Βρειτε μας στα Social Media

Ρέθυμνο

Κωνσταντίνος Μερκούρης: Ο καρδιολόγος των Ανωγείων που εξετάζει εδώ και 6 χρόνια τους κατοίκους τους | ΒΙΝΤΕΟ

Διαφήμιση

Δημοσιεύτηκε

στις


Η ιστορία του γιατρού  που εξετάζει εδώ και έξι χρόνια δωρεάν τους κατοίκους των Ανωγείων Ρεθύμνου

Μια μικρή αναζήτηση σε επιστημονικές μελέτες για την επίδραση που έχει στην ψυχή η ανιδιοτελής προσφορά στον συνάνθρωπο, είναι αρκετή. Το να δίνεις αγάπη και φροντίδα, χωρίς να περιμένεις αντάλλαγμα, λειτουργεί σαν «φορτιστής μπαταρίας» της ανθρώπινης ψυχής, λένε ψυχολόγοι. Αισθάνεσαι κόπωση, αλλά αδυνατείς να σταματήσεις, συμπληρώνουν. Και το επιβεβαιώνουν όσοι το κάνουν. Όπως ο Ντίνος Μερκούρης, ένας καταξιωμένος επιστήμονας της ιατρικής, με εξειδίκευση στην καρδιολογία που φροντίζει τους συνανθρώπους του. Κάθε μέρα. Με όλη του την καρδιά.
Διευθύνει την Κλινική Καρδιολογίας στο Λαϊκό Γενικό Νοσοκομείο Αθηνών και μια φορά το μήνα ταξιδεύει στην Κρήτη για να προσφέρει εθελοντικά τις υπηρεσίες του στους κατοίκους των Ανωγείων. Τουλάχιστον 60 άτομα περνούν από το Κέντρο Υγείας της κωμόπολης του νομού Ρεθύμνου για να εξεταστούν από τον κ. Μερκούρη, στη διάρκεια του Σαββατοκύριακου που παραμένει στην περιοχή. Παλαιότερα μπορεί να ξεπερνούσαν τα 100. Χωρίς να υπολογιστούν τα έκτακτα περιστατικά. Αλλά εκείνος δεν πτοείται. «Έξι χρόνια τώρα δεν έχει χαθεί ποτέ μήνας» λέει ο ίδιος. «Το έργο μου, αυτό που θέλω να αφήσω σαν παρακαταθήκη είναι να κάνω τους ανθρώπους όσο μπορώ μονιασμένους, αγαπημένους, να ζουν με ειρήνη και αγάπη» συμπληρώνει.
Αναφερόμενοι στο έργο του οι κάτοικοι των Ανωγείων τον αποκαλούν θείο δώρο, εκφράζουν ευγνωμοσύνη για το πρόσωπό του, ενώ εμφανίζονται έτοιμοι να τον υπερασπιστούν με κάθε τρόπο, όποια στιγμή χρειαστεί. «Έχει γίνει ο γιατρός της καρδιάς μας. Η εθελοντική προσφορά του είναι μεγάλη υπόθεση για εμάς» δηλώνει η κυρία Ρένα Ανδρεαδάκη, Διοικητική Υπάλληλος του Κέντρου Υγείας Ανωγείων.

Ο κ. Μερκούρης είναι ένας απλός άνθρωπος. Αρκείται στα λίγα και δείχνει με τον πιο παραδειγματικό τρόπο τι σημαίνει να παράγεις έργο με αξία, αγάπη και ήθος, κόντρα στις δυσκολίες των καιρών, κόντρα στην οδύσσεια του καθενός. Είναι μέρος εκείνων των ανθρώπων, που ανακαλύπτουν αυτό που έχει αληθινό νόημα και δίνουν ένα σπουδαίο προσωπικό μάθημα στον κόσμο γύρω τους.

Στο πρώτο επεισόδιο του ντοκιμαντέρ «Ένα Έργο, μια ιστορία» από την ERGO Ασφαλιστική, η σχέση του Ντίνου Μερκούρη με τους ανθρώπους των Ανωγείων συγκινεί. Ο κόσμος μέσα από τα μάτια του γιατρού δημιουργεί κίνητρο και σκοπό ζωής να μην υποτιμούμε τις απλές, καθαρές διαπροσωπικές, σχέσεις που όμως λειτουργούν ως αντίδοτο στις ταραγμένες μέρες που βιώνουμε.

 

protothema.gr


Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Ακολουθήστε το Daynight.gr σε Google News, Facebook και Instagram.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κρήτη, την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Daynight.gr
Διαφήμιση
Διαφήμιση ypen
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση expoyachtingcrete
Διαφήμιση agroexpoierapetra
Διαφήμιση ypen
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση expoyachtingcrete
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση vision
Διαφήμιση
Διαφήμιση agroexpo

ΔΗΜΟΦΙΛΗ