Βρειτε μας στα Social Media
 

Ρέθυμνο

Κραυγή αγωνίας προς τους Ρεθυμνιώτες από τους διευθυντές του νοσοκομείου

Δημοσιεύτηκε

στις

νοσοκομειο ρεθυμνου
Διαφήμιση
Διαφήμιση
771 Shares

Οι διευθυντές του νοσοκομείου Ρεθύμνου δημοσιοποιούν ένα κείμενο γροθιά στο στομάχι και απευθύνονται στους Ρεθυμνιώτες για την κατάσταση που βιώνουν στη μάχη με την πανδημία.

Η υποστελέχωση παρά τις διαβεβαιώσεις της διοίκησης του νοσοκομείου έχουν μετατρέψει την καθημερινότητα σε εφιάλτη, ενώ ταυτόχρονα κάνουν έκκληση για στελέχωση και στήριξη στο έργο τους.

Οι γιατροί μίλησαν και οι Ρεθυμιώτες άκουσαν. Ελπίζουμε να ακούσουν και οι υπεύθυνοι της διοίκησης και του Υπουργείου και φυσικά να αναλάβουν τις ευθύνες τους αν η κατάσταση ξεφύγει από τον έλεγχο και αντιμετωπίσουμε κάποια υγειονομική κρίση, λόγω της υποστελέχωσης της κλινικής Covid και του νοσοκομείου γενικότερα.

Αναλυτικά η επιστολή τους:

«Πολίτες του Ρεθύμνου

Απευθυνόμαστε σε σας οι 4 διευθυντές του νοσοκομείου που εμπλεκόμαστε κατά κύριο λόγο στην αντιμετώπιση της πανδημίας. Είμαστε οι διευθυντές της ΜΕΘ, των επειγόντων, της Παθολογικής Κλινικής και της Πνευμονολογικής κλινικής. Επιπλέον ο διευθυντής της Πνευμονολογικής είναι και ο πρόεδρος του Παθολογικού τομέα καθώς και του Επιστημονικού συμβουλίου και η διευθύντρια της Παθολογικής κλινικής είναι και πρόεδρος της επιτροπής λοιμώξεων και επιστημονικά υπεύθυνη για τη διαχείριση της πανδημίας.

Βρισκόμαστε στο 2ο χρόνο της Πανδημίας και παρά τις διαβεβαιώσεις της διοίκησης λειτουργούμε με το ίδιο προσωπικό. 2 γιατροί στην Πνευμονολογική 3 γιατροί στα ΤΕΠ, 5 γιατροί στη ΜΕΘ και 4 γιατροί στην Παθολογική. Αυτοί είμαστε με ελάχιστα παροδικά «μπαλώματα» από ανειδίκευτο προσωπικό, που ευπρόσδεκτο είναι και απαραίτητο, αλλά δεν αρκεί. Όποιος και να σας πει κάτι άλλο αυτή είναι η αλήθεια. Μέχρι τώρα προσπαθήσαμε να κρατήσουμε τα τμήματα μας ανοιχτά προσφέροντας τις σωστές υπηρεσίες στους ασθενείς μας. Επίσης να υποστηρίξουμε μια νέα κλινική COVID, η οποία όλο και επεκτείνεται και τώρα έχει 36 κρεβάτια. Η ΜΕΘ, η οποία επίσημα δεν διαθέτει κανένα COVID κρεβάτι, νοσηλεύει 3 περιστατικά COVID. Το Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών (ΤΕΠ) δέχεται δεκάδες περιστατικά Covid ύποπτα και επιβεβαιωμένα με συνεχώς αυξανόμενη τάση.

Επιστημονικά και ιατρικά μπορούμε να υποστηρίξουμε την πανδημία. Γιατρούς δεν έχουμε. Εξαντλούμε τις δυνάμεις μας για να προστατέψουμε  την ασφάλεια των ασθενών μας, όμως  το έργο  αυτό έχει γίνει απίστευτα δύσκολο, όσο ο καιρός περνάει και βοήθεια δεν έρχεται.

Με αίσθημα ευθύνης μεγάλη αγάπη για τους πολίτες του Ρεθύμνου.

Γεώργιος Χρυσοφάκης

Διευθυντής της Πνευμονολογικής κλινικής,  πρόεδρος του  Επιστημονικού συμβουλίου

Χαράλαμπος Μαρκάκης

Διευθυντής της ΜΕΘ

Ελένη Ιωαννίδου

Διευθύντρια της Παθολογικής Κλινικής πρόεδρος της Επιτροπής Λοιμώξεων και επιστημονικά υπεύθυνη για τη διαχείριση της πανδημίας

Μαρίνα Κουρτζέλη

Διευθύντρια του Τμήματος Επειγόντων Περιστατικών»

 

νοσοκομειο ρεθυμνου
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Ακολουθήστε το Daynight.gr σε Facebook και Instagram
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση
Διαφήμιση

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Copy link
Powered by Social Snap