Βρειτε μας στα Social Media

Ρέθυμνο

Γιατροί Ρεθύμνου: «Είστε όλοι πολύτιμοι, κανείς από εσάς δεν περισσεύει!»

Διαφήμιση

Δημοσιεύτηκε

στις

Ανακοίνωση εξέδωσε ο Σύλλογος Γενικών ιατρών Π.Φ.Υ. Ν. Ρεθύμνου,  μέσα από την οποία καλεί τους πολίτες της πόλης να τηρήσουν ευλαβικά τα μέτρα για την αντιμετώπιση της διασποράς του κορονοϊού.
Οι γιατροί και όλο το υγειονομικό προσωπικό, πρωτοστατούν σε μια άνιση μάχη όλο αυτό το διάστημα και τώρα που το σύστημα Υγείας φτάνει στα όριά του, καλούν τον κάθε ένα από εμάς να δείξει ατομική ευθύνη ώστε να αναχαιτιστεί ο Covid-19 και να δοθεί ο απαραίτητος χρόνος στο ΕΣΥ ώστε να… πάρει τις ανάσες του.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Αγαπητοί μας συμπολίτες,
Οι Γενικοί Ιατροί του Συλλόγου Γενικών ιατρών Π.Φ.Υ. Ν. Ρεθύμνου (ΣΥΓΕΝΙΑΡ), παρακολουθούμε με μεγάλη προσοχή την εξέλιξη της πανδημίας που ταλαιπωρεί τη χώρα μας, τους συνανθρώπους μας, το σύστημα υγείας και τους σκληρά εργαζόμενους σε αυτό. Αναλογιζόμενοι την κρισιμότητα των στιγμών που διανύουμε καλούμε όλους εσάς σε μια υπερπροσπάθεια,στον καθένα ότι αναλογεί, ελπίζοντας τα νούμερα που ανακοινώνονται από τον ΕΟΔΥ, και που ομολογουμένως είναι υψηλά, να σταθεροποιηθούν και τις επόμενες ημέρες να ακολουθήσει μια πτωτική πορεία, δίνοντας μια μεγάλη ανάσα σε όλους μας, αλλά και στο σύστημα υγείας ώστε να συνεχίσει να ανταπεξέρχεται, προς όφελος της υγείας των πολιτών αυτής της χώρας, ξεπερνώντας την υγειονομική κρίση που βιώνουμε, ιδιαίτερα στις πόλεις όπως η Θεσσαλονίκη, η Αθήνα,η Δράμα κ.α.
Ως Γενικοί Ιατροί της ΠΦΥ του ν. Ρεθύμνου(ΣΥΓΕΝΙΑΡ) τους προηγούμενους μήνες δώσαμε έναν τιτάνιο αγώνα στο να ολοκληρωθεί εγκαίρως ο αντιγριπικός εμβολιασμός του πληθυσμό ευθύνης μας, στοχεύοντας στην πρόληψη της εμφάνισης της γριπώδους συνδρομής.Δε σταματήσαμε από τη στιγμή της εμφάνισης του Covid 19,τη συνεχή ενημέρωση από την 7η ΥΠΕ, με αυξημένα αντανακλαστικά να εφαρμόζουμε το Επιχειρησιακό Σχεδιασμό περιστατικών COVID-19 (κορωνοϊός SARS-Cov-2),να ενημερώνουμε τον πληθυσμό ευθύνης μας για την πρόληψη,την έγκαιρη αντιμετώπιση, παρακολούθηση,έλεγχο και διασπορά αυτής της νόσου.
Δίπλα σε όλους εσάς, τους πολύτιμους συνανθρώπους μας που αποτελούν την ευρύτερη οικογένειά μας για άλλη μια φορά σας καλούμε να ακολουθήσετε τις οδηγίες που ανακοινώνονται:

  1. Αυστηρή τήρηση των μέτρων ατομικής προστασίας ( χρήση μάσκας, σωστό πλύσιμο των χεριών, χρήση αλκοολούχου διαλύματος, αποφυγή επαφής χεριών με το πρόσωπο)
  2. Σε περίπτωση βήχα ή φτερνίσματος είναι απαραίτητη η χρήση χαρτομάντιλου το οποίο απορρίπτουμε άμεσα
  3. Περιορισμός των μετακινήσεων, παρά μόνο για πραγματική ανάγκη
  4. Αποφεύγουμε χώρους συγχρωτισμού, ώστε να ΣΠΑΣΕΙ η αλυσίδα μετάδοσης του ιού

Να θυμάστε πάντα ότι η κάθε ανθρώπινη ζωή είναι πολύτιμη και κανένας μας δεν περισσεύει. Ζούμε ένα «πόλεμο»και στόχος είναι να βγούμε νικητές από αυτόν. Αυτό μεταφράζεται στο να έχουμε όσο το δυνατόν λιγότερες ανθρώπινες απώλειες.
Όλοι μαζί υγειονομικοί, πολίτες, υπεύθυνες αρχές με ομοψυχία, σύνεση, θάρρος , υπευθυνότητα, συνεχίζουμε τον αγώνα αυτό και είμαστε σίγουροι ότι θα βγούμε νικητές με υψηλό αίσθημα ατομικής ευθύνης προφυλάσσοντας τους εαυτούς μας και τους συνανθρώπους μας».

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Ακολουθήστε το Daynight.gr σε Google News, Facebook και Instagram.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κρήτη, την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Daynight.gr
Διαφήμιση
Διαφήμιση ypen
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση expoyachtingcrete
Διαφήμιση agroexpoierapetra
Διαφήμιση ypen
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση expoyachtingcrete
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση vision
Διαφήμιση
Διαφήμιση agroexpo

ΔΗΜΟΦΙΛΗ