Βρειτε μας στα Social Media

Ρέθυμνο

«Μας αντιμετωπίζουν σαν πελάτες» δηλώνουν οι φοιτητές στο Ρέθυμνο

Δημοσιεύτηκε

στις

Διαφήμιση xalkiadakis
Διαφήμιση xalkiadakis

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε το Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών, ζητάει να καταργηθεί το μέτρο του υποχρεωτικού «αδειάσματος» των δωματίων των εστιών τα καλοκαίρια, τονίζοντας ότι «αντιμετωπίζονται σαν πελάτες». Όπως αναφέρουν, πολλοί σπουδαστές παραμένουν τα καλοκαίρια στο νησί, προκειμένου να εργαστούν, και σε αυτήν την περίπτωση, τους χρεώνεται 1 ευρώ ανά ημέρα που συνεχίζουν να χρησιμοποιούν το δωμάτιο. Τέλος, υποστηρίζουν ότι αυτό το μέτρο τους δυσκολεύει την περίοδο της εξεταστικής του Σεπτεμβρίου, καθώς πολλές φορές τα κλειδιά τους επιστρέφονται στα μέσα του μήνα.

Αναλυτικά η ανακοίνωση από το Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών:

«Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Μέριμνας του Πανεπιστημίου Κρήτης, μετά την εξεταστική οι φοιτητές θα αναγκαστούν να αδειάσουν τα δωμάτιά τους στις εστίες, τα οποία κάθε χρόνο αξιοποιούνται από το Πανεπιστήμιο για τις καλοκαιρινές του business (summer schools κ.α.).

Σαν να μην έφτανε αυτό η μέριμνα καλεί τους εστιακούς που έχουν σκοπό να μείνουν στα δωμάτια τους για να δουλέψουν το καλοκαίρι (επειδή δεν τα βγάζουν πέρα, για να φτιάξουν απόθεμα ταμείου για να σπουδάσουν και το χειμώνα στο Ρέθυμνο) να πληρώνουν 1 ευρώ την ημέρα! (60 ευρώ για τους δύο μήνες του καλοκαιριού!).

Είναι αδιανόητο οι φοιτητές να αντιμετωπίζονται σαν πελάτες!

Είναι δικαίωμά μας, να κανονίζουμε το καλοκαιρινό μας πρόγραμμα όπως ο καθένας νομίζει, ο φοιτητής δεν σταματάει να έχει αυτή την ιδιότητα το καλοκαίρι, συνεχίζει να έχει υποχρεώσεις! Έχουμε το δικαίωμα να μην αναγκαζόμαστε να αφήνουμε τα σπίτια μας και να περιπλανιόμαστε, εν μέσω της εξεταστικής του Σεπτέμβρη ειδικά όταν τα προηγούμενα χρόνια έχει αποδειχθεί ότι τα κλειδιά επιστρέφουν μόλις 2 μέρες πριν την εξεταστική!.

Ειδικά στην περίπτωση που μένουμε στο Ρέθυμνο και το καλοκαίρι όχι κατά επιλογή, αλλά επειδή δουλεύουμε για να εξασφαλίσουμε τα έξοδα της επόμενης ακαδημαϊκής χρονιάς.

Το πρόβλημα των εστιών δεν είναι η επιβάρυνση τους καλοκαιρινούς μήνες…

Τα προβλήματα είναι ότι με τις ευλογίες της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ μετατρέπεται το δικαίωμα στην στέγαση σε εμπόρευμα, η φοιτητική μέριμνα υποχρηματοδοτείται και με τον νέο «μεταμνημονιακό προϋπολογισμό», οι φοιτητές μετατρέπονται σε πελάτες και τα ιδρύματα σε επιχειρήσεις…

Αλήθεια πόσο προοδευτικό είναι αυτό; Καθόλου… αυτή είναι όμως η κοινή αντίληψη της ΕΕ και όλων των κομμάτων και των δυνάμεων που τη στηρίζουν μέσα και έξω από τα ιδρύματα!

Συνεχίζουμε τον αγώνα μας που έχουμε κάνει όλο το προηγούμενο διάστημα, ώστε να διασφαλίζεται απρόσκοπτα η σίτιση, η συντήρηση, η καθαριότητα και η φύλαξη ΟΛΟ ΤΟΝ ΧΡΟΝΟ!

  • Να καταργηθεί τώρα το «χαράτσι» του 1 ευρώ για την καλοκαιρινή περίοδο!
  • Κανένας εστιακός φοιτητής να μην αναγκαστεί να φύγει από το δωμάτιό του μετά το πέρας της εξεταστικής!
  • Για τις υπόλοιπες δραστηριότητες του πανεπιστημίου να ενοικιαστούν δωμάτια
  • Αύξηση της κρατικής χρηματοδότησης για την Φοιτητική Μέριμνα».

Πηγή:rethemnos.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση ypen
Διαφήμιση louvro
Διαφήμιση vision
Ακολουθήστε το Daynight.gr σε Google News, Facebook και Instagram.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κρήτη, την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Daynight.gr
Διαφήμιση ypen
Διαφήμιση cretan
Διαφήμιση ypen
Διαφήμιση louvro
Διαφήμιση vision
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση
Διαφήμιση gialos
Διαφήμιση

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Copy link
Powered by Social Snap