Βρειτε μας στα Social Media
Διαφήμιση

Ρέθυμνο

Μαθητές του 2ου ΕΠΑΛ επισκέφθηκαν μονάδα φροντίδας ηλικιωμένων της πόλης

Διαφήμιση

Δημοσιεύτηκε

στις

95 Shares

Επίσκεψη σε μονάδα φροντίδας ηλικιωμένων του Ρεθύμνου πραγματοποίησαν την Τρίτη 20 Δεκεμβρίου οι μαθητές του 2ου ΕΠΑΛ Ρεθύμνου.

Οι νεαροί μαθητές έφτασαν στον οίκο ευγηρίας στα πλαίσια της Παγκόσμιας Ημέρας Ανθρώπινης Αλληλεγγύης με στόχο, μέσω της συναναστροφής με τους τρόφιμους να ευαισθητοποιηθούν αναφορικά με τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι γηραιότεροι.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Παγκόσμια Ημέρα Ανθρώπινης Αλληλεγγύης η 20η Δεκεμβρίου και το 2ο ΕΠΑΛ Ρεθύμνου επισκέφτηκε το Γηροκομείο Ρεθύμνου. Μαθητές και εκπαιδευτικοί, συγκέντρωσαν τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης και με γιορτινή διάθεση, συνάντησαν τους τροφίμους και το προσωπικό του χώρου, οι οποίοι τους υποδέχθηκαν θερμά! Η επίσκεψη πραγματοποιήθηκε σε μια προσπάθεια έμπρακτης και ηθικής συμπαράστασης προς τους τροφίμους και είχε ως στόχο την ευαισθητοποίηση των μαθητών γύρω από τα συναισθηματικά και πρακτικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι άνθρωποι της Τρίτης ηλικίας.

Η υπεύθυνη του γηροκομείου, κα Σταρένιου Ζωη, ξενάγησε τους μαθητές σε όλους τους χώρους της δομής και ενημέρωσε για τις συνθήκες διαβίωσης των ηλικιωμένων. Τόνισε, επίσης, τη σημαντικότητα του έργου που επιτελείται από το προσωπικό του ιδρύματος και τις δυσκολίες που αυτό συναντά εξαιτίας των δύσκολων οικονομικών συνθηκών της σύγχρονης ελληνικής κοινωνίας. Στη συνέχεια, οι μαθητές με την διευθύντρια και την υποδιευθύντρια, συζήτησαν με τους τροφίμους για την καθημερινότητα τους, είπαν τα κάλαντα και τραγούδια Χριστουγεννιάτικα, αντάλλαξαν μαντινάδες και ευχές, προσφέροντας έτσι μια ευχάριστη νότα στην καθημερινότητά των ηλικιωμένων. Οι τρόφιμοι χάρισαν ζωγραφιές και χειροποίητα έργα στους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς ανταποδίδοντας τη χαρά που έλαβαν! Η διευθύντρια κα Αγγελιδάκη Δέσποινα επεσήμανε πόσο σημαντικό είναι οι νέοι να συμπαραστέκονται και να βοηθούν όσο μπορούν τους ανθρώπους της Τρίτης ηλικίας.

Τέτοιες βιωματικές δράσεις προάγουν την σύνδεση του σχολείου με την τοπική κοινότητα και διευρύνουν τα όρια του στη ζωή και την κοινωνία.

Το 2 ΕΠΑΛ Ρεθύμνου ως υποψήφιο Σχολείο – Πρέσβης του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου προάγει αξίες όπως η ανθρώπινη αλληλεγγύη και υπογραμμίζει ότι οι σχέσεις των ανθρώπων στις μέρες μας πρέπει να διέπονται από αλληλεγγύη, μια θεμελιώδη αξία!»

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Ακολουθήστε το Daynight.gr σε Google News, Facebook και Instagram.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κρήτη, την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Daynight.gr
Διαφήμιση
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση vision
Διαφήμιση
Διαφήμιση

ΔΗΜΟΦΙΛΗ