Βρειτε μας στα Social Media

Ρέθυμνο

Δράση του Σ.Ο.Φ.Ψ.Υ. Ρεθύμνου με αφορμή την Παγκόσμια ημέρα κατά του Ρατσισμού | ΦΩΤΟ

Δημοσιεύτηκε

στις

Διαφήμιση xalkiadakis
Διαφήμιση xalkiadakis

*Φωτορεπορτάζ της Ιωάννας Καψάλη για το Daynight.com.gr

«Ο ψυχικά ασθενής δεν είναι αυτός που έχει χάσει τα λογικά του, αλλά αυτός που έχει χάσει όλα τα άλλα, εκτός από τα λογικά του…»

Αυτό είναι το μήνυμα συμπαράστασης του Σ.Ο.Φ.Ψ.Υ. Ρεθύμνου στην παρουσίασή του σήμερα στην πλατεία Τεσσάρων Μαρτύρων με στόχο τον «Α – στιγματισμό» των ψυχικά ασθενών με αφορμή φυσικά την Παγκόσμια ημέρα κατά του Ρατσισμού.

O Σύλλογος με τη βοήθεια των φοιτητών του Πανεπιστημίου Ρεθύμνου δημιούργησαν μια αναπαράσταση της ανθρώπινης ψυχής και της πάλης που δίνει μέσα στο σώμα, θέλοντας να δώσουν στον κόσμο να καταλάβει το πόσο σημαντική είναι η ανθρώπινη ψυχή και η σωτηρία της.

Μάλιστα, εξαιρετικό ήταν το παράδειγμα της κοινωνικής λειτουργού: «Όταν σε πονάει το δόντι σου πας στο γιατρό, όταν σε πονάει η ψυχή σου πού πας;». Άλλωστε, ακριβώς για αυτό το λόγο δημιουργήθηκε ο Σύλλογος Οικογενειών και Φίλων για την Ψυχική Υγεία. Για να στηρίζει τους ανθρώπους που έχουν βαθιά θλίψη από τις διάφορες ψυχικές ασθένειες.

Ο Σ.Ο.Φ.Ψ.Υ.  νομού Ρεθύμνου ιδρύθηκε το 2010 με δράσεις και μέλη από ολόκληρο το νομό και σταδιακά εδραιώθηκε.

Η πρόεδρος του Συλλόγου μάς ενημερώνει ότι η Κρήτη αλλά κυρίως το Ρέθυμνο έχει μια παραπάνω ιδιαιτερότητα όσον αφορά το πλήθος των ανθρώπων που χρειάζεται αυτή τη στήριξη.

Σκοπός του Συλλόγου σήμερα ήταν η καταπολέμηση των διακρίσεων εις βάρος των ψυχικά ασθενών και η ευαισθητοποίηση του κοινού, ώστε να μειωθεί το στίγμα που τη συνοδεύει. Αν γίνει αυτό θα είναι ευκολότερη η κοινωνική και επαγγελματική τους αποκατάσταση.

 

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση louvro
Διαφήμιση vision
Ακολουθήστε το Daynight.gr σε Google News, Facebook και Instagram.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κρήτη, την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Daynight.gr
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση cretan
Διαφήμιση louvro
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση vision
Διαφήμιση
Διαφήμιση gialos
Διαφήμιση

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Copy link
Powered by Social Snap