Βρειτε μας στα Social Media

Ρέθυμνο

Η βελανιδιά “μεταμορφώνεται” σε εικαστικό έργο στην Πανεπιστημιούπολη Ρεθύμνου

Δημοσιεύτηκε

στις

Διαφήμιση xalkiadakis
Διαφήμιση xalkiadakis

Τυχαία στη διάρκεια μιας επίσκεψης στην Πανεπιστημιούπολη του Γάλλου το GOODnet αντίκρισε τη σταδιακή «μεταμόρφωση» της Βελανιδιάς που πριν από μερικούς μήνες καταστράφηκε εξαιτίας των ισχυρών ανέμων.

Πρόκειται για ένα δέντρο που δέσποζε πάνω από εκατό χρόνια στον χώρο της Πανεπιστημιούπολης, ωστόσο μετά την καταστροφή της εξαιτίας των καιρικών συνθηκών αποφασίστηκε να μετατραπεί σε σύμβολο διασύνδεσης του Πανεπιστημίου Κρήτης με τον Δήμο Ρεθύμνης και την τοπική κοινωνία. Το εικαστικό έργο βρίσκεται σε στάδιο υλοποίησης και ο κορμός του δέντρου μετατρέπεται σταδιακά στο σύμβολο που θα τοποθετηθεί στην είσοδο του Πανεπιστημίου όταν θα ολοκληρωθεί.

Θα απεικονίζει μάλιστα ένα βιβλίο, ένα σήμα του Πανεπιστημίου και ένα δελφίνι που αποτελεί και το σύμβολο της πόλης του Ρεθύμνου.

Όπως φαίνεται στην φωτογραφία ο ξυλογλύπτης Νίκος Μάνεσης που επιμελείται το εικαστικό έργο, έχει προχωρήσει σημαντικά και αναμφίβολα όλοι αναμένουν, προκειμένου να δουν το ξύλινο γλυπτό να αποκαλύπτεται και να παίρνει τη θέση του στην είσοδο της Πανεπιστημιούπολης του Γάλλου.

Πηγή: goodnet.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση louvro
Διαφήμιση vision
Ακολουθήστε το Daynight.gr σε Google News, Facebook και Instagram.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κρήτη, την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Daynight.gr
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση cretan
Διαφήμιση louvro
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση vision
Διαφήμιση
Διαφήμιση gialos
Διαφήμιση

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Copy link
Powered by Social Snap