Βρειτε μας στα Social Media
 

ΡΕΘΥΜΝΟ

Ρέθυμνο: 10 φωτογραφίες από το πιο πολυσύχναστο στενό της Παλιάς Πόλης!

Δημοσιεύτηκε

στις

Διαφήμιση XALKIADAKIS
Διαφήμιση XALKIADAKIS
170 Shares

Η οδός Αραμπατζόγλου αποτελεί σημείο αναφοράς για όποιον επισκεφθεί το Ρέθυμνο, έχει αρκετά ενδιαφέροντα αντικείμενα, κτίρια ή ακόμη και παρουσίες που θα ήθελε κάποιος να αντικρίσει γνωρίζοντας την πόλη. Σε αυτό οφείλεται και η επίσκεψη εκατοντάδων τουριστών καθημερινά τη θερινή περίοδο, όμως δεν παύει να βρίσκεται στην καρδιά της παλιάς πόλης και να αποτελεί χαρακτηριστικό παράδειγμα της.

Γράφει η Ιωάννα Καψάλη 

Η λατρεμένη παλιά πόλη του Ρεθύμνου προσελκύει άπειρους επισκέπτες, κυρίως τους θερινούς μήνες που ο τουρισμός ανθίζει στο νησί. Το χαρακτηριστικό σε αυτό το στενό, είναι οι πλούσιες εικόνες και “πληροφορίες” που μπορεί να συναντήσει όποιος περάσει από εκεί.

Όποιος εισέρχεται σε αυτό το στενό, συνήθως προσελκύεται από το πλήθος επισκεπτών, αλλά και καταστημάτων που ως κύρια βιτρίνα τους είναι το ίδιο τους το εμπόρευμα που έχουν τοποθετήσει εξωτερικά της εισόδου. Εκτός από εμπόρευμα, υπάρχουν πολλές όμορφες πινελιές στη διάρκεια που κάποιος επιθυμεί να ανακαλύψει, όπως είναι οι πίνακες με όμορφες εικόνες από το Ρέθυμνο που δημιουργεί σε κοινή θέα ο ζωγράφος της οδού Αραμπατζόγλου ή ακόμη και το Ιρλανδικό bar που αρκετός κόσμος επιλέγει να ξαποστάσει και να ξεδιψάσει, αφού με το πλήθος παλαιών αντικειμένων που στολίζουν τους τοίχους και την είσοδό του, όποιος το επισκεφθεί, θα χρειαστεί λίγο χρόνο για να το εξερευνήσει -αυτό ισχύει ακόμη και για τους ντόπιους που έχουν καιρό να το επισκεφθούν.

Ωστόσο, μεγάλο ενδιαφέρον έχουν και τα παλιά ενετικά κτίρια, εάν φυσικά καταφέρει να σταθεί για να τα δει κάποιος μέσα στον τόσο κόσμο που καθημερινά περιδιαβαίνει το στενό κατά τη διάρκεια της μέρας. Το αποκορύφωμα της διαδρομής αυτής είναι η στιγμή που κάποιος θα βρεθεί στην εκκλησία της Κυρίας των Αγγέλων ή “Μικρή Παναγία“. Κάθε επισκέπτης επιθυμεί να σταθεί απ’ έξω, να τη φωτογραφήσει ή να εισέλθει στον ναό και να τον περιεργαστεί λίγο καλύτερα.

Τα υπέροχα σοκάκια αποκτούν ιδιαίτερη κινητικότητα το καλοκαίρι, όμως η οδός Αραμπατζόγλου που σφύζει κυριολεκτικά από ζωή, είναι μια περιοχή-σταθμός στην παλιά πόλη του Ρεθύμνου που πρέπει κάποιος να επισκεφτεί.

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Ακολουθήστε το Daynight.gr σε Facebook και Instagram
Διαφήμιση
Διαφήμιση

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Copy link
Powered by Social Snap