Βρειτε μας στα Social Media

ΡΕΘΥΜΝΟ

Μήνυμα Μαρινάκη για τα νέα κρούσματα στο Ρέθυμνο: «Οι κούπες σκοτώνουν τη γιαγιά και τον παππού»

Δημοσιεύτηκε

στις

Διαφήμιση Xalkiadakis New Eshop
Διαφήμιση Xalkiadakis New Eshop

Σε αυστηρούς τόνους αλλά ταυτόχρονα και με μεγάλη απογόητευση, μίλησε στο Ράδιο Κρήτη και στην εκπομπή της Μαρίας Ορφανάκη ο Δήμαρχος Ρεθύμνου, Γιώργος Μαρινάκης, με φόντο τη νέα εστία κορονοϊού στο Γεράνι του Δήμου Ρεθύμνης αλλά και εκείνη στην Αμνάτο, μετά από οικογενειακή γιορτή.
Η ανησυχία είναι εύλογή στους κατοίκους καθώς μέχρι στιγμής, 6 άτομα έχουν βρεθεί θετικά στόν ιό.
Σύμφωνα με τον κ. Μαρινάκη, όσον αφορά στην περίπτωση της Αμνάτου, τα κρούσματα δεν προυπήρχαν αλλά εμφανίστηκαν μετά την επίσκεψη τεσσάρων ατόμων στην περιοχή που θέλησαν να δουν τους γονείς τους. “Από κει και πέρα, δεν έχει υπάρξει διασπορά του ιού ούτε έχει προκύψει κάποιο θετικό δείγμα από την ιχνηλάτηση των επαφών που έγινε, σημειώνει ο Δήμαρχος.
Αναφορικά με το Γεράνι ο κ. Μαρινάκης τόνισε πως “εκεί υπάρχει θέμα. Έχουμε να κάνουμε με δύο οικογένειες εκ των οποίων η μία είναι τελείως ασυμπτωματική. Η γιαγιά της οικογένειας, 96 ετών, πήγε στο νοσοκομείο για άλλο λόγο και εκεί έγινε γνωστό ότι είναι θετική στον κορωνοϊό” δήλωσε ο Δήμαρχος και συνέχισε λέγοντας πως θετικοί στον ιό είναι και η κόρη της αλλά και ο εγγονός της. Η δεύτερη οικογένεια, σύμφωνα με τον Δήμαρχο, έχει να κάνει πάλι με ηλικιωμένο άνθρωπος του οποίου και η κόρη αλλά και ο εγγονός, είναι θετικοί στον ιό.

Ευθύνες σε νέους και Αστυνομία

Ο Δήμαρχος εξέφρασε την αγωνία του για τον ιό λέγοντας πως “η νόσος κυκλοφορεί με ασυμπτωματικότητα οπότε δεν καταλαβαίνουμε εύκολα κάτι” και έστειλε αυστηρό μήνυμα στη νεολαία λέγοντας “εκείνοι κουβαλούν τον ιό και όχι η 96χρονη γιαγιά και ο 91χρονος παππούς”.

Ο Δήμαρχος Ρεθύμνου σχολίασε επίσης την κατάσταση που επικρατεί στην ενδοχώρα της Κρήτης τονίζοντας πως “η ενδοχώρα και τα χωριά συμπεριφέρονται σαν να μην ξέροην τι συμβαίνει περιφρονώντας τους κινδύνους. Το λέω ευθέως ότι αυτό είναι ευθύνη της Αστυνομίας που είδε τα πράγματα ασύδωτα σε όλα τα χωριά της Κρήτης. Τα καφενεία ανοιχτά, οι παρέες συνεχίζονται κανονικά, χωρίς κανέναν φόβο.”
Τέλος, ο κ. Μαρινάκης δήλωσε πως οι δύο οικογένειες που βρέθηκαν θετικές βρίσκονται σε κατ’οίκον περιορισμό ενώ μέχρι στιγμής, δεν έχουν γινεί γνωστά τα αποτελέσματα από την ιχνηλάτηση των επαφών τους. “Η μόνη ασφαλής μέθοδος προστασίας είναι η καραντίνα και να φοράμει τη μάσκα μας. Δεν χρειάζονται τα κολλητηλίκια ούτε οι κούπες, ούτε οι παρέες αλλά ούτε και οι ψευτονταρσίες γιατί τελικά έτσι “σκοτώνουμε” την γιαγιά και τον παππού”.
ekriti.gr

Ακολουθήστε το Daynight.gr σε Facebook και Instagram
Σχολίασε το άρθρο
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση Cretanphysis Face Cream
Διαφήμιση Cretanphysis Face Cream

ΣΧΟΛΙΑ:

Το Daynight.gr σέβεται απόλυτα το δικαίωμα σας στην ελεύθερη γνώμη στο πλαίσιο πάντα ενός κόσμιου διαλόγου. Τα σχόλια που ακολουθούν εκφράζουν και απηχούν αποκλειστικά τον αναγνώστη/ρια και το Daynight.gr διατητηρεί το δικαίωμα να μην αναρτά ή/και να διαγράφει απρεπή, υβριστικά και διαφημιστικά σχόλια.

ΡΕΘΥΜΝΟ

Τα κορίτσια που κάνουν delivery ΑΓΑΠΗΣ στα παιδιά του Ρεθύμνου 😀

Δημοσιεύτηκε

στις

Ομάδα βοήθειας παιδιών στο Ρέθυμνο

Η ιστορία έχει αποδείξει ότι μέσα σε καιρούς δύσκολους, οι άνθρωποι πάντα έβρισκαν τρόπο να εκφράζονται, να βοηθούν και να στηρίζουν ο ένας τον άλλο. Έτσι και τον τελευταίο ένα περίπου χρόνο, οι επιπτώσεις που έφερε ο covid19 σε όλα τα επίπεδα ήταν ισοπεδωτικές και για πολλές οικογένειες που κανείς δεν φανταζόταν.

Συνέντευξη στην Μαριάννα Τζιράκη για το Daynight.gr

Για την πόλη του Ρεθύμνου τα προβλήματα ήταν επίσης αυξημένα, αν σκεφτεί κανείς ότι ο τουρισμός που στηρίζει οικονομικά την τοπική κοινωνία αλλά και ολόκληρο το νησί, χτυπήθηκε αλύπητα. Μια μικρή ομάδα εθελοντών στην πόλη μας, ωστόσο, έμελλε να δώσει χαρά, αισιοδοξία και ανακούφιση σε πολλές οικογένειες του τόπου που τους είχαν ανάγκη και που συγκινούν με την ανιδιοτέλειά τους.

Έχοντας μεγάλη περηφάνεια που μια τέτοια κίνηση σημειώθηκε από συμπολίτες μας, συνάντησα μία εκ των γυναικών που κρύβονται πίσω από την δράση “Ομάδα βοήθειας παιδιών στο Ρέθυμνο“, την Ελένη Σηφάκη η οποία ήταν η εμπνευστής του εγχειρήματος. Λόγω των συνθηκών δεν μπορέσαμε να γνωρίσουμε όλα τα μέλη από κοντά, όμως καταφέραμε να πληροφορηθούμε για σημαντικά ζητήματα καθώς και για τις ανάγκες που υπάρχουν και τους τρόπους στήριξης στο έργο των παιδιών. 

Όλα ξεκίνησαν από ένα… αμαξάκι!

Ελένη, πότε και πώς δημιουργήθηκε η ομάδα σας;
Η “Ομάδα βοήθειας παιδιών στο Ρέθυμνο” δημιουργήθηκε με την έναρξη της δεύτερης καραντίνας το Νοέμβριο του 2020. Η αγάπη μου για τα παιδιά και η επιθυμία μου να είναι όλα χαρούμενα υπήρχε πάντα μέσα μου όμως αφορμή στάθηκε ένα γεγονός που μου έδειξε τον δρόμο. Ήταν μια αυθόρμητη κίνηση η δημιουργία της ομάδας, χωρίς κανένα προγραμματισμό ή σχέδιο. Απλώς ακολούθησα την καρδιά μου. Στην αρχή ενεργοποιήθηκαν άνθρωποι που με γνώριζαν αλλά ακόμα και άγνωστοι ώστε να προσφέρουν ό,τι μπορούσαν!

Είχα πάρει μόλις το δίπλωμα, και τα Σάββατα έπαιρνα το μικρό μου αμαξάκι, έδινα ένα σημείο συνάντησης και μάζευα εκεί όλα τα τρόφιμα ώστε να τα δώσω στις πρώτες τρεις οικογένειες που είχαν ανάγκη.

Από την αρχή ήρθαν με σακούλες μέλη της ομάδας μας που πλέον είναι διαχειρίστριες, τα “διαμάντια” μου, για τις οποίες νιώθω τεράστια ευγνωμοσύνη! Η Φανή Αρβανίτη, η Ελένη Αλεξαντωνάκη και η Μαρία Κόρολογου οι οποίες με βοήθησαν τόσο με υλικά αγαθά όσο και υποστηρίζοντας με ώστε να συνεχίσω.

Έπειτα η Κατερίνα η Αργέντη η οποία πρότεινε την πολύ όμορφη ιδέα για τα δώρα του Αγίου Βασίλη, κατά την περίοδο των γιορτών και χάρη στη βοήθεια της καταφέραμε ώστε να γίνει πραγματικότητα! Έπειτα μέσω μιας οικογένειας που βοηθήσαμε από κοινού, έγινε μέλος και έπειτα διαχειρίστρια της ομάδας μας ακόμα μία κοπέλα, η Κατερίνα Σκλαβάκη.

 

Ποιος ήταν ο άμεσος στόχος σας και πώς ήταν η ανταπόκριση του κόσμου;
Ο άμεσος στόχος ήταν να καλύψουμε οικογένειες που βρίσκονταν σε δύσκολη οικονομική κατάσταση αρχικά με τρόφιμα, ρούχα και παπούτσια και έπειτα με παιχνίδια, βρεφικά είδη και οτιδήποτε άλλο θα έκανε τα παιδικά προσωπάκια να λάμπουν από χαρά.

Η ανταπόκριση του κόσμου ήταν τεράστια και στην αρχή η προσφορά ήταν πολύ μεγαλύτερη από τη ζήτηση! Μόλις όμως η ομάδα μας έγινε γνωστή, και ειδικά την περίοδο των Χριστουγέννων που οι άνθρωποι είναι πιο ευαισθητοποιημένοι, οι οικογένειες αυξήθηκαν στις 15 και τώρα είναι πάνω από τις 20!

 

Υπάρχουν πολλές οικογένειες στην πόλη που έχουν ανάγκη; Πώς μπορεί κάποιος να ζητήσει βοήθεια;
Στη δράση για τα δώρα του Αγίου Βασίλη έλαβαν δώρο πάνω από 100 παιδιά και βοηθήθηκαν 40 οικογένειες που αδυνατούσαν να προσφέρουν δώρο στα παιδιά τους λόγω οικονομικών δυσκολιών. Οποιοσδήποτε έχει ανάγκη  μπορεί να επικοινωνήσει με προσωπικό μήνυμα είτε μαζί μου είτε με τις άλλες διαχειρίστριες της ομάδας μας. Σε κάθε περίπτωση τηρείται η ανωνυμία τους οπότε να μην διστάσουν!

 

Πώς μπορεί κάποιος ιδιώτης ή γενικότερα επιχείρηση να συμβάλει στο έργο σας;
Οποιοσδήποτε έχει μια επιχείρηση που επιθυμεί να βοηθήσει οικογένειες με παιδιά που αντιμετωπίζουν οικονομικά προβλήματα μπορεί με τον ίδιο τρόπο να επικοινωνήσει μαζί μας σε προσωπικό μήνυμα και να προσφέρει πράγματα τα οποία ο ίδιος διαθέτει και μπορεί μια οικογένεια να έχει ανάγκη! Από ρούχα, παπούτσια, βρεφικά είδη μέχρι έπιπλα και ηλεκτρικές συσκευές.

Επίσης δεχόμαστε τρόφιμα αλλά ακόμα και υπηρεσίες όπως για παράδειγμα φροντιστήριο, η δραστηριότητες ψυχαγωγίας για παιδιά.

 

Ελένη, μέχρι τώρα υπήρξαν τυχόν δυσκολίες;
Οι δυσκολίες λόγω κορονοϊού είναι πολλές και εμείς φροντίζουμε να είμαστε πολύ προσεκτικοί ώστε να τηρούμε όλα τα μέτρα προστασίας. Όμως αν κάτι το επιθυμείς πάρα πολύ και το αγαπάς ξεπερνάς τα εμπόδια.  Έτσι κι εμείς δίνουμε τον καλύτερο μας εαυτό αφιερώνοντας προσωπικό χρόνο και ενέργεια για να μη σβήσει κανένα παιδικό χαμόγελο!

Πλέον έχουμε συνεργαζόμενα σουπερμάρκετ και κρεοπωλεία στην πόλη του Ρέθυμνου όπου μαζεύονται επιταγές που δίνονται στις οικογένειες για να αγοράσουν αυτά που χρειάζονται!

Υπάρχουν πολλοί άνθρωποι, από τον απλό φοιτητή μέχρι τον οικογενειάρχη ή τον καταστηματάρχη που παρ’ όλες τις δυσκολίες είναι δίπλα μας να στηρίξουν αυτή την πράξη αγάπης. Αυτοί οι άνθρωποι είναι η ομάδα μας και η δύναμη μας!

 

Αν και η εποχή είναι δύσκολη, πώς βιώνεις την όλη εμπειρία;
Το συναίσθημα που νιώθω είναι τεράστια πληρότητα, και όπως πολύ σωστά λένε “Όταν παίρνεις γεμίζουν τα χέρια σου… όταν δίνεις όμως γεμίζει η καρδιά σου! Εύχομαι η λάμψη από τα μάτια των παιδιών που χάρη στη βοήθεια σας χαμογελούν να φωτίζει πάντα την καρδιά σας.

 

Για όσους διαβάσουν τη συνέντευξή μας, δώσε μας πληροφορίες για τις ανάγκες και τον τρόπο συμβολής στο έργο της “Ομάδας βοήθειας παιδιών στο Ρέθυμνο”.
Αρχικά να αναφέρουμε ότι ο στόχος της ομάδας είναι να προσφέρει βοήθεια όλο τον χρόνο και να έχουμε μία σταθερή πορεία, μέχρι που να μην μας έχουν πια ανάγκη οι άνθρωποι.

Όσον αφορά στα είδη, τα τρόφιμα για παράδειγμα είναι κάτι που έχει μια διαρκή ζήτηση. Υπάρχουν πολίτες που δίνουν κουπόνια από το σούπερ μάρκετ που είναι πολύ βοηθητικό επίσης. Όσον αφορά στα είδη ρουχισμού ή διάφορων προϊόντων π.χ παιδικά καρεκλάκια ή αντικείμενα βρεφικά, αυτά τα αναρτούμε σε post ανάλογα με την ανάγκη που έχει προκύψει.

 

Αντί επιλόγου…

Η Ελένη, η Φανή, η δεύτερη Ελένη, η Μαρία, η Κατερίνα και η δεύτερη Κατερίνα είναι κοπέλες που ζουν ανάμεσά μας, όπως και τόσοι συμπολίτες μας που με την σκέψη ότι κάποιος έχει ανάγκη, δίνουν τον χρόνο, την αγάπη και την στήριξή τους.

Μόνο αισιοδοξία με γέμισε η κουβέντα μας με την Ελένη Σηφάκη καθώς παρ’ όλη την κατάσταση, το χαμόγελο, η ανιδιοτέλεια και η πραγματική αλληλεγγύη με έκαναν για μια ακόμη φορά να πιστέψω ότι η ανθρωπιά δεν θα χαθεί γιατί εκεί έξω υπάρχουν αθόρυβοι Άνθρωποι που κάνουν το αυτονόητο. Η δράση ξεκίνησε μεν από το Ρέθυμνο όμως αυτό δεν σημαίνει ότι υπάρχει περιορισμός. Η κάθε βοήθεια είναι σημαντική.

Ως Daynight.gr ευχόμαστε καλή δύναμη στο οποιοδήποτε  έργο που καταβάλλουν συμπολίτες μας απ’ όλη την Ελλάδα, ιδιώτες ή μη με την ευχή οι επόμενες μέρες που έρχονται να μας βρουν δυνατούς και χωρίς άλλες απώλειες!

Διαβάστε επίσης:
Στο Ρέθυμνο ΔΕΝ χωράει η μισανθρωπιά!

Ομάδα βοήθειας παιδιών στο Ρέθυμνο
συνεχεια αναγνωσης

ΡΕΘΥΜΝΟ

Ανώγεια: Ξυπνούν μνήμες από το διπλό φονικό

Δημοσιεύτηκε

στις

φονικό ανώγεια
13 Shares

Στις 5 Απριλίου ορίστηκε η δίκη του 29χρονου κατηγορούμενου για τα όσα συνέβησαν στα Ανώγεια τον περασμένο Μάιο.

Ο Μανόλης Καλομοίρης κατηγορείται για ανθρωποκτονία από πρόθεση για το θάνατο του Γιώργου Ξυλούρη στα Ανώγεια μετά το θάνατο του πατέρα του και γνωστού μαντιναδολόγου Λευτέρη Καλομοίρη, σε συμπλοκή που είχε σημειωθεί έξω από το σπίτι της οικογένειας του κατηγορούμενου.

Υπενθυμίζεται πως πριν από περίπου τρεις μήνες, τα αποτελέσματα των βαλλιστικών εξετάσεων είχαν καταδείξει πως ο πατέρας του 29χρονου κατηγορούμενου, Λευτέρης Καλομοίρης είχε βρει το θάνατο από σφαίρα που προήλθε από το όπλο που παραδόθηκε από την οικογένεια Ξυλούρη στις αστυνομικές αρχές.

Η εκδίκαση της υπόθεσης θα γίνει στα Χανιά.

Πηγή: creta24

φονικό ανώγεια
13 Shares
συνεχεια αναγνωσης

ΡΕΘΥΜΝΟ

Αυτοκίνητο πήρε φωτιά εν κινήσει κοντά στο στρατόπεδο

Δημοσιεύτηκε

στις

αυτοκίνητο
32 Shares

Φωτιά ξέσπασε πριν από λίγο σε αυτοκίνητο που κινούνταν στο ύψος του στρατοπέδου στο Ρέθυμνο.

Επί τόπου έφτασε η Πυροσβεστική Υπηρεσία προκειμένου να σβήσει τις φλόγες που ήδη κατάκαιγαν το αυτοκίνητο.

Από τις πρώτες πληροφορίες του rethmenosnews υπάρχουν μόνο υλικές ζημιές…

αυτοκίνητο

αυτοκίνητο
32 Shares
συνεχεια αναγνωσης

ΡΕΘΥΜΝΟ

5.000 ευρώ πρόστιμο σε ξενοδοχείο του Ρεθύμνου

Δημοσιεύτηκε

στις

πρόστιμο
14 Shares

Νέες “καμπάνες” έπεσαν χθες σε ξενοδοχείο και μίνι μάρκετ στην Κρήτη για παραβίαση των μέτρων που εφαρμόζονται κατά του κορονοϊού.

Στο πλαίσιο των ελέγχων των αστυνομικών αρχών, συγκεκριμένα, εστιατόριο ξενοδοχείου στο Ρέθυμνο εντοπίστηκε να σερβίρει και σε πολίτες, εκτός αυτών του ξενοδοχείου. Ο ιδιοκτήτης συνελήφθη ενώ στην επιχείρηση επιβλήθηκε πρόστιμο 5.000 ευρώ.

Την ίδια ώρα, μίνι μαρκετ στο Ηράκλειο, έβαλε λουκέτο για 15 ημέρες και ο ιδιοκτήτης καλείται να πληρώσει πρόστιμου ύψους 10.000 ευρώ για παράβαση ωραρίου, καθώς εντοπίστηκε να λειτουργεί μετά τις 18.00.

Επιπλέον πρόστιμα είχαμε και για μη χρήση μάσκας 14 στο σύνολο του νησιού, αλλά και 98 για απαγόρευση μετακίνησης.

Συγκεκριμένα για μάσκα είχαμε από 4 πρόστιμα σε Χανιά, Ρέθυμνο και Ηράκλειο και 2 στο Λασίθι. Τα περισσότερα πρόστιμα για την μετακίνηση καταγράφηκαν για ακόμα μια μέρα στην ΠΕ Ηρακλείου, όπου είχαμε 67 περιπτώσεις. Ακολούθως στα Χανιά είχαμε 13 παραβάσεις, 8 στο Ρέθυμνο, και 10 στο Λασίθι.

Σημειώνεται ότι το πρόστιμο για τις παραπάνω παραβάσεις ανέρχεται έκαστος σε 300 ευρώ ενώ ο συνολικός αριθμός ελέγχνων που διενεργήθηκαν χθες στο νησί ανέρχεται σε 2.703.

πρόστιμο
14 Shares
συνεχεια αναγνωσης

ΡΕΘΥΜΝΟ

Νέα διάκριση για το Ρέθυμνο από το Υπουργείο Τουρισμού

Δημοσιεύτηκε

στις

δημος φιλικος για το ποδηλατο
700 Shares
Άλλη μια διάκριση για το Ρεθυμνάκι μας, αφού ψηφίστηκε από το Υπουργείο Τουρισμού Δήμος φιλικός για τους ποδηλάτες!
Η συγκεκριμένη διάκριση η οποία τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Τουρισμού απονέμεται από το 2017 σε Δήμους προορισμούς, οι οποίοι πληρούν μια σειρά κριτηρίων εξυπηρέτησης των φίλων του ποδηλάτου (ποδηλατικές διαδρομές, ποδηλατόδρομοι, ποδηλατικές δραστηριότητες και συνεχής ενημέρωση σε έντυπα και ηλεκτρονικά μέσα, συμμετοχή σε αντίστοιχες εκθέσεις και workshops, χώροι στάθμευσης και οδική σήμανση για ποδήλατα, σύστημα ενοικίασης εποπτευόμενο από τον Δήμο, χάρτες και έντυπα, κ.ά.), δημιουργώντας έτσι «ποδηλατική ταυτότητα» στον προορισμό και ενθαρρύνοντας κατοίκους κι επισκέπτες να χρησιμοποιούν το ποδήλατο στην καθημερινότητα ή στις διακοπές τους αντίστοιχα.
Ο Δήμος Ρεθύμνης, τα τελευταία δέκα χρόνια, έχει επενδύσει σημαντικά στη Βιώσιμη Κινητικότητα, τόσο μέσω του Τμήματος Προγραμματισμού και το ευρωπαϊκό πρόγραμμα CIVITAS Destinations όσο και μέσω του Τμήματος Τουρισμού, το οποίο προβάλλει και προωθεί στην Ελλάδα και το εξωτερικό κάθε δράση που σχετίζεται με βιώσιμη ανάπτυξη, προσβασιμότητα και εναλλακτικό Τουρισμό, με ιδιαίτερη έμφαση στον Ποδηλατικό Τουρισμό.
Σημαντικότατα οφέλη της πιστοποίησης “Bike Friendly” είναι ο εμπλουτισμός του τουριστικού προϊόντος του Δήμου, η άμεση τοποθέτησή του τόσο στην ελληνική, όσο και στη διεθνή αγορά με διείσδυση σε πρόσθετα τμήματα της ζήτησης του Εναλλακτικού-Θεματικού Τουρισμού, η μεγάλη δημοσιότητα (άμεση αποστολή ενημέρωσης σε 1.100 δημοσιογράφους, σε 4.000 τουριστικά γραφεία του εξωτερικού, σε ποδηλατικούς συλλόγους, σε ξενοδόχους κ.ά.), συναντήσεις, workshops και συμμετοχή σε εκθέσεις ως συνεκθέτης του “Bike Friendly”, καθώς και η ηλεκτρονική προώθηση και προβολή σε όλα τα ΜΜΕ που αφορούν Βιώσιμο και Εναλλακτικό Τουρισμό.
Η κα Βίκυ Καραντζαβέλου, Διευθύντρια και Υπεύθυνη Δημοσίων Σχέσεων της Εταιρείας ΝatTour ΑΜΚΕ (Διαχειρίστρια Εταιρεία του Σήματος Πιστοποίησης “BikeFriendly”), δήλωσε
«Καλωσορίζουμε τον Δήμο Ρεθύμνης, ο οποίος πρόσφατα πιστοποιήθηκε ως Δήμος φιλικός προς το ποδήλατο και θα σταθούμε αρωγοί σε όλες τις δράσεις και εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν, με στόχο τη χρήση του ποδηλάτου ως φιλικού προς το περιβάλλον μέσου μεταφοράς των κατοίκων, αλλά και των τουριστών.»
Σύμφωνα με την κα Πέπη Μπιρλιράκη, Αντιδήμαρχο Ρεθύμνης, «Η διάκριση με το σήμα “BikeFriendly” είναι μια επιπλέον αξιοποίηση της προσήλωσης του Δήμου μας πάνω στη Βιώσιμη Κινητικότητα και στα οφέλη αυτής για τους κατοίκους και τους επισκέπτες του Δήμου. Ανοίγουν νέες προοπτικές για τον Ποδηλατικό Τουρισμό που είναι πολύτιμος λόγω της εποχικότητάς του στη χαμηλή περίοδο, όπως και για τη συνέχεια δημιουργίας, αξιοποίησης και βελτίωσης υποδομών από τον δημόσιο, αλλά και τον ιδιωτικό τομέα (όπως το δίκτυο ξενοδοχείων για Ποδηλατικό Τουρισμό, κ.ά.)
Ευχαριστούμε θερμά όλους όσοι δούλεψαν γι’ αυτήν τη διάκριση και όλους αυτούς που τη στηρίζουν στην πράξη. Ελπίζουμε τα αποτελέσματα και αυτής της προσπάθειας του Δήμου μας, να τα καρπωθεί σύντομα όλη η κοινωνία »
Η παράδοση του σήματος της πιστοποίησης θα γίνει με ειδική εκδήλωση μόλις επιτρέψουν οι συνθήκες των υγειονομικών πρωτοκόλλων.
Πηγή: kriti360

δημος φιλικος για το ποδηλατο
700 Shares
συνεχεια αναγνωσης

ΡΕΘΥΜΝΟ

Στο Ρέθυμνο ΔΕΝ χωράει η μισανθρωπιά!

Δημοσιεύτηκε

στις

ΑμεΑ
451 Shares

Το γύρο ολόκληρης της Ελλάδας έχει κάνει η τραγική είδηση από το Ρέθυμνο που ανέδειξε χτες το Daynight.gr. Την περίπτωση, δηλαδή, μιας οικογένειας από την πόλη μας η οποία έχει ένα παιδί ΑμεΑ και εξαιτίας αυτού, της ζητήθηκε να φύγει από το σπίτι που μόλις είχε ενοικιάσει, καθώς το προηγούμενο καταστράφηκε προ ημερών από πυρκαγιά.

Οι αντιδράσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης υπήρξαν έντονες, ενώ απέναντι στον κοινωνικό ρατσισμό που βίωσε η οικογένεια, στήθηκε ένα τείχος αλληλεγγύης, καθώς όπως ενημέρωσε το Daynight.gr ο  Σύλλογος Γονέων Ατόμων με Αυτισμό Ρεθύμνου, υπάρχουν ιδιοκτήτες σπιτιών που ήδη έχουν προσφερθεί να ενοικιάσουν το χώρο τους στην οικογένεια. 

Την ίδια στιγμή, η πρωτάκουστη περίπτωση, δημοσιοποιήθηκε σήμερα από το MEGA όπου υπήρξε συνέντευξη της μητέρας του παιδιού, νοσηλεύτρια η ίδια στο Γενικό Νοσοκομείο Ρεθύμνου.

Δείτε το βίντεο της συνέντευξης:

 

Για το περιστατικό τοποθετήθηκε και ο γνωστός Ρεθυμνιώτης Γαβριήλ Τσουντάνης, πατέρας και αυτός ενός υπέροχου παιδιού. Με σχετική του ανάρτηση στον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook, εξέφρασε την απόλυτη στήριξή του στην οικογένεια.

 

Το μήνυμα του κ. Τσουντάνη:

Η στέγη στο Ρέθυμνο πάντα ήταν ένα θέμα. Σε μια φοιτητούπολη αλλά και τουριστικό μέρος παράλληλα, δύσκολα βρίσκεις σπίτι. Τη δυσκολία αυτή έρχεται σήμερα να ενισχύσει και μια συμπεριφορά ιδιοκτήτη που ξεπερνά κάποια όρια.

Νομίζω ακούστηκε τις μέρες αυτές το πρόβλημα της οικογένειας της Maria Antouanetta Anagnostopoulou που το σπίτι τους καταστράφηκε από πυρκαγιά μαζί με όλα τους τα υπάρχοντα. Ευτυχώς ξύπνησαν από τον καπνό και γλύτωσαν τα χειρότερα!

Τις επόμενες μέρες βρήκαν σπίτι και μετακόμισαν, για να ξαναστήσουν με ό,τι είχε απομείνει. Δεν υπολόγισαν όμως καλά ότι ο 5χρονος αυτιστικός γιος τους, αυτός που ξύπνησε πρώτος και τους γλύτωσε από τη φωτιά, θα ήταν η αιτία να τους διώξουν από το νέο σπίτι.

Η ιδιοκτήτρια άκουσε παράπονα από τη γειτονιά για τον 5χρονο γιο με αυτισμό και την υπερκινητικότητα του και αφού επέστρεψε τα πρώτα χρήματα που είχαν καταβληθεί από την οικογένεια, τους ζήτησε να φύγουν.

Η κοινωνία δείχνει ένα πρόσωπο που σίγουρα δεν την τιμά και δεν πρέπει να την αντιπροσωπεύει. Τα άτομα με ειδικές ανάγκες δεν είναι ανάγκη να ζουν στο περιθώριο, ούτε σε “ειδικές γειτονιές”, σε “ειδικά σπίτια”. Μπορούν κάλλιστα να ζουν μαζί μας, αρκεί να είμαστε λίγο πιο έξυπνοι να καταλάβουμε και να αποδεχτούμε. Να μη φοβόμαστε.

Τη Μαρία τη γνωρίζω. Τα προβλήματα υγείας της οικογένειας τα γνωρίζω. Επιτρέψτε μου να πω πως, πολλοί που διαβάζετε τώρα, όχι μόνο δεν έχετε ιδέα πόσο δύσκολα περνάει η οικογένεια χρόνια τώρα, αλλά ούτε εγώ δεν ξέρω που βρίσκουν τόση δύναμη και αντέχουν. Ακατανόητη δύναμη!

Η Maria Antouanetta Anagnostopoulou δεν ζητά δωρεάν φιλοξενία σε κανένα σπίτι, αποδοχή ζητά και κατανόηση. Θέλει να πληρώνει ενοίκιο και να ζει ήσυχα και ήρεμα. Ούτε θα φωνάξει, ούτε θα μαλώσει, ούτε θα ζητήσει τίποτα με το ζόρι. Έχει σημαντικά πράγματα να κάνει.

Μαρία είμαστε εδώ. Θα βρεθεί σπίτι και θα κοιτάτε μπροστά…

ΥΓ: όποιος θέλει να βοηθήσει, απευθείας στη Μαρία μήνυμα παρακαλώ, είναι ευγενικότατη και θα απαντήσει με χαρά. Από μένα ευχαριστώ.

ΑμεΑ
451 Shares
συνεχεια αναγνωσης
Διαφήμιση

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Copy link
Powered by Social Snap