Βρειτε μας στα Social Media

Ρέθυμνο

Κορυφώθηκαν οι επετειακές εκδηλώσεις για τα 78 χρόνια από το ολοκαύτωμα των Ανωγείων

Δημοσιεύτηκε

στις

Διαφήμιση
Διαφήμιση
146 Shares

Την πιο ένδοξη σελίδα της ιστορίας των Ανωγείων που γράφτηκε με το αίμα των προγόνων τους που πολέμησαν τον Γερμανό κατακτητή για τα ιδανικά και την ελευθερία τους, γιόρτασαν σήμερα οι Ανωγειανοί, ανήμερα της επετείου των 78 χρόνων από το τρίτο και τελευταίο ολοκαύτωμα του ιστορικού δήμου.

Στην ορεινή κωμόπολη του Μυλοποτάμου, που στη διάρκεια και του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου διαδραμάτισε καθοριστικό ρόλο στους αγώνες κατά των ναζί, βρέθηκαν το πρωί σύσσωμοι οι εκπρόσωποι των τοπικών αρχών, όπου παρουσία του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Γιώργου Γεωργαντά, παρακολούθησαν τις εκδηλώσεις μνήμης που έγιναν στην πλατεία Αρμί, μπροστά στο ηρώο.

Του Ολοκαυτώματος των Ανωγείων στις 13 Αυγούστου το ‘44 από τα γερμανικά στρατεύματα, προηγήθηκαν δύο ακόμα ισοπεδωτικά ολοκαυτώματα του χωριού. Το πρώτο ήταν το 1822 και το δεύτερο το 1867. Ενώ ακόμα και σήμερα, 78 χρόνια μετά, οι ηλικιωμένοι κάτοικοι του χωριού θυμούνται τα γεγονότα που τους σημάδεψαν την ψυχή, καθώς αρκετοί από αυτούς, αλλά και από τους συγγενείς τους που σήμερα δεν ζουν, βίωσαν συνειδητά τη φρίκη του πολέμου.

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση louvro
Ακολουθήστε το Daynight.gr σε Google News, Facebook και Instagram.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κρήτη, την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Daynight.gr
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση cretan
Διαφήμιση vision
Διαφήμιση louvro
Διαφήμιση
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση vision
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Copy link
Powered by Social Snap