Βρειτε μας στα Social Media
 

ΡΕΘΥΜΝΟ

Επιμελητήριο Ρεθύμνου: «Όχι στην κλειστή δομή φιλοξενίας προσφύγων»

Δημοσιεύτηκε

στις

Χίος


Στις έντονες αντιδράσεις που έχουν εγερθεί γύρω από την πιθανότητα δημιουργίας κλειστής δομής φιλοξενίας προσφύγων στο Ρέθυμνο, έρχεται να προστεθεί και η κάθετη αντίθεση από την διοίκηση του Επιμελητηρίου Ρεθύμνης. 

Σύμφωνα με επιστολή που απέστειλε στους υπουργούς Μετανάστευσης και Ασύλουκ. Παναγιώτη Μηταράκη,  Επικρατείας, κ. Γεώργ. Γεραπετρίτη και Ανάπτυξης και Επενδύσεωνκ. Άδωνη Γεωργιάδη, επισημαίνεται πως η λειτουργία της δομής, θα πλήξει ανεπανόρθωτα τον τουρισμό, τη λειτουργία των σχολών του Πανεπιστημίου Κρήτης και θα δημιουργήσει εν γένει προβλήματα στην λειτουργία της τοπικής κοινωνίας.

 

 

Αναλυτικά η επιστολή:

«Κύριοι Υπουργοί,

Με αφορμή τη φημολογούμενη λειτουργία κλειστής δομής προσφύγων στο Ρέθυμνο, ως εκπρόσωποι της επιχειρηματικής κοινότητας, θα θέλαμε να σας παραθέσουμε τις απόψεις μας:

Σίγουρα το προσφυγικό πρόβλημα, είναι από τα μεγαλύτερα που αντιμετωπίζει σήμερα η Χώρα μας. Είναι όμως εθνική υποχρέωση να κρατήσουμε την οικονομία και τη συνοχή του κοινωνικού ιστού στην Ελληνική κοινωνία.

Ο Νομός μας αποτελεί έναν από τους κύριους και διεθνώς αναγνωρισμένους τουριστικούς προορισμούς της Χώρας. Συγχρόνως, η πρωτεύουσά του, το Ρέθυμνο, φιλοξενεί την έδρα του Πανεπιστημίου Κρήτης και τις θεωρητικές του σχολές. Περίπου οκτώ χιλιάδες φοιτητές του Πανεπιστημίου διαμένουν στο Ρέθυμνο, η συντριπτική πλειοψηφία των οποίων είναι γυναίκες.

Καλώς ή κακώς, ο τουρισμός και η λειτουργία του Πανεπιστημίου αποτελούν τους δυο βασικούς πυλώνες της οικονομίας του Νομού, αφού η μεταποίηση και το αγροτικό εισόδημα, λόγω της παγκοσμιοποίησης και του διεθνούς ανταγωνισμού, βαίνουν διαρκώς μειούμενα.

Ποιος εγγυάται την ασφάλεια των κατοίκων, των φοιτητών, των τουριστών; Ποιος θα αντιμετωπίσει τις συνέπειες της δυσφήμισης του τόπου μας, ως τουριστικού προορισμού, από πιθανή αύξηση της παραβατικότητας και εγκληματικότητας;

Είμαστε κάθετα αντίθετοι στην δημιουργία δομής φιλοξενίας προσφύγων/μεταναστών, η οποία θα πλήξει ανεπανόρθωτα τον τουρισμό, τη λειτουργία των σχολών του Πανεπιστημίου Κρήτης και θα δημιουργήσει προβλήματα στην λειτουργία της τοπικής κοινωνίας».

Χίος
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Ακολουθήστε το Daynight.gr σε Facebook και Instagram
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση
etem
Διαφήμιση

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Copy link
Powered by Social Snap