Βρειτε μας στα Social Media
 

ΡΕΘΥΜΝΟ

Ενετικό λιμάνι Ρεθύμνου: Αναβαθμίζεται σταδιακά το «στολίδι της πόλης»

Δημοσιεύτηκε

στις

Διαφήμιση XALKIADAKIS
Διαφήμιση XALKIADAKIS

Το στολίδι της πόλης του Ρεθύμνου, το παλιό λιμάνι, αναβαθμίζεται σταδιακά, είναι ένας σημαντικός πόλος έλξης επισκεπτών, όμως υπάρχουν περιθώρια βελτίωσης.

Η Ανεμίκα από την Ολλανδία ήρθε για πρώτη φορά στο Ρέθυμνο με τον φίλο της και είναι καταγοητευμένοι: «Μας αρέσει πολύ το μέρος, επειδή είναι ανοικτό, πολύ φιλικό και προσβάσιμο. Πολύ καλοί οι άνθρωποι και τριγύρω στον κολπίσκο είναι όμορφα, στο λιμάνι. Υπάρχουν πολλοί και διαφορετικοί άνθρωποι. Διαφορετικοί πολιτισμοί, διαφορετικές γλώσσες και αυτό είναι όμορφο».

Στον αντίποδα, οι καταστηματάρχες διαπιστώνουν σημαντική κάμψη στην κίνηση, που σύμφωνα με την Μαρία Σταυρουλάκη που κληρονόμησε επιχείρηση του 1950 από τους παππούδες της, διαπιστώνει μείωση 30%, όμως τόσο η ίδια, όσο και η πρόεδρος του διαδημοτικού λιμενικού ταμείου Ρεθύμνου, Ρένα Κουτσαλεδάκη, καλούν σε συγκράτηση τιμών και καλή συμπεριφορά, μακριά από αισχροκέρδεια και άγρα πελατών.

Στο πρόγραμμα ΦιλόΔημος αναμένεται να ενταχθούν μελέτες βελτίωσης στατικότητας, αρχιτεκτονικής και ανάδειξης με φωτισμό, του ενετικού λιμανιού, του αιγυπτιακού φάρου και του παλιού λιμεναρχείου για να μετατραπεί σε χώρο πολιτισμού.

Τα τραπεζοκαθίσματα ήρθαν στην πλευρά των καταστημάτων, σταδιακά θα αφαιρεθούν οι τέντες και θα αντικατασταθούν από ομπρέλες, ενώ τα τραπεζοκαθίσματα θα είναι παραδοσιακά, τύπου καφενείου.

Σίγουρα και τα σκουπίδια είναι ένα πρόβλημα που πρέπει να αντιμετωπιστεί, όπως τονίζουν οι επισκέπτες: «Δε μου αρέσουν τα σκουπίδια στη θάλασσα. Έτσι είναι δυστυχώς παντού στον κόσμο. Μαζεύετε τα σκουπίδια σας και μην μολύνετε τις όμορφες πόλεις και την φύση, επειδή αυτό είναι πραγματικά ένα μεγάλο πρόβλημα για όλη τη γη. Θα πρέπει οι επιστήμονες και ο κόσμος να αυξήσουν την ανακύκλωση του πλαστικού».

Πηγή: neakriti

Διαφήμιση
emvolio
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
emvolio
Ακολουθήστε το Daynight.gr σε Facebook και Instagram
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση
Διαφήμιση

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Copy link
Powered by Social Snap