Βρειτε μας στα Social Media
 

Ρέθυμνο

Τα ιδιαίτερα ψηφιδωτά από… ληγμένα χάπια έρχονται στο Ρέθυμνο! | ΦΩΤΟ

Δημοσιεύτηκε

στις

Διαφήμιση
Διαφήμιση
350 Shares

Μπορεί να ανήκει στην κατηγορία των γιατρών της «πρώτης γραμμής» και τα ωράρια της στο νοσοκομείο να είναι εξαντλητικά ειδικότερα εν καιρώ πανδημίας, ωστόσο, η ίδια έχει βρει το δικό της «ψυχοφάρμακο» για να «ισορροπεί» στην ζωή. Η Ελένη Ιωαννίδου, «παντρεύει» την επιστήμη της με την τέχνη, δημιουργώντας ξεχωριστά ψηφιδωτά με την χρήση ληγμένων χαπιών.

Η λοιμωξιόλογος και διευθύντρια της παθολογικής κλινικής του νοσοκομείου Ρεθύμνου αξιοποίησε τις ημέρες του lockdown, λόγω των μέτρων για την πανδημία, δίνοντας ζωή στους πίνακές της με χιλιάδες ληγμένα χάπια. Η έκθεση ψηφιδωτού που έχει ήδη ανοίξει τις πύλες της για το κοινό του Ρεθύμνου, στο «Σπίτι του πολιτισμού», θα είναι επισκέψιμη έως και τις 12 Δεκεμβρίου.

Το «ΧΑΠΙ END» ή αλλιώς το «ευτυχισμένο τέλος» των φαρμάκων, που δεν είναι άλλο από την δημιουργία μωσαϊκών με ληγμένα χάπια γεννήθηκε πριν από μερικά χρόνια στο κοινωνικό ιατρείο που λειτουργούσε εθελοντικά από το 2008 στο Ρέθυμνο. Τα φάρμακα που είχαν λήξει και που έπρεπε να απορριφθούν, την οδήγησαν στο μονοπάτι της δημιουργίας.

Στο «σπίτι του πολιτισμού» εκτίθενται 15 από τα 20 έργα της Ελένης Ιωαννίδου, μέσω των οποίων η δημιουργός τους στέλνει τα δικά της μηνύματα ζωής. Άλλωστε πρόκειται για την δεύτερη έκθεση ψηφιδωτού που παρουσιάζει στο φιλότεχνο κοινό της Κρήτης, μετά από την έκθεση που πραγματοποιήθηκε στην Χερσόνησο το καλοκαίρι.

Η έκθεση ψηφιδωτού της Ελένης Ιωαννίδου που εντάσσεται στις εκδηλώσεις «Ημέρες Ρεθύμνου», θα παραμείνει ανοικτή για το κοινό μέχρι και τις 12 Δεκεμβρίου και διοργανώνεται από τον σύλλογο κατοίκων της παλιάς πόλης και τον δήμο Ρεθύμνου, με την υποστήριξη της περιφερειακής ενότητας Ρεθύμνου.

Πηγή: neakriti

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Ακολουθήστε το Daynight.gr σε Facebook και Instagram
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση
Διαφήμιση

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Copy link
Powered by Social Snap