Βρειτε μας στα Social Media
 

ΡΕΘΥΜΝΟ

Η πολυτάραχη ζωή του σκληρού Κρητικού Απόστολου Πετράκη

Δημοσιεύτηκε

στις

Διαφήμιση XALKIADAKIS
Διαφήμιση XALKIADAKIS

Ο Απόστολος Πετράκης ετοιμάζεται να γίνει πατέρας – Δηλώνει πως θέλει να γυρίσει σελίδα στη ζωή του – Ουδείς γνωρίζει που βρίσκονται τα λύτρα της απαγωγής

Νέα σελίδα στην πολυτάραχη ζωή του γυρίζει ο εγκέφαλος της κινηµατογραφικής απαγωγής του Π. Παναγόπουλου. Η σύζυγός του περιµένει παιδί και ο ίδιος δηλώνει έτοιµος για µια νέα αρχή…

Το ζευγάρι παντρεύτηκε πέρυσι τον Μάιο µε πολιτικό γάµο στην παλιά πόλη του Ρεθύµνου στην αίθουσα του Αγίου Λαζάρου στο δηµαρχείο της πόλης. Αν δεν ήξερες την ιστορία και τα πρόσωπά της θα ήταν δύσκολο να καταλάβεις ή ακόµα και να πειστείς ότι ο γαµπρός µε το σκούρο Dolce&Gabbana κοστούµι και το λευκό, χωρίς γραβάτα, πουκάµισο µε τα χρυσά µανικετόκουµπα στις µανσέτες είναι ο άνθρωπος που, κατά οµολογία του, συµµετείχε στην απαγωγή του εφοπλιστή Περικλή Παναγόπουλου, έχοντας µάλιστα πρωταγωνιστικό ρόλο.  Ακόµα πιο εντυπωσιακό είναι ότι η ιστορία αγάπης µεταξύ του καταδικασθέντος σε 24 χρόνια και 6 µήνες φυλακή Απόστολου Πετράκη και της όµορφης Ρουµάνας συντρόφου του Φλορεντίνας Λοβίν γραφόταν ενώ είχε αποκαλυφθεί η ανάµειξή του στην απαγωγή. Είχαν προηγηθεί οι αρραβώνες του ζευγαριού έξι χρόνια πριν, όταν ο «Κρητικός µε τη βαριά προφορά», όπως τον περιέγραφε στους αστυνοµικούς ο απαχθείς εφοπλιστής, επισηµοποιούσε τη σχέση του µε την 31χρονη κοπέλα ενώ εξέτιε την ποινή του στις Φυλακές Αλικαρνασσού.
Επτά χρόνια µετά την υπόθεση απαγωγής του Π. Παναγόπουλου, η οποία όχι µόνο συντάραξε το πανελλήνιο, αλλά κέντρισε µε την εξέλιξή της το ενδιαφέρον της κοινής γνώµης, ο Απόστολος Πετράκης φέρεται αποφασισµένος να σβήσει µονοκοντυλιά το αµαρτωλό παρελθόν του, αναµένοντας και την απόφαση του Εφετείου, η οποία βρίσκεται ακόµα στο στάδιο των απολογιών.

Από το Γυµνάσιο στη νύχτα

Το µοναδικό σχολείο στη ζωή του Απόστολου Πετράκη ήταν αυτό της νύχτας. ∆εν άργησε να προβιβαστεί από σερβιτόρος σε µπάρµαν και από µπάρµαν σε πορτιέρη και πριν καλά-καλά προλάβει να τελειώσει το φανταριλίκι έµαθε ότι θα γινόταν πατέρας στο πρώτο του παιδί. Τότε ανέβηκε στην Αθήνα και η ζωή του άλλαξε άρδην. Ανέλαβε να προσέχει τον γιο µεγαλοεπιχειρηµατία και ταυτόχρονα να αξιοποιεί όσες γνωριµίες είχε προλάβει να κάνει στη νύχτα. Προσέφερε υπηρεσίες «προστασίας» σε όποιον του το ζητούσε όµως σε καµία περίπτωση δεν εκβίαζε όπως έκαναν άλλοι σκληροί της νύχτας. Οταν αποφάσισε να φύγει από τη δούλεψη του επιχειρηµατία µε τη σύµφωνη γνώµη και τις ευχές του τελευταίου, οι δουλειές του άνοιξαν. Τα µαγαζιά που είχε υπό τον έλεγχό του µε δικούς του ανθρώπους άρχισαν να πολλαπλασιάζονται και ο λόγος του γίνεται σφραγίδα στις συναλλαγές του µε τους επιχειρηµατίες.  Είναι σκληρός µε τους σκληρούς, προστατευτικός µε τους αδύναµους και πάντα δίκαιος στα νταλαβέρια του.

Η απαγωγή

Η οργάνωση της απαγωγής του εφοπλιστή Περικλή Παναγόπουλου εκτός από το χρηµατικό δέλεαρ απέκτησε και ιδεολογικό κίνητρο. Σύµφωνα µε όσα έχει εκµυστηρευτεί ο Πετράκης σε φίλους του, η πιο δύσκολη στιγµή στην επιχείρηση απαγωγής του εφοπλιστή ήταν το ξεκίνηµά της. Η προσπάθεια που κατέβαλε προκειµένου να πείσει τον ηλικιωµένο επιχειρηµατία, ο οποίος βρισκόταν σε κατάσταση σοκ, ότι δεν πρόκειται να τον βλάψει, γεγονός που αναγνώρισε και ο ίδιος ο απαχθείς µετά την απελευθέρωσή του.
Μέσα στο διάστηµα των έξι µηνών που µεσολάβησε από την απαγωγή µέχρι και τη σύλληψή του, η υποµονή του Πετράκη δοκιµάστηκε αρκετές φορές. Μάλιστα το ένστικτό του τον είχε προειδοποιήσει αρκετές φορές ότι κάτι δεν πήγαινε καλά. Κατά καιρούς αντιλαµβανόταν κάποιες ύποπτες κινήσεις, επιπλέον κάποια στιγµή κατάλαβε ότι τον παρακολουθούν.
Μπροστά του είχε δύο λύσεις. Να αποδεχθεί το µοιραίο και να συµβιβαστεί ότι θα περάσει στη φυλακή ένα µεγάλο µέρος της ζωής του ή να σηκωθεί και να φύγει εκείνη τη στιγµή από τη χώρα. Θα µπορούσε να το κάνει εύκολα χρησιµοποιώντας τις γνωριµίες του µε άλλους εφοπλιστές.
Ακούγεται δε ότι υπήρχε καράβι έτοιµο να τον µεταφέρει σε χώρα της Λατινικής Αµερικής αν έπαιρνε την απόφαση να διαφύγει. Τελικά παρέµεινε έχοντας αποφασίσει πως «ό,τι είναι να γίνει, ας γίνει».  Ο Πετράκης αποφάσισε να µη διαφύγει ούτε µετά την παρέλευση της 18µηνης κράτησής του. Εχοντας οµολογήσει την απαγωγή Παναγόπουλου, επέλεξε να µείνει και να δικαστεί. «Γεια σας, ήρθα να µε βάλετε στη φυλακή», είπε στους δικαστές, αποφασισµένος να πληρώσει το τίµηµα των πράξεών του. Ο Απόστολος Πετράκης βρίσκεται στη φυλακή τα τελευταία επτά χρόνια εκτίοντας ποινή κάθειρξης 24 ετών και 6 µηνών.

Αφαντα τα 30 εκατ. ευρώ

Τι έχει γίνει όµως µε τα λύτρα, οχτώ χρόνια µετά την απαγωγή του εφοπλιστή Παναγόπουλου; Αν και υπήρχε µαρτυρία γυναίκας που ξεκλείδωσε τη δράση της εγκληµατικής οργάνωσης των «νονών» της νύχτας που εκβίαζαν και τοποθετούσαν βόµβες σε επώνυµους και µη, στην οποία αποκαλύπτεται το σηµείο που βρίσκονται τα λύτρα, ύψους περίπου 30 εκατ. ευρώ, δίνοντας συγκεκριµένα στοιχεία και ονόµατα, µέχρι και σήµερα οι Αρχές δεν έχουν καταφέρει να τα εντοπίσουν.

Πηγή:protothema

Διαφήμιση
emvolio
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
emvolio
Ακολουθήστε το Daynight.gr σε Facebook και Instagram
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση
Διαφήμιση

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Copy link
Powered by Social Snap