Βρειτε μας στα Social Media
 

Ρέθυμνο

«Εξ αποστάσεως» συναντήθηκαν οι μικροί φίλοι των Δημόσιων Βιβλιοθηκών Ρεθύμνου και Αταλάντης

Δημοσιεύτηκε

στις

Διαφήμιση
Διαφήμιση

«Ευρωπαϊκή συνάντηση ηρώων»

150 ήρωες βιβλίων από όλο τον κόσμο προσγειώνονται στις βιβλιοθήκες της χώρας, με αφορμή τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας βιβλίου, στις 23.4.2018, και την ανακήρυξη της Αθήνας ως Παγκόσμιας Πρωτεύουσας βιβλίου 2018.

Η Εθνική βιβλιοθήκη της Ελλάδας, ως επικεφαλής του Δικτύου βιβλιοθηκών, θα αναδείξει τους ήρωες της παγκόσμιας παιδικής λογοτεχνίας, έτσι όπως παρουσιάζονται από τα παιδιά στις βιβλιοθήκες, σ΄ όλη τη χώρα.

Στη Δημόσια Βιβλιοθήκη Ρεθύμνου, η Αλίκη που υιοθέτησαν οι μικροί φίλοι της και θα παραμείνει μαζί τους για έναν ολόκληρο χρόνο, γνωρίστηκε, μόλις προχθές, με τον Πινόκιο που υιοθέτησαν οι μικροί φίλοι της Αιάντειας Βιβλιοθήκης Αταλάντης.
Η Αλίκη και ο Πινόκιο, από τους αγαπημένους ήρωες των παιδιών, συνομίλησαν, κατά την «εξ΄ αποστάσεως» συνάντησή τους, για τις «Φανταστικές χώρες των θαυμάτων», και είπαν πάρα πολλά για τις περιπέτειές τους, τους φίλους τους, τις οικογένειες τους, τα λάθη που έκαναν, τα ψέματα που είπαν, για την πραγματική και φανταστική ζωή τους.

Γιόρτασαν τα «Ξε-γενέθλια»,  έγραψαν και εικονογράφησαν μια καινούρια ιστορία, σε μορφή τράπουλας, που αφηγείται την ιστορία των δυο ηρώων, και, που με το ανακάτεμα της, θα μας λέει κάθε φορά και μια διαφορετική ιστορία.
Στο τέλος, οι δύο ήρωες κατέληξαν να συνεχίσουν να ψάχνουν τη «χώρα των θαυμάτων» , εκεί που θα νιώθουν όμορφα, θα παίζουν, θα γελούν, θα υπάρχει αγάπη, φιλία, ειρήνη.

Η εκδήλωση έκλεισε με το τραγούδι που τραγούδησαν μαζί τα παιδιά του Ρεθύμνου και της Αταλάντης: «Κόκκινη κλωστή δεμένη», «…παραμύθι, παραμύθι, το κουκί και το ρεβίθι,  βοήθησε κι εσύ να γένει,  όλη η γης αγαπημένη».
Πολλές ευχαριστίες στο προσωπικό της Δημόσιας Βιβλιοθήκης  Αταλάντης: Μαρδίτσα Ζεκεντέ – Καρέντζου & Σοφία Μπισχιτζή  για την άψογη συνεργασία, στους  Γ. Βλαχάβα και  Μ. Τρούλη, προέδρους των εφορευτικών συμβουλίων των δύο βιβλιοθηκών, που τίμησαν με την παρουσία τους και χαιρέτησαν  την «εξ ΄αποστάσεως» συνάντηση,   στους μικρούς φίλους μας του 7ου Δημοτικού Σχολείου Ρεθύμνου και 2ου  Δημοτικού Σχολείου Αταλάντης, με τις δασκάλες τους Θ. Καλησπεράκη,  Β. Πράππα, Ολ. Καζάκου, στο Ρέθυμνο και στην Αταλάντη αντίστοιχα,  στην εθελόντριά μας  Αμάντα Γεραρχάκη, καθώς και σε όσους συνέβαλαν στην επιτυχία του προγράμματος στις δύο βιβλιοθήκες.

Πηγή: cretalive.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Ακολουθήστε το Daynight.gr σε Facebook και Instagram
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση
Διαφήμιση

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Copy link
Powered by Social Snap