Βρειτε μας στα Social Media

Ρέθυμνο

Και πώς να περιγράψεις το ρίγος όταν μπαίνεις στην Ιερά Μονή Αρκαδίου… | ΒΙΝΤΕΟ

Δημοσιεύτηκε

στις

Διαφήμιση xalkiadakis
Διαφήμιση xalkiadakis
649 Shares

155 χρόνια συμπληρώνονται φέτος από το Ολοκαύτωμα που έλαβε χώρα στο Αρκάδι το 1866.

Αυτήν την υπέρτατη μορφή εθελοθυσίας για χάρη του νησιού και της Πατρίδας, μια κορυφαία πράξη του απελευθερωτικού αγώνα των Κρητών, σύμβολο ηρωισμού και θυσίας και σημαντικότερο επεισόδιο της Κρητικής Επανάστασης.

Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος, η Πολιτεία, οι τοπικοί φορείς και κυρίως οι απόγονοι των μαρτύρων θα τιμήσουν την ηρωική πράξη των Κρητών που υπερασπίστηκαν τη Μονή από μια ογκοδέστατη πολιορκία, όσο κι εκείνων που συμπαρέσυραν στο θάνατο πλήθος κατακτητών με την ανατίναξη της πυριτιδαποθήκης.

Οι επίσημοι εορτασμοί ξεκίνησαν σήμερα Σάββατο με επιμνημόσυνες δεήσεις ανά το Ρέθυμνο, συνεχίζονται αύριο Κυριακή με τιμητικές εκδηλώσεις και το καθιερωμένο τρισάγιο στο χώρο της πυριτιδαποθήκης από τον Μητροπολίτη Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου κ. Ευγένιο και κορυφώνονται τη Δευτέρα, 8 Νοεμβρίου με πλήθος εκδηλώσεων.

Η κάμερα του Daynight.gr βρέθηκε σήμερα, παραμονές της επετείου του Ολοκαυτώματος, στο Αρκάδι και κατέγραψε βίντεο και εικόνες από τον ιερό χώρο:

Το χρονικό του Ολοκαυτώματος στο Αρκάδι

Η κακοδιοίκηση και η καταπίεση της τουρκικής διοίκησης ανάγκασε την Παγκρήτια Συνέλευση που συνήλθε στα Χανιά να αποστείλει στις 14 Μαΐου 1866 αναφορά στον Σουλτάνο με μια σειρά αιτημάτων. Συγκεκριμένα, ζητούσε: βελτίωση του φορολογικού συστήματος, σεβασμό της χριστιανικής θρησκείας, αναγνώριση του πληθυσμού να εκλέγει ελεύθερα τους δημογέροντές του και τη λήψη μέτρων για την οικονομική ανάπτυξη του νησιού.

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση louvro
Διαφήμιση vision
Ακολουθήστε το Daynight.gr σε Google News, Facebook και Instagram.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κρήτη, την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Daynight.gr
Διαφήμιση cretan
Διαφήμιση cretan
Διαφήμιση minoan
Διαφήμιση louvro
Διαφήμιση anek
Διαφήμιση vision
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση
Διαφήμιση gialos
Διαφήμιση

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Copy link
Powered by Social Snap