει τέλος στο καθεστώς αυθαιρεσίας με την εφαρμογή μέτρων που προβλέπουν υψηλά πρόστιμα σε όσες επιχειρήσεις απολάμβαναν ασυλία, παραβιάζοντας την εργατική νομοθεσία. Οι νόμοι για τις υπερωρίες ενεργοποιούνται και οι εργαζόμενοι προστατεύονται από τον εξαναγκασμό σε εικονικές, οικειοθελείς αποχωρήσεις από τη δουλειά τους.

Αποτέλεσμα: Από το 19,17% που βρισκόταν το 2014, η αδήλωτη εργασία μειώθηκε στο 13,58% το 2017 ενώ στους εργαζόμενους καταβλήθηκαν περισσότερα από 24 εκατ. ευρώ, από δεδουλευμένες οφειλές.

Κατανοούμε την ευκολία της πλειοψηφίας της ΠΑΣΚΕ στην Διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Ρεθύμνου να εκδίδει ανακοινώσεις για επικοινωνιακούς λόγους βασισμένες σε μη διασταυρωμένες φήμες περί δήθεν διάλυσης του ΣΕΠΕ Ρεθύμνου που όμως δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα. Δεν θυμόμαστε να είχαν επιδείξει την ίδια ευκολία σε έκδοση ανακοινώσεων την περίοδο εγκαθίδρυσης εργασιακής ζούγκλας επί διακυβέρνησης ΠΑΣΟΚ-ΝΔ, όταν διαλύονταν οι συλλογικές συμβάσεις, όταν πήραν την ανεργία στο 11% και την πήγαν στο 27% και όταν έριξαν το ΑΕΠ της χώρας από τα 230 δις στα 180 δις.

Η σημερινή κυβέρνηση αγωνίζεται σε δύσκολες δημοσιονομικές συνθήκες και θα αποκαταστήσει τον βασικό μισθό και τις εργασιακές σχέσεις με την έξοδο από το Μνημόνιο τον ερχόμενο Αύγουστο του 2018. Από τότε που ανέλαβε έχει δημιουργήσει 300.000 νέες θέσεις εργασίες εκ των οποίων το 63% είναι σταθερές θέσεις εργασίας. Επίσης παρέλαβε 27% ανεργία και την έχει ρίξει στο 21%, ποσοστό ακόμα ψηλό και κάνει προσπάθειες να πέσει κι άλλο με δίκαιη ανάπτυξη και κοινωνική προστασία των αδύναμων πολιτών.

Σήμερα με αυτή την κυβέρνηση, το Υπουργείο Εργασίας είναι των εργαζομένων και όχι των εργοδοτών όπως ήταν τις εποχές του παλιού πολιτικού συστήματος. Έχουν περάσει οι εποχές των κατά παραγγελία ελέγχων και μη ελέγχων σε επιχειρήσεις μέσω διάφορων «κολλητών», «τοπικών μεσολαβητών» και «παραγόντων» του παλιού πολιτικού συστήματος.

Το Υπουργείο Εργασίας και οι υπηρεσίες του είναι ανοιχτά στα συνδικάτα και τους εκπρόσωπους του για να ενημερώνονται απευθείας και να ενημερώνουν τους εργαζόμενους.

Το Γραφείο Τύπου της Νομαρχιακής Επιτροπής Ρεθύμνου του ΣΥΡΙΖΑ

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση marianblue
Ακολουθήστε το Daynight.gr σε Google News, Facebook και Instagram.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κρήτη, την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Daynight.gr
Διαφήμιση
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση
marianblue
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση vision
Διαφήμιση
Διαφήμιση

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Copy link
Powered by Social Snap