Ρέθυμνο
Μαρία, ποια σοκολατένια αβγά σου ζητάνε τα Ρεθυμνιωτάκια για το Πάσχα;
«Ψάχνουν από τώρα, αν και είναι νωρίς. Θέλουν να δουν το χαμόγελο στα πρόσωπα των παιδιών τους, για να τους προσφέρει τη θετική διάθεση που όλοι αναζητούν.»
Τα σοκολατένια αυγά του Πάσχα εμφανίστηκαν φέτος νωρίς, προκειμένου να ζεστάνουν το κλίμα και να ενισχύσουν την πασχαλινή κατανάλωση. Για την τοπική αγορά του Ρεθύμνου, αυτή η εμφάνιση αποτελεί το πρώτο προεόρτιο κάλεσμα, καθώς, μαζί με τα σοκολατένια αυγά, ξεκινούν και οι πρώτες συζητήσεις για τα πασχαλινά δώρα των παιδιών και τις καθιερωμένες λαμπάδες.
Η Μαρία Διαλεκτού, υπεύθυνη γνωστού ζαχαροπλαστείου στην περιοχή της Καλλιθέας, περιγράφει στο Daynight.gr το πρώτο κλίμα που αντικρύζει στα πρόσωπα των πελατών. Όπως λέει, σταματούν και παρατηρούν ένα-ένα τα σχέδια πάνω στα σοκολατένια αυγά:
“Είναι κάτι που συμβαίνει περισσότερο για να ζεσταθεί το κλίμα, αλλά και για να δει ο κόσμος τις επιλογές του και ποια είναι τα φετινά σχέδια. Έτσι, όταν έρθει η κατάλληλη στιγμή, να πάρει αυτό που χρειάζεται. Έχουν ήδη ξεκινήσει την έρευνα αγοράς και ρωτάνε οι περισσότεροι για τα σοκολατένια αυγά που βλέπουν στα ράφια μας.”
Όπως εξηγεί η Μαρία, τα παιδιά έχουν τις δικές τους επιθυμίες και τις εκφράζουν σε παππούδες, θείους και νονούς. Αυτοί με τη σειρά τους ρίχνουν μια πρώτη διερευνητική ματιά για να είναι καλύτερα προετοιμασμένοι:
“Πρώτα απ’ όλα, κοιτούν όλοι τι χρειάζονται τα παιδιά. Έρχονται και μας λένε τι τους έχουν ζητήσει. Ψάχνουν για τα βαφτιστήρια, τα ανήψια, αλλά και για παιδιά του κοντινού τους περιβάλλοντος. Ψάχνουν όμως από τώρα, από νωρίς. Θέλουν να δουν αυτό το χαμόγελο στα παιδιά για να τους δώσει την θετική διάθεση, που ψάχνουμε όλοι.”
Τα σοκολατένια αυγά με τους πιο γνωστούς παιδικούς χαρακτήρες έχουν τη μεγαλύτερη ζήτηση. Όπως λέει η Μαρία:
“Τα παιδιά παίρνουν διπλή χαρά: αποκτούν τον αγαπημένο τους παιδικό ήρωα σε σοκολατένια γεύση, που ανυπομονούν να τον κόψουν κομματάκια και να τον γευτούν.
Οι περισσότεροι ενήλικες ζητάνε πρώτα τη γνώμη των παιδιών, τι θέλουν. Γιατί φέτος, τα περισσότερα σοκολατένια αυγά μας είναι φιγούρες από παιδικούς ήρωες. Αυτά που ζητάνε περισσότερο είναι τα πιο προβεβλημένα, αυτά που γνωρίζουν όλα τα παιδιά: minion, πριγκίπισσες, super mario. Είναι αυτά που τους ενθουσιάζουν γιατί τα βλέπουν από την τηλεόραση.”

-
PLUS +3 ημέρες πριν
Εύη Βατίδου: «Καρφί» για τα παιδιά της – «Η απουσία σας πλήγωσε τη μνήμη του πατέρα σας»
-
ΚΡΉΤΗ3 ημέρες πριν
Ανάσταση με φωτιές στην Κρήτη: Έκαψαν επίτηδες τον Ιούδα άλλων χωριών
-
Ρέθυμνο2 ημέρες πριν
Ευχές της Όλγας Κεφαλογιάννη από το Ρέθυμνο ενόψει Πάσχα
-
LIFESTYLE3 ημέρες πριν
Πάσχα στα Χανιά για τον Δημήτρη Λάλο και την Μαριλίτα Λαμπροπούλου