Βρειτε μας στα Social Media
 

Ρέθυμνο

Μικρά Ρεθυμνιωτάκια παίζουν, μαθαίνουν και χτίζουν ΦΟΒΕΡΕΣ αναμνήσεις στο κτήμα «Αμάλθεια»

Δημοσιεύτηκε

στις

Διαφήμιση
Διαφήμιση

«Όταν τα παιδιά έρχονται σε επαφή με τη φύση, αποκαλύπτουν τη δύναμή τους.»

Μαρία Μοντεσσόρι

 

Το πολυδιαδραστικό κτήμα «Αμάλθεια», που βρίσκεται μέσα σ’ ένα κατάφυτο περιβάλλον στην περιοχή του Ατσιποπούλου, επισκέφτηκαν οι μαθητές της προνηπιακής τάξης του Α΄ Βρεφονηπιακού Σταθμού Περιβολίων.

Τα μικρά «Αστεράκια» παρέα με τις δασκάλες τους, Σεβαστή Ρεΐση και Χρύσα Μαρκάκη ,που είχαν τη θαυμάσια ιδέα αυτής της εκδρομής, ένιωσαν τη χαρά που προσφέρει η ευεργετική επαφή με τη φύση. Βίωσαν στιγμές μάθησης, ξεγνοιασιάς και παιχνιδιού, μακριά από τις οθόνες της σύγχρονης τεχνολογίας, τα τάμπλετ, την τηλεόραση και τα κινητά.

 

 

Οι ιδιοκτήτες του κτήματος «Αμάλθεια», Μάρκος Κοκολάκης και Σταύρος Νικηφόρος υποδέχτηκαν με χαμόγελο τα παιδιά και τους πρόσφεραν νόστιμα κεράσματα για το καλωσόρισμα, ενώ τους χάρισαν και καπελάκια για τον ήλιο. Η Νίκη Μιχελουδάκη και η Γεωργία Μανωλιούδη διηγήθηκαν στα παιδιά το μύθο της Αμάλθειας, της τροφού του Δία, από την οποία το κτήμα πήρε την ονομασία του.

Αρχικά, τα παιδιά έμαθαν πώς φτιάχνεται το ψωμί και συμμετείχαν στη διαδικασία ζυμώνοντας τα δικά τους ψωμάκια, τα οποία έψησαν στον ξυλόφουρνο και ήταν πράγματι πεντανόστιμα!

 

 

Έπειτα, οι μικροί μαθητές έγιναν για λίγο τυροκόμοι, πάντα βέβαια με τη βοήθεια και την καθοδήγηση των δασκάλων. Έβρασαν και ανακάτεψαν το γάλα μέχρι να γίνει το «τυροζούλι», το οποίο γεύτηκαν απολαμβάνοντας την ποιότητα της κρητικής διατροφής.

 

 

Η συνέχεια περιλάμβανε διασκέδαση και ψυχαγωγία! Τα παιδιά χωρίστηκαν σε δύο ομάδες, την μπλε και την κόκκινη και έπαιξαν «Survivor» στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο του κτήματος. Οι δύο ομάδες αναδείχτηκαν ισόπαλες. Μάλιστα, στο τέλος του παιχνιδιού μπήκαν στον αγώνα και οι μητέρες που συνόδευαν τα παιδιά στην εκδρομή.

 

 

Τέλος, είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν τα δέντρα, αφού κόλλησαν φύλλα και δημιούργησαν το δικό τους φυτολόγιο. Και αφού έφαγαν τα αφράτα ψωμάκια που είχαν ζυμώσει και ήταν το έπαθλο του αγώνα τους, έφτασε η ώρα της αποχώρησης.

Η όμορφη παρέα του κτήματος «Αμάλθεια» αποχαιρέτισε τους μικρούς φίλους, που μπήκαν στο λεωφορείο και πήραν το δρόμο της επιστροφής για το σχολείο τους κουβαλώντας μαζί τις ομορφότερες αναμνήσεις!

 

 

Επισκεφθείτε το site και τη Facebook σελίδα του «Αμάλθεια»

 

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Ακολουθήστε το Daynight.gr σε Facebook και Instagram
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση
Διαφήμιση

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Copy link
Powered by Social Snap