Βρειτε μας στα Social Media

ΡΕΘΥΜΝΟ

Γ. Κεφαλογιάννης: «Στόχος να γίνει το Ρέθυμνο ακαδημαϊκός πόλος»

Δημοσιεύτηκε

στις

γιαννης κεφαλογιάννης
Διαφήμιση
Διαφήμιση

Το ινστιτούτο φυσικής, πλάσματος και λέιζερ, δηλαδή, το γνωστό ως πρόγραμμα Hiper, στεγάζεται σε ένα υπερσύγχρονο κτίριο στους χώρους του Αγροτικού Συνεταιρισμού Ρεθύμνου και έως πρόσφατα υπήρχε σοβαρό πρόβλημα στην μεταβίβαση της ιδιοκτησίας του κτιρίου στο Ελληνικό Μεσογειακό Πανεπιστήμιο. Η επίσκεψη των υφυπουργών έγινε με αφορμή την πρόσφατη ψήφιση της τροπολογίας που κατέθεσε στην Βουλή η Ντόρα Μπακογιάννη, σύμφωνα με την οποία οι κτιριακές εγκαταστάσεις μπορούν να αγοραστούν μέσω του προγράμματος δημοσίων επενδύσεων από τον Αγροτικό Συνεταιρισμό Ρεθύμνου, που ήταν ο ανάδοχος του έργου, και να μεταβιβαστούν στο Ελληνικό Μεσογειακό Πανεπιστήμιο.

Ήταν ένα χρόνιο πρόβλημα που επιλύθηκε, για το οποίο έγινε λόγος και από τον κ. Γιάννη Κεφαλογιάννη αλλά και από τον Πρύτανη του Ε.Μ.Π κ. Νίκο Κατσαράκη, ο οποίος και ξενάγησε τους υφυπουργούς στους χώρους υλοποίησης του επιστημονικού προγράμματος.  Χαρακτηριστικά, ο Υφυπουργός Παιδείας κ. Διγαλάκης, δήλωσε, ότι “Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι, που επιλύθηκε ένα χρόνιο πρόβλημα μετά από συντονισμένες ενέργειες και αφορά στην μεταβίβαση του κτιρίου που φιλοξενεί το πρόγραμμα στο Ελληνικό Μεσογειακό Πανεπιστήμιο. Το πρόβλημα λύθηκε και στο εξής χωρίς ανησυχία, οι ερευνητές να μπορούν να προχωρούν απρόσκοπτα στον σκοπό τους. Είναι μια εθνικά πολύ αξιόλογη υποδομή. Φιλοξενεί εξοπλισμό μεγάλης αξίας, έχει προσωπικό καταξιωμένο, από τους καλύτερους στην Ευρώπη και η πολιτεία οφείλει να στηρίζει αυτές τις προσπάθειες.”

Ο υφυπουργός δήλωσε ακόμα, ότι το κέντρο αυτό αποτελεί πρότυπη ανταγωνιστική δομή σε ευρωπαϊκό επίπεδο και ο ίδιος πρότεινε να υποβάλει αίτηση για να ενταχθεί στα Κέντρα Αριστείας της Ελλάδας και να στηριχθεί ακόμα περισσότερο.

Στον υφυπουργό τέθηκε ερώτηση για την εκκρεμότητα της ίδρυσης και λειτουργίας της Σχολής Τουρισμού, για την οποία δήλωσε, ότι είναι ένα λογικό και δίκαιο αίτημα καθώς η Κρήτη αποτελεί ναυαρχίδα του Ελληνικού τουρισμού, ωστόσο, η διαδικασία έχει ανατεθεί στην Εθνική Αρχή Ανώτατης Εκπαίδευσης, η οποία και θα αξιολογήσει την πρόταση του Πανεπιστημίου Κρήτης και θα αποφανθεί για την ανάγκη ίδρυσης ή όχι της Σχολής Τουρισμού.

Από την πλευρά του ο υφυπουργός μεταφορών, βουλευτής του νομού κ. Γιάννης Κεφαλογιάννης, δήλωσε, ότι  “Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον καλό συνάδελφο, υφυπουργό παιδείας και βουλευτή Χανίων κ. Διγαλάκη, για το γεγονός, ότι από την πρώτη στιγμή που τέθηκε το ζήτημα επίλυσης του ιδιοκτησιακού προβλήματος που υπήρχε με το συγκεκριμένο κτίριο, έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον και όντως επί τέλους επιλύθηκε αυτό το χρόνιο ζήτημα. Ευχαριστώ επίσης την καλή συνάδελφο κ. Ντόρα Μπακογιάννη, η οποία κατέθεσε και την σχετική τροπολογία για να προχωρήσουμε στην διαδικασία αλλά να υπενθυμίσω πως υπήρχε και σχετική δέσμευση του Πρωθυπουργού κατά την τελευταία κάθοδο του στην Κρήτη, που βλέπουμε να υλοποιείται. Η συγκεκριμένη εξέλιξη είναι η δεύτερη καλή είδηση μέσα σε λίγες εβδομάδες, αναφορικά με την λειτουργία του Ακαδημαϊκού χώρου στο Ρέθυμνο, μετά και την ίδρυση της σχολής ξεναγών.  Αυτό που έχουμε πει από την αρχή, ότι θα καταβάλουμε κάθε προσπάθεια ώστε το Ρέθυμνο να κατασταθεί σε ισχυρό ακαδημαϊκό πόλο, κάτι που δεν είχε γίνει τα προηγούμενα χρόνια, τώρα γίνεται πραγματικότητα. Το τρίτο βήμα θα είναι να επιτύχουμε την ίδρυση και λειτουργία της Σχολής Τουρισμού, μετά την αξιολόγηση της πρότασης από την Εθνική Αρχή Ανώτατης Εκπαίδευσης. Πιστεύω, έτσι με αυτόν τον τρόπο θωρακίζεται το Ρέθυμνο ακαδημαϊκά.”

Από την Πλευρά του ο Πρύτανης κ. Νίκος Κατσαράκης, αφού ευχαρίστησε για την τροπολογία με την οποία το ακίνητο θα μεταβιβαστεί στο Ελληνικό Μεσογειακό Πανεπιστήμιο οριστικά και αμετάκλητα, δήλωσε, μεταξύ άλλων, ότι «Είμαστε σίγουροι πως η δουλειά που γίνεται μέσα στο Ινστιτούτο φυσικής, πλάσματος και λέιζερ, η προσέλκυση ευρωπαϊκών χρηματοδοτήσεων και η δουλειά εξαιρετικής ποιότητας και αριστείας που γίνεται, θα επιβραβεύσει τόσο τις ενέργειες του πανεπιστημίου όσο και την ψήφιση της συγκεκριμένης τροπολογίας». Ο ίδιος συμπλήρωσε, ότι “Είναι μια πολύ ποιοτική ερευνητική υποδομή, η οποία προάγει την έρευνα σε ολόκληρη την Κρήτη και αναβαθμίζει το Ελληνικό Μεσογειακό Πανεπιστήμιο».

Τέλος ο Πρύτανης του Ε.Μ.Π. ζήτησε με την ευκαιρία της επίσκεψης του Υφυπουργού Παιδείας να προωθηθεί από την Εθνική Αρχή Ανώτατης Εκπαίδευσης και ο φάκελος για την ίδρυση και λειτουργία και του Τμήματος Μουσικών Σπουδών στο Ρέθυμνο για περαιτέρω ανάπτυξη του Εθνικού Μεσογειακού Πανεπιστημίου στην πόλη μας.

Τέλος ευχαριστίες προς όλους όσοι συνέβαλαν για την επίλυση του χρόνιου προβλήματος απεύθυνε και ο Πρόεδρος του Αγροτικού Συνεταιρισμού Ρεθύμνου κ. Γιάννης Γλεντζάκης, επισημαίνοντας, πως τα χρήματα που θα εισπράξει ο συνεταιρισμός, θα δώσουν και πάλι οικονομική ρευστότητα και ανάσα στην οργάνωση και στους εργαζόμενους σε αυτή.

γιαννης κεφαλογιάννης
Ακολουθήστε το Daynight.gr σε Facebook και Instagram
Σχολίασε το άρθρο
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση SYNKA
Διαφήμιση Cretanphysis Face Cream
Διαφήμιση SYNKA
Διαφήμιση Cretanphysis Face Cream

ΣΧΟΛΙΑ:

Το Daynight.gr σέβεται απόλυτα το δικαίωμα σας στην ελεύθερη γνώμη στο πλαίσιο πάντα ενός κόσμιου διαλόγου. Τα σχόλια που ακολουθούν εκφράζουν και απηχούν αποκλειστικά τον αναγνώστη/ρια και το Daynight.gr διατητηρεί το δικαίωμα να μην αναρτά ή/και να διαγράφει απρεπή, υβριστικά και διαφημιστικά σχόλια.

ΡΕΘΥΜΝΟ

Στο Ρέθυμνο ο Υπουργός Περιβάλλοντος για τους δασικούς χάρτες

Δημοσιεύτηκε

στις

από

28 Shares

Στο Ρέθυμνο έφτασε το πρωί του Σαββάτου στο πλαίσιο της τριήμερης επίσκεψής του στην Κρήτη ο υπουργός Περιβάλλοντος Κώστας Σκρέκας. Αρχικά έχει προγραμματιστεί συνάντηση με την αντιπεφερειάρχη Ρεθύμνου Μαρία Λιονή, το δήμαρχο Ρεθύμνου Γιώργο Μαρινάκη, βουλευτές και εκπροσώπους φορέων.

Ακολουθεί συνάντηση με τους αγροτοκτηνοτρόφους οι οποίοι συνεχίζουν την κατάληψη στο δασαρχείο και περιμένουν τις ανακοινώσεις του υπουργού για να αποφασίσουν για το μέλλον των κινητοποιήσεων.

Ήδη από τα Χανιά ανακοίνωσε ο Κ. Σκρέκας ότι η κυβέρνηση με νομοθετική ρύθμιση θα επιχειρήσει να δώσει λύση στο «καυτό» θέμα των δασικών χαρτών, ώστε να αντιμετωπιστεί η σωρεία προβλημάτων που ανέκυψαν από την ανάρτησή τους η οποία και οδήγησε στους δρόμους χιλιάδες αγροτοκτηνοτρόφους και ιδιοκτήτες γης στην Κρήτη.

Η εξαγγελία έγινε από τα Χανιά -που ήταν ο πρώτος σταθμός της τριήμερης περιοδείας- όπου ο υπουργός ανακοίνωσε το «πάγωμα» των διαδικασιών για παραπάνω από ένα 6μηνο, επισημαίνοντας πως θα δοθεί λύση και στο ιδιοκτησιακό, ενώ ξεκαθάρισε πως οι αγροτικές ενισχύσεις δεν κινδυνεύουν.

Πηγή: neakriti

28 Shares
συνεχεια αναγνωσης

ΡΕΘΥΜΝΟ

Θλίψη για τα κουταβάκια που θηλάζουν από τη φολιασμένη μητέρα τους

Δημοσιεύτηκε

στις

φολα σε σκυλιτσα στα μισιρια ρεθυμνου
132 Shares

«Ραγίζει καρδιές» άλλο ένα περιστατικό κακοποίησης ζώου που σημειώθηκε στα Μισίρια Ρεθύμνου με μια σκυλίτσα και τα 7 κουταβάκια της.

Συγκεκριμένα όπως δημοσιοποίησε το zoosos.gr, κάποιος ασυνείδητος δηλητηρίασε με φόλα μια σκυλίτσα η οποία μόλις είχε γεννήσει και φρόντιζε τα 7 μικρά της.

Μάλιστα σύμφωνα με μαρτυρια κατοίκου που εντόπισε την άτυχη σκυλίτσα, τα κουταβάκια προσπαθούσαν να θηλάσουν τη μητέρα τους ακόμα και μετά τον θάνατό της.

 

Τα μικρά ανέλαβαν οι «Ζωόφιλοι Ρεθύμνου».

Οργή προκαλεί σε όλους μας αυτή η είδηση και ευχόμαστε πραγματικά να βρεθεί ο υπαίτιος και να τιμωρηθεί παραδειγματικά σύμφωνα με τον νέο νόμο κατά του βασανισμού ζώων.

Φαίνεται για ακόμη μια φορά η ανάγκη για καθολική στείρωση στα αδέσποτα ζώα ώστε να μειωθεί ο πληθυσμός τους και να σταματήσουν να υποφέρουν.

σκυλι

φολα σε σκυλιτσα στα μισιρια ρεθυμνου
132 Shares
συνεχεια αναγνωσης

ΡΕΘΥΜΝΟ

Ρεθυμνιώτης βγήκε για τρέξιμο και βρέθηκε σε… μπλέξιμο!

Δημοσιεύτηκε

στις

τρέξιμο

Με μια επιστολή- καταγγελία ένας Ρεθεμνιώτης, περιγράφει την περιπέτεια που έζησε στην προσπάθεια του να βρει το δίκιο του απέναντι στην έλλειψη ενημέρωσης της ίδιας της αστυνομίας, σχετικά με τις προϋποθέσεις των μέτρων προστασίας για τον covid-19 όσον αφορά τους αθλούμενους.

Όπως αναφέρει στην επιστολή του, η οποία δημοσιεύτηκε στο politikakritis, οι αστυνομικοί δεν ήταν…διαβασμένοι γύρω από τις διευκρινήσεις της κυβέρνησης που αποκλείουν τους αθλητές από την υποχρεωτική χρήση της μάσκας κατά τη διάρκεια της άθλησης!

Συνεπώς, αντί να φροντίσουν να ενημερωθούν, προτίμησαν να βεβαιώσουν το πρόστιμο του, παρόλο που εκείνη την ώρα έτρεχε, με τα αθλητικά παπούτσια και τη φόρμα του, έχοντας στείλει το κατάλληλο sms μετακίνησης, και να τον παραπέμψουν στη διαδικασία της ένστασης. Για κάτι που επιτρέπεται, για μια ρύθμιση που έχει ανακοινωθεί!

Η επιστολή του Νίκου Φραγκιαδάκη γαι την περιπέτειά του: 

Ατομική άθληση (μέχρι το αστυνομικό τμήμα)

(…) Έφυγες, λοιπόν, για να κάνεις το χρέος σου απέναντι στο σώμα, την υγεία και την ψυχή σου.
Λογικός όπως είσαι, δεν πας βέβαια να τρέξεις στο εμπορικό κέντρο της πόλης, όπου ο
συγκεντρωμένος κόσμος θα σου προκαλέσει τύψεις και αγωνία για την στενή επαφή με την
πανδημία.

Παίρνεις το δρόμο για την άκρη της πόλης, για την ομορφότερη και πιο ήσυχη γωνιά του
Ρεθύμνου. Τον παραθαλάσσιο λεγόμενο περιφερειακό δρόμο γύρω από το κάστρο της
Φορτέτζας. Υπάρχει και το παραλιακό βόρειο μέτωπο, αλλά εκεί κινούνται περισσότεροι και
εσύ θέλεις να το αποφύγεις. Στη δική σου διαδρομή θα συναντήσεις ελάχιστους,
μετρημένους στα δάχτυλα του ενός χεριού, στο μισάωρο που θα την κάνεις πάνω – κάτω.

Με αυτές τις σκέψεις φεύγοντας, βρίσκομαι για πολλοστή φορά τον τελευταίο καιρό έξω από
τα δικαστήρια, 9:30 το πρωί με τις φόρμες και τα αθλητικά μου παπούτσια να συνομιλώ σύντομα με τρεις αστυνομικούς:

– Καλημέρα. Πού είναι η μάσκα σας:
– Καλημέρα. Έχω βγει για τρέξιμο.
– ;;;… Θα μας ακολουθήσετε στο τμήμα να σας βεβαιώσουμε παράβαση.
– Έχω βγει για τρέξιμο. Δε γνωρίζετε ότι δεν υποχρεούμαι να φοράω μάσκα;
– Όχι, δεν το γνωρίζω. Να βρείτε την ΚΥΑ και να τη γράψετε στην ένστασή σας.

Τετράδα στο περιπολικό , σιγή, γραμμή για το τμήμα…

– Υπογράψτε εδώ και στην πίσω πλευρά θα διαβάσετε, πώς μπορείτε να πληρώσετε τα
300 € και πώς να υποβάλλετε ένσταση.

Το πρώτο που σκέφτηκα ήταν: Δεν θα χαλάσω τη μέρα μου,την ψυχολογία μου που
ταρακουνήσατε, θα την ξαναφτιάξω. θα ακολουθήσω το πρόγραμμά μου τρέχοντας και μετά
θα ψάξω τι υπάρχει στο διαδίκτυο που να με δικαιολογεί, βέβαιος πως τουλάχιστον εγώ
είμαι σωστά πληροφορημένος για την επίκαιρη νομοθεσία.

Διακόσια μέτρα λιγότερο τρέξιμο σήμερα, λέω, δεν πειράζει. Ας ξεχάσω την «προσαγωγή»,
θα έχω να διηγούμαι…

Λίγες ώρες μετά, κρατώντας το απόσπασμα της εφημερίδας της κυβέρνησης, ψάχνω στο
αστυνομικό τμήμα για να ενημερώσω τον αστυνομικό που με φιλοδώρησε με την κλήση,για
το τι ισχύει. Βρίσκω μόνο την παρέα του. Ας κάνω μια συζήτηση:

-Εσείς δεν έχετε ακούσει για την εξαίρεση χρήσης μάσκας;
-Εγώ, ναι…,το έχω ακούσει.
-Τότε;; Εμένα πρωθυπουργός, πολιτική προστασία και γιατρός μου συνιστούν τρέξιμο
χωρίς μάσκα.
-Δεν ξέρουμε σίγουρα ότι πηγαίνατε για τρέξιμο.
-Το αλλάζουμε το τροπάριο, τώρα; Αμφισβητήθηκε ποτέ ότι είχα σκοπό τη γυμναστική; Δεν
ήταν φανερό, δεν σας έδειξα το μήνυμα;
-Φορούσατε φόρμα, βέβαια, αλλα δεν μπορούμε να ξέρουμε…
-Το αμφισβητείτε; Τώρα;
-Κάντε την ένστασή σας!

Η αυτήκοη πληροφόρησή μου ως πολίτη για τις διευκρινιστικές δηλώσεις πρωθυπουργού
και υπουργού Πολιτικής Προστασίας, του ΕΟΔΥ και της γενικής γραμματείας αθλητισμού,
χαρακτηρίστηκε «παραπληροφόρηση από τα ΜΜΕ»

Εγώ, λοιπόν, πρέπει να εφαρμόσω αυτά που άκουσα από τους αρμόδιους, αφού βεβαιωθώ
ότι τα δέχεται η τοπική αστυνομία. Αν ο υπεύθυνος ισχυρίζεται ότι δεν ξέρει τις
διευκρινήσεις των υπουργών πρέπει να του τις δώσεις σε δημοσιεύματα. Όμως…

-Εμείς βασιζόμαστε σε έγγραφα και στο ΦΕΚ δεν αναφέρεται αυτό που ισχυρίζεστε.

Αυτό ακριβώς είναι το ανθρώπινο πρόσωπο της τοπικής υπηρεσίας: Ισχύει, αλλά δεν το έχω
γραμμένο…

Επιχειρήματα του τύπου ‘φανταστείτε τι θα γινόταν αν ο οποιοσδήποτε στέλνοντας μήνυμα
με κωδικό 6, άρχιζε να τριγυρίζει στην πόλη χωρίς μάσκα’, δεν με αφορούν γιατί δεν ειμαι
αρνητής ούτε της ύπαρξης του ιού, ούτε της αποτελεσματικότητας χρήσης της μάσκας.

Πού να φανταστώ οτι μου είχε κόψει κλήση ο αστυνομικός υποδιευθυντής; Αυτός που δίνει
μαθήματα στους υφιστάμενούς του, πώς να δεχτεί υποδείξεις από αυτούς;

Κάποιοι που δρουν μ΄αυτόν τον τρόπο είναι υπεύθυνοι για την εν γένει εικόνα της
αστυνόμευσης στα μάτια μας. Κρίμα…

Το αποτέλεσμα; Εντάξει, εκτός από τους ανενημέρωτους αστυνομικούς, υπάρχουν και
άνθρωποι με λογική και γνώση στους κόλπους της αστυνομίας . Ευτυχώς.

 

τρέξιμο
συνεχεια αναγνωσης

ΡΕΘΥΜΝΟ

Τροχαίο για 26χρονο Ρεθυμνιώτη: Συγκρούστηκε με οχήματα και στύλο της ΔΕΗ έξω από το στρατόπεδο

Δημοσιεύτηκε

στις

τροχαίο

Τροχαίο ατύχημα σημειώθηκε τα ξημερώματα της Πέμπτης έξω ακριβώς από το στρατόπεδο Ρεθύμνου.

Ο οδηγός, ένας 26χρονος Ρεθυμνιώτης, για άγνωστο λόγο έχασε τον έλεγχο του αυτοκινήτου και προσέκρουσε αρχικά σε δύο σταθμευμένα αυτοκίνητα και στη συνέχεια, αφού «καβάλησε» το πεζοδρόμιο, κατέληξε σε στύλο της ΔΕΗ.

Στο σημείο έσπευσε άμεσα ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ το οποίο παρέλαβε τον 26χρονο οδηγό και τον μετέφερε στο Γενικό Νοσοκομείο Ρεθύμνου, με τον ίδιο να μην διατρέχει κάποιον κίνδυνο.

Η τροχαία Ρεθύμνου διενεργεί έρευνα για τις συνθήκες τους ατυχήματος.

Δείτε το βίντεο που δημοσίευσε το politikakritis.gr από το σημείο:

Φωτογραφία αρχείου

 

 

τροχαίο
συνεχεια αναγνωσης

ΡΕΘΥΜΝΟ

Μηχανοκίνητη πορεία για τις Λαϊκές Αγορές πραγματοποιήθηκε στο Ρέθυμνο | ΒΙΝΤΕΟ & ΦΩΤΟ

Δημοσιεύτηκε

στις

52 Shares

Κλειστές είναι σήμερα οι λαϊκές αγορές σε ολόκληρη την Ελλάδα.

Όπως και σε άλλες πόλεις της Κρήτης, έτσι και στο Ρέθυμνο πραγματοποιήθηκε μηχανοκίνητη πορεία ως ένδειξη διαμαρτυρίας για το νομοσχέδιο του Υπουργείου Ανάπτυξης, το οποίο σύμφωνα με τους παραγωγούς θα προκαλέσει την οριστική διάλυση των λαϊκών αγορών.

Δεκάδες αυτοκίνητα εμπόρων και παραγωγών, φέροντας πάνω τους πανό και μαύρες σημαίες, διέσχισαν σήμερα τους κεντρικούς δρόμους του Ρεθύμνου, διατρανώνοντας με αυτόν τον τρόπο την αντίθεσή του στο νέο νομοσχέδιο.

Σύμφωνα με αυτό, και σε ότι αφορά την πλειοδοσία των θέσεων των λαϊκών αγορών, δεν πριμοδοτείται η παλαιότητα όσων συμμετέχουν εδώ και χρόνια ενώ παράλληλα κλείνει το… μάτι στις μεγάλες εταιρείες.

Ταυτόχρονα,  καταργεί τις Επιτροπές Λαϊκών Αγόρων, γεγονός που ουσιαστικά βγάζει εμπόρους και παραγωγούς εκτός των κέντρων λήψεως αποφάσεων.

Παραγωγοί και έμποροι επισκέφθηκαν αρχικά  τον δήμαρχο Ρεθύμνου Γιώργο Μαρινάκη στον οποίο επέδωσαν ψήφισμα με τις θέσεις τους και τις προτάσεις τους προς το Υπουργείο Ανάπτυξης, ενώ στη συνέχεια επέδωσαν ψήφισμα στην αντιπεριφερειάρχη Ρεθύμνου Μαίρη Λιονή.

52 Shares
συνεχεια αναγνωσης

ΡΕΘΥΜΝΟ

Η Περιφέρεια Κρήτης ενισχύει το νοσοκομείο Ρεθύμνου

Δημοσιεύτηκε

στις

νοσοκομειο Ρεθυμνο
23 Shares

Η Περιφέρεια Κρήτης ενισχύει το Νοσοκομείο Ρεθύμνου από το ΠΕΠ Κρήτης 20214-2020 με την προμήθεια ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού ύψους ενός εκ. ευρώ περίπου, που αναβαθμίζει την λειτουργία του ιδρύματος.

Με το έργο αυτό προβλέπεται η προμήθεια και εγκατάσταση ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού στο Γενικό Νοσοκομείο Ρεθύμνου με σκοπό την αντικατάσταση πεπαλαιωμένων μηχανημάτων αλλά και την προσθήκη καινούριου εξοπλισμού για την ανάπτυξη νέων ιατρικών πράξεων και υπηρεσιών.

Στόχος του έργου είναι η βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας στους πολίτες της Περιφερειακής Ενότητας Ρεθύμνης.

Επιπλέον ιδιαίτερη θα είναι η συμβολή του εξοπλισμού στην καταπολέμηση της πανδημίας του κορονοϊού αφού αρκετά από τα μηχανήματα προορίζονται για νευραλγικά τμήματα πρώτης γραμμής στην αντιμετώπιση του Covid-19 όπως ΤΕΠ, ΜΕΘ, Κλινική Ανοσοκαταστολής κ.ά.

Πιο συγκεκριμένα με το έργο θα γίνει προμήθεια και εγκατάσταση καρδιολογικού, νεφρολογικού, και οφθαλμολογικού εξοπλισμού καθώς και θα υλοποιηθεί πρόγραμμα για τον εξοπλισμό των εργαστηρίων και των χειρουργείων του Νοσοκομείου Ρεθύμνου.

νοσοκομειο Ρεθυμνο
23 Shares
συνεχεια αναγνωσης
Διαφήμιση
Διαφήμιση SYNKA

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Copy link
Powered by Social Snap