Βρειτε μας στα Social Media
 

Ρέθυμνο

«Κάντε επιτέλους κάτι με τους κόμβους του Ρεθύμνου!»

Δημοσιεύτηκε

στις

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Τα προβλήματα με τους κόμβους του Ρεθύμνου, δεν λένε να περιοριστούν!

Διαχρονικά, εδώ και πολλά χρόνια, η λειτουργία των κόμβων Ατσιποπούλου, Σπηλίου και Αμαρίου, καθίσταται προβληματική, προς ταλαιπωρία των οδηγών. Παρωχημένες μελέτες, ελλιπής συντήρηση, κακές κατασκευές, συνθέτουν ένα σκηνικό που δεν θυμίζει σε τίποτα Ευρώπη.

Τι κι αν έχουν γραφτεί πολλά, τελικά τίποτα δεν αλλάζει προς το καλύτερο. Το αντίθετο μάλιστα! Συνέπεια όλων των παραπάνω, τα ατυχήματα, που δυστυχώς είναι σε καθημερινή βάση, ο εκνευρισμός των οδηγών, η καθυστέρηση και το χάσιμο χρόνου.

Κόμβος Ατσιπόπουλου:

Η ταλαιπωρία των οδηγών και… “η κορώνα ή γράμματα” για το ποιος έχει προτεραιότητα, απασχολεί την κεντρικότερη πύλη εισόδου και εξόδου από και προς τα δυτικά αλλά και προς τα χωριά της Δημοτικής Ενότητας Ν. Φωκά. Ανύπαρκτοι φωτεινοί σηματοδότες, ξεθωριασμένες διαβάσεις και γενικά μια κατάσταση που θυμίζει κόμβο υποσαχάριας χώρας. Σε μία περιοχή με έντονη επιχειρηματική ανάπτυξη, οι υποδομές μάλλον πως δεν είναι προς όφελος της περιοχής. Η ανάγκη για βελτιωτικές παρεμβάσεις ακόμη και από τις αρμόδιες υπηρεσίες είναι απαραίτητες, αλλά μέχρι τώρα, σιγή ασυρμάτου.

 

Κόμβος Σπηλίου:

Η κατάσταση που αντιμετωπίζουν και στην περιοχή των Τριών Μοναστηριών, με έντονη οικιστική ανάπτυξη, φανερώνει την ανυπαρξία συντήρησης από τις αρμόδιες υπηρεσίες. Πυκνή βλάστηση, σχεδόν ανύπαρκτος φωτισμός, απουσία διαγραμμίσεων, ελλιπής σήμανση, προβληματική ορατότητα και πολλά άλλα, χαρακτηρίζουν τον κόμβο Σπηλίου, με μεγάλο φόρτο αυτοκινήτων, ειδικά τους θερινούς μήνες. Παρά ταύτα, πεζοί και οδηγοί, καλούνται να αντιμετωπίσουν καθημερινά έναν δύσκολο κυκλοφοριακό γρίφο.Κόμβος Αμαρίου:

Ο νεότερος σε κατασκευή κόμβος του Ρεθύμνου, που δυστυχώς κι αυτός ακολουθεί…τη μοίρα των προηγούμενων δύο. Σχεδόν καθημερινά τα ατυχήματα στην έξοδο προς την Λ. Μάχης Κρήτης, καθώς ο οδηγός καλείται να διασχίσει κάθετα τέσσερα (4) ρεύματα κυκλοφορίας για να εισέλθει στον κεντρικό δρόμο. Μια πυκνοκατοικημένη περιοχή σαν τα Μυσσίρια, επιβαρύνονται καθημερινά με έναν μεγάλο όγκο οχημάτων που κατευθύνονται από τα ανατολικά του Ρεθύμνου και το Αμάρι, με αποτέλεσμα να γίνεται το αδιαχώρητο στην περιοχή αυτή.

 

Τα παραπάνω, λίγο πολύ, άλλoτε συνοπτικά κι άλλες φορές εμπεριστατωμένα, είναι γνωστά στις υπηρεσίες του ΟΑΚ, της Περιφέρειας και του Υπουργείου Υποδομών.

Το ζήτημα είναι, να δοθούν λύσεις, κι αυτές, τουλάχιστον στο εγγύς μέλλον, δεν είναι ορατές!

Κοινός Τόπος, Κοινός Στόχος.

Εκ του Δ.Σ. του ΣΥΝΠΟΛΙΣ

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Ακολουθήστε το Daynight.gr σε Facebook και Instagram
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση
Διαφήμιση

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Copy link
Powered by Social Snap