Βρειτε μας στα Social Media

Ρέθυμνο

Γιώργος Μαρινάκης: «Ο κόσμος έδειξε ότι εμπιστεύεται την Νέα Αντίληψη»

Διαφήμιση

Δημοσιεύτηκε

στις

Μαρινάκη
Διαφήμιση
Διαφήμιση

Την ικανοποίησή του για το εκλογικό αποτέλεσμα μετά την πρώτη Κυριακή εκφράζει ο Δήμαρχος Ρεθύμνης και εκ νέου υποψήφιος δήμαρχος, Γιώργης Μαρινάκης ο οποίος εμφανίζεται αισιόδοξος για την κάλπη της ερχόμενης Κυριακής.

Ο κος Μαρινάκης σε συνέντευξη που παραχώρησε στον ΤΕΑΜ FM αναφέρθηκε σε μια πρώτη αποτίμηση του αποτελέσματος, επισημαίνοντας πως «ο κόσμος έδειξε για άλλη μια φορά ότι εμπιστεύεται τη Νέα Αντίληψη» ενώ πρόσθεσε πως ο ίδιος πορεύεται προς την ερχόμενη Κυριακή , διεκδικώντας ξανά τον Δήμο Ρεθύμνης με το δεδομένο πως«Είμαστε κοινωνία, απευθυνόμαστε στην κοινωνία και αυτό ο κόσμος θα το εκτιμήσει».

Ποια είναι η πρώτη εκτίμηση και αποτίμηση του αποτελέσματος;

Είμαι ευγνώμων. Ο κόσμος έδειξε για άλλη μια φορά ότι εμπιστεύεται τη Νέα Αντίληψη . Είμαστε η πρώτη δημοτική παράταξη παρά τα φημολογούμενα, παρά την προπαγάνδα και τις επιθέσεις κάτω από τη μέση.  Αποδείξαμε ότι η κοινωνία άντεξε. Είμαστε μόνο κοινωνία και απευθυνόμαστε στην κοινωνία και πιστεύω αυτό θα το εκτιμήσει ο κόσμος την ερχόμενη Κυριακή. Παραθέσαμε το έργο μας, δώσαμε το πρόγραμμά μας, αποτυπώσαμε όλα όσα έχουμε κάνει τα οποία είναι εντυπωσιακά, εκείνα που διεκδικήσαμε για να γίνουν με εξασφαλισμένα κονδύλια τα οποία είναι επίσης εντυπωσιακά. Θεωρούμε ότι ο κόσμος πρέπει να εμπιστευτεί εκείνη την παράταξη που είναι και η μεγαλύτερη,  αλλά και εκείνη που εξασφαλίζει την κυβερνησιμότητα στο δήμο Ρεθύμνης , χωρίς ταλαντεύσεις, υπαναχωρήσεις και κυρίως εκπτώσεις σε βασικές αξίες.

Σε ό,τι αφορά τη συγκρότηση του δημοτικού συμβουλίου είναι ξεκάθαρο το πώς διαμορφώνονται οι έδρες;

Είμαστε κατά ένα εκλογικό μέτρο περισσότεροι απ’ ό,τι είναι ο άλλος συνδυασμός. Είμαστε 800 άνθρωποι περισσότεροι , πάνω από 3%. Κάθε 3% δίνει μια έδρα. Τώρα προσπαθούνε πάλι να δημιουργήσουνε το αφήγημα της ισοπαλίας και δεν νομίζω ότι κανείς από αυτούς δικαιούται να πανηγυρίζει. Από την άλλη μεριά όμως είναι ξεκάθαρο και αποκαθίσταται η τάξη στο 15-13 που είναι και το δίκαιο και το σωστό.

Και πάλι όμως οι 15 έδρες δεν δίνουν την πλειοψηφία στο δημοτικό συμβούλιο στο Δήμο Ρεθύμνης. Μπαίνουμε στην διαδικασία των συνεργασιών και των συζητήσεων.

Αυτό έχει να κάνει όχι μόνο με τις διαθέσεις μας, αλλά και με την ποιότητα του δημοτικού συμβουλίου. Υπάρχουν άνθρωποι με τους οποίους μπορούμε να συνεννοηθούμε και άνθρωποι με τους οποίους δεν μπορούμε σε καμία περίπτωση να συνεννοηθούμε. Δεν έχει να κάνει μόνο με παρατάξεις, έχει να κάνει και με πρόσωπα.

Οδεύοντας προς τη δεύτερη Κυριακή με ποιο σύνθημα και βασικό αφήγημα απευθύνεστε στους Ρεθυμνιώτες;

Οι Ρεθυμνιώτες ξέρουν αν είμαστε σε θέση να διοικήσουμε το δήμο Ρεθύμνης. Μπορούν να ξεφυλλίσουν το πρόγραμμά μας, να δουν τα έργα που δεν μας τα χάρισε κανείς και ούτε ήταν δεδομένα. Δημιουργήσαμε έργα και αλλαγές στη Νομοθεσία για να μπορέσουμε να κρατήσουμε αυτά τα έργα. Κάναμε πάρα πολύ διαμορφωτική δουλειά. Υπάρχουν οι δήμαρχοι που είναι απλοί διαχειριστές των υποθέσεων , ετοιμάζουν άλλοι τη δουλειά και έρχονται και κάνουν ο,τι μπορούν στα πλαίσια των όσων έχουν ήδη διαμορφωθεί από άλλους. Στο Δήμο Ρεθύμνης συνέβαινε το αντίθετο. Ο Δήμαρχος με τις ιδιότητες και τα αξιώματα που είχε και δεν του τα χάρισε ούτε αυτά κανείς, μπορέσαμε και κάναμε παρεμβάσεις. Έτσι ξέραμε ότι ενώ δεν μπορούσε να γίνει το 16οδημοτικό σχολείο , φτιάξαμε πρόγραμμα για να μπορεί να γίνει. Για να μην ξοδέψουμε τα χρήματά μας φτιάξαμε εξ’ αρχής την Φιλαρμονική , ξαναφτιάξαμε πρόγραμμα, τα γήπεδα στα Ρούστικα και την Αμνάτο το ίδιο , τα απόβλητα , οι βιολογικοί. Αυτά δεν μας τα χάρισε κανείς. Γι ‘αυτό όποιος βγάζει λόγους ότι θα φτιάξει δίκτυα ή θα αντικαθιστά δίκτυα θα πρέπει να μας λέει και με ποιο εργαλείο θα το κάνει. Γιατί αν δεν βρει εργαλείο θα πρέπει να τα πληρώνουν οι δημότες μας. Εμείς μέχρι τώρα καταφέραμε οι δημότες μας να μην επιβαρυνθούν ούτε ένα ευρώ από αυτές τις παρεμβάσεις. Είναι πολλές και μεγάλες, είναι παρεμβάσεις εκατομμυρίων.

Θα έχετε σειρά επαφών με άλλους υποψηφίους που δεν μετέχουν στο δεύτερο γύρο, τους κυρίους Βουρβαχάκη, Κρεβετζάκη και Μανουσογιάννη;

Νομίζω ότι όλες αυτές οι συνεργασίες και οι συζητήσεις πρέπει να γίνουν σε μια προγραμματική βάση. Πρέπει να συμφωνηθούν συγκεκριμένα πράγματα που μπορούμε να κάνουμε μαζί. Θεωρώ ότι πρέπει να γίνει μια θεσμική κουβέντα.  Εγώ θα προσπαθήσω να συζητήσω μαζί τους και απευθυνόμαστε κυρίως στους ανθρώπους που ψήφισαν τους συνδυασμούς αυτούς ακόμα και του κου Νίνου,  να αξιολογήσουν αν η ψήφος τους ήταν η καλύτερη ή πρέπει να αλλάξουν και να υποστηρίξουν τη Νέα Αντίληψη.

Κάνατε μια πρώτη συνάντηση με τον συνδυασμό σας. Ποιο είναι το κλίμα;

Η ποιότητα του συνδυασμού είναι εξαιρετική. Οι άνθρωποι του συνδυασμού μπήκαν σε μια μάχη, πολλοί από αυτούς για πρώτη φορά , χωρίς καμία εκλογική εμπειρία και τους άρεσε το ταξίδι της προεκλογικής περιόδου.  Είδαν την κοινωνία, τι ζητήματα θέτει και που πρέπει εμείς να απαντήσουμε σαν επόμενη δημοτική αρχή , πώς να συνεχίσουμε να κάνουμε αυτό και ό,τι άλλο καλύτερο μπορούμε .Νομίζω ότι είναι όλοι ενθουσιασμένοι με τη συμμετοχή τους. Παρά την κούραση κανείς από αυτούς δεν έχει μετανιώσει που μπήκε σε αυτή τη διαδικασία. Η σύνθεση της ομάδας μας είναι συγκεκριμένη, έχει εκπαιδευτικούς, τεχνοκράτες, ανθρώπους από τον πρωτογενή τομέα και όλοι αυτοί προέρχονται από την κοινωνία και απευθύνονται στην κοινωνία.

Θεωρείτε ότι η δεύτερη Κυριακή σε αυτές τις εκλογές έχει κοινά χαρακτηριστικά με τη δεύτερη Κυριακή πριν από πέντε χρόνια;

Θα σας έλεγα κανένα. Αν σ’ αυτή την εκλογική μάχη δεν είχε γίνει η αποσύνδεση των τοπικών συμβουλίων από τους κεντρικούς συνδυασμούς,  ενδεχομένως να είχε ολοκληρωθεί από την πρώτη Κυριακή . Η αποσύνδεση αυτή αποτυπώνει αν θέλετε τη δύναμη της παράταξης χωρίς τις τοπικές επιρροές των προέδρων. Οι πρόεδροι έκαναν τη δικιά τους μάχη στην τοπική κοινωνία και οι περισσότεροι από όσους αναδείχθηκαν υποστηρίζουν τη Νέα Αντίληψη. Η δύναμή μας είναι συμπαγής και δεν μειώθηκε στο ελάχιστο, το αντίθετο.

Θα προχωρήσετε μέχρι την επόμενη Κυριακή με κλασικές μεθόδους επικοινωνίας; Θα κάνετε κάποια πολιτική εκδήλωση;

Νομίζω ότι τον κόσμο τον έχουμε κουράσει με τις πολλές εκδηλώσεις . Εγώ ευχαριστώ που αυθόρμητα ήρθε η κοινωνία στις δικές μας. Θα γίνουν επαφές, θα πάμε σε γειτονιές της πόλης  και θα μιλήσουμε με τον κόσμο χρησιμοποιώντας πολιτικό λόγο και τίποτα άλλο, για να τον πείσουμε ότι είμαστε η καλύτερη παράταξη. Έχουμε τα στελέχη εκείνα που μπορούν να αναλάβουν θέσεις ευθύνης με εμπειρία και γνώση για να έχει ο δήμος μια ασφάλεια και την επόμενη ημέρα.

Πηγή: goodnet

Μαρινάκη
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση marianblue
Ακολουθήστε το Daynight.gr σε Google News, Facebook και Instagram.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κρήτη, την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Daynight.gr
Διαφήμιση
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση
marianblue
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση vision
Διαφήμιση
Διαφήμιση

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Copy link
Powered by Social Snap