Βρειτε μας στα Social Media

Ρέθυμνο

Η απάντηση Μαρινάκη στα υπαινικτικά σχόλια των εφημερίδων του Ρεθύμνου

Δημοσιεύτηκε

στις

Μαρινάκης
Διαφήμιση xalkiadakis
Διαφήμιση xalkiadakis

Δεν πέρασαν παρά μονάχα μερικά 24ώρα από την χειμαρρώδη συνέντευξη την οποία παραχώρησε στο Daynight.gr ο δήμαρχος Ρεθύμνου, Γιώργης Μαρινάκης και κάποια τοπικά μέσα επιχείρησαν να βρουν κάτι μεμπτό για να δημιουργήσουν μιντιακή σκόνη.

Σε μία από τις απαντήσεις του σχετικά με την όχι και τόσο έντονη αποτύπωση των δημοτικών δράσεων στα ηλεκτρονικά κι έντυπα μέσα, ο κ. Μαρινάκης έδωσε μια ξεκάθαρη απάντηση την οποία κάποιοι «ξεχείλωσαν». Παραθέτουμε την απάντησή του αυτολεξεί:

Δεν ασχολούμαι με το μιντιακό σύστημα. Δεν μπορώ να ανταποκριθώ στις απαιτήσεις του. Μπορώ να καταλάβω την αξία του, αλλά δεν έχω χρόνο για αυτό… Δεν έχω δεύτερες και τρίτες τσέπες για να το υποστηρίξω και τα μίντια είναι ένα ακριβό σπορ αν θες να αγοράσεις την προτίμησή τους».

Κάποιοι έσπευσαν να ζητήσουν εξηγήσεις για το ποιος ζητάει και το ποιος δίνει, άλλοι μίλησαν για απαξίωση των δημοσιογράφων και ότι δήθεν ο δήμαρχος δεν θέλει να έχει επαφές μαζί τους… Στην τρικυμία αυτή, έρχεται να βάλει μια τάξη ο ίδιος ο κ. Μαρινάκης με γραπτή του δήλωση.

 

Η απάντηση του Γιώργη Μαρινάκη:

Σε απάντηση σχετικών σχολίων που δημοσιεύονται, κατά σύμπτωση, στα χθεσινά  φύλλα και των δύο ημερήσιων τοπικών εφημερίδων , θα ήθελα να διευκρινίσω τα εξής: 

Η συνέντευξη που παραχώρησα στον ενημερωτικό ιστότοπο «Daynight», έγινε με αφορμή τη συμμετοχή του Δήμου Ρεθύμνης σε δύο πολύ σημαντικές επιστημονικές Ημερίδες  που πραγματοποιήθηκαν την περασμένη εβδομάδα και συγκεκριμένα: την Πέμπτη Στη διημερίδα που διοργάνωσε το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών με αντικείμενο τα Σχέδια Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας (ΣΒΑΚ) την π. Πέμπτη 16/1   και στο Συνέδριο της διοργάνωσης  «Eco – Fest 2020», με επίκεντρο τις Πράσινες Πόλεις, τη Βιώσιμη Ανάπτυξη, την κυκλική οικονομία  και την Ηλεκτροκίνηση, την π. Κυριακή 19/1, στην Αθήνα. 

Είχα την τιμή να είμαι προσκεκλημένος  ομιλητής και στα δύο συνέδρια, ως πρεσβευτής των καλών πρακτικών που υλοποιεί ο Δήμος  στους συγκεκριμένους τομείς και πραγματικά οι αναφορές των συμμετεχόντων ήταν μόνον θετικές για το Ρέθυμνο. 

Ερωτήθηκα λοιπόν από τον δημοσιογράφο του «Daynight» ποιος είναι ο λόγος  παραμονής μου στην Αθήνα και από την απάντηση μου, κατέληξε στο συμπέρασμα  ότι «….δεν είναι λίγες οι πρωτοβουλίες και οι ενέργειές του που δεν φτάνουν στα αυτιά του μέσου Ρεθυμνιώτη/Ρεθυμνιώτισσας», στην έλλειψη δηλαδή της επικοινωνίας της έκτασης και της ποιότητας του δημοτικού έργου, στην τοπική κοινωνία, σημαντικές πτυχές του οποίου γνωρίζουν οι συμμετέχοντες επιστήμονες και το κοινό, στα διεθνή κι εγχώρια φόρα στα οποία παρουσιάζεται και αγνοούν αρκετοί ρεθυμνιώτες, παρότι τους αφορά.   

Του εξήγησα ότι, δυστυχώς, δεν διαθέτω επικοινωνιολόγους και φωτογράφους για να καλύπτουν με πληρότητα αυτό το κενό, όπως συμβαίνει με  άλλους συναδέλφους μου στην Αυτοδιοίκηση και στην κεντρική πολιτική σκηνή, με αποτέλεσμα στο Δήμο Ρεθύμνης πολλά από όσα γίνονται να μην κοινοποιούνται στην τοπική κοινωνία λόγω αδυναμίας του Δήμου να διοχετεύει σταθερά, σχετικό  έντυπο και φωτογραφικό υλικό για την προβολή τους. Για παράδειγμα για τη συμμετοχή του Δήμου στο Συνέδριο για τη βιώσιμη κινητικότητα δεν διέθετα ούτε μια φωτογραφία για να συνοδεύσει το σχετικό Δελτίο Τύπου και το ίδιο θα συνέβαινε και με το Συνέδριο για την Ηλεκτροκίνηση, αν ο συνάδελφος και Πρόεδρος της ΚΕΔΕ κ. Δ. Παπαστεργίου  δεν αναλάμβανε αυθόρμητα την ευγενική πρωτοβουλία να μου αποστείλει μερικές φωτογραφίες. 

Σε αυτό, λοιπόν, το  πνεύμα εντάχθηκε η τοποθέτησή μου.  Ούτε υπαινίχθηκα ότι κάποιο ΜΜΕ μου ζήτησε  χρήματα για την προβολή του δημοτικού έργου ούτε καν διανοήθηκα να το σκεφτώ. Άλλωστε μια τέτοια σκέψη θα αφορούσε και το Μέσο που μου πήρε τη συνέντευξη. 

Θεωρώ μάλιστα τυχερό το Ρέθυμνο που διαθέτει δύο τοπικές ημερήσιες εφημερίδες και μία εβδομαδιαία, όταν η Θεσσαλονίκη π.χ. δεν έχει τέτοια δυνατότητα στην έντυπη ενημέρωση.  Έχω άλλωστε κι άλλες φορές χαρακτηρίσει ηρωϊκό τον καθημερινό αγώνα των ιδιοκτητών και εργαζομένων στα περιφερειακά ΜΜΕ να τα διατηρήσουν ενεργά στην καθημερινή ενημέρωση του πολίτη.  

Από την άλλη δεν μπορούμε να παραβλέψουμε την επίσης αντικειμενική αδυναμία των τοπικών ΜΜΕ  να παρακολουθούν καθημερινά το έργο και τις δράσεις ενός Δήμου που , δόξα τω Θεώ, πάντα έχει  κάτι καινούριο να καταθέσει. Θα μπορούσα να ανασύρω πολλά παραδείγματα ακόμα κι από τα σημερινά φύλλα των εφημερίδων.  Δεν το κάνω αφενός διότι δεν επιθυμώ να υπαγορεύσω τρόπους και μεθόδους υπηρέτησης του δημοσιογραφικού έργου και αφετέρου διότι επικεντρώνομαι στην ουσία της απάντησης μου και σε ουδέν άλλο. 

Ελπίζω με αυτήν,  να απαντήθηκαν όλες οι απορίες όσων αισθάνθηκαν  συκοφαντημένοι ώστε να μην χρειαστεί να επανέλθω για περαιτέρω διευκρινήσεις. Ευχαριστώ για τη φιλοξενία.  

 

ΓΙΩΡΓΗΣ Χ. ΜΑΡΙΝΑΚΗΣ
ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΡΕΘΥΜΝΗΣ

Μαρινάκης
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση louvro
Διαφήμιση vision
Ακολουθήστε το Daynight.gr σε Google News, Facebook και Instagram.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κρήτη, την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Daynight.gr
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση cretan
Διαφήμιση louvro
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση vision
Διαφήμιση
Διαφήμιση gialos
Διαφήμιση

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Copy link
Powered by Social Snap