Διαφήμιση

Ρέθυμνο

Λειτουργία στο Ναό του Αγίου Ευαγγέλου στη μνήμη του αδικοχαμένου Βαγγέλη Γιακουμάκη

Δημοσιεύτηκε

στις

[ss_social_share shape="rectangle" size="small"]
Διαφήμιση

Το Σάββατο 8-7-2023 θα τελεσθεί παρουσία του Μητροπολίτη Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου κ. Πρόδρομου, λειτουργία στον Ιερό Ναό του Αγίου Ευαγγέλου στο Σελλί Ρεθύμνου, το ναό που έφτιαξε η οικογένεια του αδικοχαμένου Βαγγέλη Γιακουμάκη, του οποίου η τραγική ιστορία  πάντα θα μας θυμίζει ότι η κοινωνία έχει να κάνει πολλά βήματα προόδου,  για να προστατεύσει την καλοσύνη και την ευγένεια.

Η οικογένεια του Βαγγέλη που όσα χρόνια και αν περάσουν, το μόνο σίγουρο είναι ότι δεν θα πάψει ποτέ να θυμάται και να τιμά το παιδί της, κάθε χρόνο στη λειτουργία, με τα υπόλοιπα μέλη της οικογένειας, φίλους, συγγενείς και συγχωριανούς θυμούνται και μιλούν με λόγια αγάπης για τον 20χρονο.

Όσο για την κοινωνία και την ενδοσκόπηση που οφείλει να κάνει -και μάλιστα ο καθένας μας ξεχωριστά-  καλό είναι να βάζει μέσα στα δεδομένα και τη στάση που κρατάμε όλοι μας,  όταν συναντάμε την κακοποίηση και απλά αδιαφορούμε ή χειρότερα, λέμε ότι είναι “θέμα” αυτών που είτε την ασκούν είτε την υπομένουν. Αυτό το “θηρίο”, το θηρίο της “αδιαφορίας” γεννά εγκληματίες, γεννά “θύτες” και “θύματα” και αρκετά τράφηκε έως σήμερα.

Ως ηχηρή απάντηση θα στέκουν για πάντα οι στίχοι από το ποίημα που έγραψε ο Μάνος Ελευθερίου για τον Βαγγέλη Γιακουμάκη , που κλείνοντας αναφέρει:

“Πώς να σου γράψω, το λοιπόν, βιογραφία αφού οι λέξεις μου είναι μόνο της βροχής.

Ποτέ το μπλε δεν το χωρά δικογραφία.

Θυμίζει σύλληψη κι εκτέλεση εποχής.

Είμαστε άρρωστοι βαριά από νοσταλγία.

Μας περιμένουν τα τσιγκέλια στα σφαγεία”.

Πηγή: neakriti

 

Διαφήμιση
Διαφήμιση

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Το Daynight.gr σέβεται απόλυτα το δικαίωμα σας στην ελεύθερη γνώμη στο πλαίσιο πάντα ενός κόσμιου διαλόγου. Τα σχόλια που ακολουθούν εκφράζουν και απηχούν αποκλειστικά τον αναγνώστη/ρια και το Daynight.gr διατητηρεί το δικαίωμα να μην αναρτά ή/και να διαγράφει απρεπή, υβριστικά και διαφημιστικά σχόλια.

[gs-fb-comments]
Exit mobile version