Βρειτε μας στα Social Media

Ρέθυμνο

Φοιτητές Ρεθύμνου: «Μην τολμήσετε να μας βγάλετε από τις εστίες»

Δημοσιεύτηκε

στις

φοιτητικές εστίες
Διαφήμιση
Διαφήμιση

Στις εστίες της Πανεπιστημιούπολης Γάλλου παραμένουν αρκετοί φοιτητές του Ρεθύμνου που εκφράζουν την έντονη διαμαρτυρία τους για την κυβερνητική απόφαση να εκκενώσει τις φοιτητικές εστίες

Σε ανακοίνωση του ο Σύλλογος εστιακών φοιτητών Ρεθύμνου αναφέρει:

«Οι φοιτητές/-τριες των εστιών Ρεθύμνου καταγγέλουμε απερίφραστα την απόφαση της Κυβέρνησης να κλείσει τις φοιτητικές κατοικίες όλης της χώρας εν μέσω πανδημίας! Αντί η Κυβέρνηση να λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα και να παράσχει χρηματοδότηση ούτως ώστε να προφυλαχθούν οι εστιακοί από την νέα πανδημία, επιλέγει την εύκολη λύση, να πετάξει χιλιάδες εστιακούς φοιτητές/-τριες έξω από τα σπίτια τους.

Εκατοντάδες είναι οι εστιακοί που δεν μπορούν να επιστρέψουν στις μόνιμες κατοικίες τους για τους εξής λόγους: 1. Δεν μπορούν να καλύψουν τα έξοδα μετακίνησης. 2. Οι ίδιοι/-ες ή/και οι οικογένειες ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες. 3. Πολλοί/-ες από τους φοιτητές/-τριες εργάζονται για να καλύψουν τις ανάγκες τους (πχ. delivery, takeaway, supermarket κλπ). 4. Αρκετοί/-ες φοιτητές/-τριες που προέρχονται από άλλες χώρες δεν δύνανται να επιστρέψουν (πχ. πολλές χώρες έχουν κλείσει τα σύνορα λόγω κοροναϊού). 5. Αδυνατούν λόγω οικογενειακών ζητημάτων. 6. Κάποιοι φοιτητές/-τριες το μόνο σπίτι που έχουν είναι οι εστίες.

Είναι οξύμωρο και εγείρει προβληματισμούς το ότι η Κυβέρνηση, την ίδια στιγμή που καθολικά απαγορεύει την κυκλοφορία, αποφασίζει το κλείσιμο των εστιών που έχει ως επακόλουθο την μαζική μετακίνηση χιλιάδων φοιτητών προς τους τόπους κατοικίας τους. Το “Μένουμε Σπίτι” της Κυβέρνησης καλό θα ήταν να εφαρμοστεί και για τους εστιακούς που έχουν ως σπίτι τους τις εστίες.

Είναι προφανές ότι η διαμονή των φοιτητών/-τριων στις εστίες αποτελεί κόστος και η ίδια αποποιείται των ευθυνών της. Αντί να λάβει μέτρα προστασίας η ίδια μας εκθέτει σε περαιτέρω κίνδυνο και ‘μας και τις οικογένειες μας.

Αυτό που έχουμε ανάγκη, σήμερα, είναι εστίες ανοιχτές οι οποίες να πληρούν όλες τις απαραίτητες προϋποθέσεις προφύλαξης από την πανδημία. Καλούμε κάθε εστιακό φοιτητή/-τρια να υψώσει το ανάστημα του, να διεκδικήσει τα δικαιώματα του και να μην επιτρέψει να εκδιωχθεί από το ίδιο του το σπίτι.

Απαιτούμε: • ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ΜΑΣ – ΟΥΤΕ ΣΚΕΨΗ ΓΙΑ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΤΩΝ ΕΣΤΙΩΝ. • Επαρκή καθαριότητα στα κτίρια, πρόσληψη προσωπικού με πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα. • Απολύμανση όλων των κτιρίων εδώ και τώρα! • Άμεση και δωρεάν διάθεση όλων των απαραίτητων υλικών προφύλαξης (σαπούνια, αλκοολούχα αντισηπτικά κλπ) και τακτική ανανέωση τους. • Δωρεάν εκτέλεση του τεστ για τον Covid-19 για τυχόν σοβαρά συμπτώματα. • Αύξηση της κρατικής χρηματοδότησης για το Εθνικό Σύστημα Υγείας με όλα τα αναγκαία μέτρα για σύγχρονες και επαρκείς υπηρεσίες περίθαλψης. • Να μην διακοπεί καμία από τις ήδη υπάρχουσες παροχές (ρεύμα, νερό, ίντερνετ). Η Κυβερνητική απόφαση για κλείσιμο των εστιών να μείνει στα χαρτιά!!! Πίσω από την ατομική ευθύνη κρύβεται η κρατική ευθύνη.

ΜΕΝΟΥΜΕ ΣΠΙΤΙ-ΜΕΝΟΥΜΕ ΕΣΤΙΕΣ»

φοιτητικές εστίες
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Ακολουθήστε το Daynight.gr σε Facebook και Instagram
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση
Διαφήμιση

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Copy link
Powered by Social Snap