Βρειτε μας στα Social Media
 

Ρέθυμνο

Ο Εμμανουήλ Βαρούχας στο Daynight.gr: «Το Ρέθυμνο αξίζει να αλλάξει σελίδα!»

Δημοσιεύτηκε

στις

Βαρούχας
Διαφήμιση
Διαφήμιση

Έχουμε μπει ήδη στην τελική ευθεία για τη διενέργεια των αυτοδιοικητικών εκλογών και οι συνδυασμοί δουλέυουν στο… φουλ τις μηχανές, προκειμένου να μεταδώσουν και να πείσουν όσο το δυνατόν περισσότερο κόσμο για τις προγραμματικές τους θέσεις.

Ένας από τους συμμετέχοντες σε αυτή τη διαδικασία είναι και ο Εμμανουήλ Βαρούχας, υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος στην Δημοτική  Ενότητα Αρκαδίου και συντασσόμενος με τον συνδυασμό του Θοδωρή Νίνου, «Ρέθυμνο ΑξίΖεις».

Ανάμεσα στις πάμπολλες υποχρεώσεις του, επαγγελματικές και προεκλογικές, ο κ. Βαρούχας βρήκε το χρόνο να μας φιλοξενήσει στο κατάστημα του και να μας απαντήσει σε ορισμένες ερωτήσεις γύρω από την απόφασή του να διεκδικήσει την ψήφο των συμπολιτών του, όπως επίσης και για τα προβλήματα και τις προοπτικές του δήμου Αρκαδίου.

 

 

Ποιος είναι ο Εμμανουήλ Βαρούχας;

Γεννημένος στον Αδελιανό Κάμπο Ρεθύμνου το 1971 είναι το τρίτο από τα τέσσερα παιδιά του Ανδρέα και της Παγώνης Βαρούχα, με καταγωγή από το Μοναστηράκι και Πετροχώρι Αμαρίου. Τελείωσε το σχολείο στο Ρέθυμνο και αμέσως δραστηριοποιήθηκε στο χώρο της οικοδομής ως εργολάβος.

Από το 2004 παράλληλα με την ενασχόλησή του ως εργολάβος, διατηρεί κατάστημα με πλακάκια – είδη υγιεινής – υδραυλικά στον Πηγιανό Κάμπο Ρεθύμνης. Από το 2012 συμμετέχει στην πολιτική και το 2014 ήταν υποψήφιος στις δημοτικές και αργότερα στις βουλευτικές εκλογές.

Είναι παντρεμένος με την Μαρία Κουτσαλεδάκη και έχει δύο παιδιά, την Στυλιανή (φυσικοθεραπεύτρια) και τον Ανδρέα με τον οποίο από το 2017 εργάζονται στον ίδιο χώρο και μαζί κατάφεραν να επεκτείνουν την εταιρία και σε άλλους τομείς (ενοικιάσεις τουριστικών καταλυμάτων, προϊόντα ευεξίας κ.α.)

 

 

Η συνέντευξη:

 

Πολλοί λένε ότι η υποψηφιότητα για δημοτικός σύμβουλος τείνει να γίνει… της μόδας. Ποιο στοιχείο δίνει ουσία στη δική σας υποψηφιότητα και την κάνει να ξεχωρίζει από τη μάζα των άλλων υποψηφιοτήτων;

Αυτό δεν είναι αλήθεια… Όταν κάποιος είναι καλά με τον εαυτό του δεν χρειάζεται να εκλεγεί δημοτικός σύμβουλος για να αποδείξει κάτι… Εγώ όπως γνωρίζεις, ασχολούμαι με την κατασκευή και το εμπόριο και δεν έχω την ανάγκη να ακολουθήσω μια «μόδα» ως νέα ασχολία. Ζω και βλέπω καθημερινά τα προβλήματα στην Δημοτική Ενότητα Αρκαδίου και θεωρώ ότι μπορώ να βοηθήσω να λυθούν αρκετά απ’ αυτά ώστε να βελτιωθεί η ποιότητα ζωής όλων.

 

Γιατί με τον Θοδωρή Νίνο και όχι με κάποιον άλλο συνδυασμό; Τι είναι αυτό που ξεχωρίσατε στην υποψηφιότητα Νίνου και αποφασίσατε να συνταχθείτε στο πλευρό του;

Tον Θοδωρή τον γνωρίζω χρόνια… Έχουμε συνεργαστεί πολλές  φορές στον επαγγελματικό τομέα και γνωρίζω ότι είναι  άνθρωπος με ήθος, αξίες και δυναμισμό. Θεωρώ ότι ο Δήμος Ρεθύμνης έχει ανάγκη από έναν τέτοιο άνθρωπο. Δεν θα μπορούσα να συνεργαστώ με κάποιον άλλο!

 

 

Ποιο θα είναι το θέμα της πρώτης σας τοποθέτησης στο δημοτικό συμβούλιο του Δήμου Αρκαδίου, σε περίπτωση που εκλεγείτε;

Δυστυχώς τα θέματα στον Δήμο μας είναι πολλά.. Ένα πολύ σημαντικό θέμα κατά τη γνώμη μου είναι το αποχετευτικό στα χωριά μας! Δεν είναι δυνατόν το 2019 και σε μια πόλη σαν το Ρέθυμνο τα λύματα από τα ποτάμια να καταλήγουν στη θάλασσα που είναι το βασικό μας «όπλο» για τον τουρισμό.

 

Ποια τα μεγαλύτερα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο δήμος Αρκαδίου και ποια τα πλεονεκτήματά του στα οποία θα προσπαθήσετε να δώσετε ακόμη μεγαλύτερη ώθηση;

Εκτός από το παραπάνω θέμα, ένα εξίσου σοβαρό πρόβλημα είναι το οδικό δίκτυο σε όλο το Δήμο όπως επίσης και η καθαριότητα στα χωριά μας τα οποία βρίσκονται μακριά από την πολύ του Ρεθύμνου και δεν έχουν υποστεί έργα «βιτρίνας» αν και θα έπρεπε, διότι έχουν μεγάλη ιστορία και μπορούν να γίνουν αντάξιοι τουριστικοί προορισμοί.

 

Αν θα μπορούσατε με ένα μαγικό ραβδί να κατασκευάσετε τρία σημαντικά έργα στο δήμο Αρκαδίου την 27η Μαΐου, ποια θα ήταν αυτά;

Μακάρι να ήταν τόσο εύκολο… Τρία από τα πιο βασικά θέματα από τα οποία «υποφέρει» ο Δήμος μας είναι το οδικό δίκτυο και η πεζοδρόμηση,το αποχετευτικό που προανέφερα και τα αντιπλημμυρικά έργα που με τις τελευταίες κακοκαιρίες φάνηκαν ανύπαρκτα.

 

 

Ποιο είναι το μήνυμα που θέλετε να στείλετε στους Ρεθεμνιώτες συμπολίτες σας;

Θέλω να καλέσω την 26η Μάιου όλους τους Ρεθεμνιώτες να μας τιμήσουν με την ψήφο τους και να μας δώσουν την δυνατότητα να είμαστε εκεί την επόμενη μέρα και να αντιμετωπίσουμε τα προβλήματα του Δήμου μας… Γιατί το Ρέθυμνο ΑΞΙΖΕΙ να αλλάξει σελίδα και να προχωρήσει μπροστά μετά από τόσα χρόνια.

 

Δείτε επίσης: Βίντεο και φωτογραφίες από τα εγκαίνια του εκλογικού κέντρου του συνδυασμού «Ρέθυμνο Αξίζεις»

Βαρούχας
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Ακολουθήστε το Daynight.gr σε Facebook και Instagram
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση
Διαφήμιση

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Copy link
Powered by Social Snap